Podzimní makový koláč s pohankou | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Podzimní makový koláč s pohankou

24. 9. 2019

V sychravém odpoledni ocení vynikající koláč k čaji od Josefa Maršálka snad každý.

Piškot: 5 vajíček, 350 g cukr krupice, 200 g mletý mák, 150 g BIO Pernerka pohanková hladká mouka, 250 g smetany ke šleháním, 150 g olej, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky soli, 1 prášek do pečiva bez lepku

Na polevu:

250 g cukr moučka, 60 g citronová šťáva

Na dokončení: Květy chrpy

POSTUP:

Na piškot vyšleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme smetanu a olej, lehce vmícháme zbylé ingredience. Vylejeme do vyššího plechu, vymazaného olejem a vysypaném moukou. Dobře rozetřeme a pečeme při 170 °C asi 25–30 minut. Na ještě vlažný piškot rozetřeme polevu, kterou jsme připravili dobrým vymícháním cukru a šťávy. Posypeme květy chrpy a necháme vychladnout.

www.Marsalekjo­sef.com

Instagram: Marsalekjosef82

Mouka Pernerka – více info a další druhy na www.pernerka.cz


publikováno: 24. 9. 2019, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+