Podzimní recepty s ořechy, fazolemi, řepou a šalvějí | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Podzimní recepty s ořechy, fazolemi, řepou a šalvějí

2. 11. 2018

Vyzkoušejte italské podzimní recepty, které pro vás připravil kulinářský odborník prodejen La Formaggeria Gran Moravia a jistě si pochutnáte.

Těstoviny s ořechovým pestem

Suroviny (pro 4 osoby): 320 g krátkých těstovin, 20 vlašských ořechů, 80 g ricotty speciale z La Formaggeria Gran Moravia, 4 lžíce mléka, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, 3 lžíce Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia, sůl, pepř

Postup:

Nejprve dejte vařit těstoviny. Pak vylouskejte ořechy, vložte je do mixéru spolu se lžicí oleje a rozmixujte je, přidejte ricottu, mléko, nastrouhaný sýr Gran Moravia, sůl a pepř a vše smíchejte. Pesto dejte na velkou pánev spolu se dvěma lžícemi vody z vaření těstovin a nechte provařit asi 2 minuty. Sceďte těstoviny, přesypte je na pánev k pestu a promíchejte. Pokud je to třeba, přidejte ještě trochu vody z vaření těstovin. Podávejte ozdobené několika kousky ořechů a posypané sýrem Gran Moravia. V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.

Fazolová pomazánka

Suroviny: 250 g plechovka bílých fazolí, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl a pepř, snítka libečku nebo petržele na dochucení, 2 rozdrcené stroužky česneku, hrst nasekaných vlašských ořechů, hrst nastrouhaného sýru provolone piccante z La Formaggeria Gran Moravia

Postup:

Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat. Vsypte do mixéru arozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem. Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a najemno nasekaným libečkem. Vmíchejte ořechy a sýr a natřete na opečené plátky chleba. Ozdobte dle chuti osmaženou pancettou nebo feferonkou.V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí.

Risotto se šalvějí

Suroviny: 300 g rýže, 40 g hoblinek Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia, 20 g piniových semínek, 20 g másla z La Formaggeria Gran Moravia, 1 malá cibule, 1 malá mrkev, 1 sáček šafránu, ½ řapíkatého celeru, šalvěj, 1 l vývaru, sů,l pepř

Postup:

Dejte ohřávat vývar. Oloupejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nasekejte najemno, zeleninu asi 5 minut orestujte na másle na mírném ohni a stále míchejte. Osolte, zalijte jednou naběračkou vařícího vývaru a vařte 15 minut, v případě potřeby přidejte vývar. V hrnci rozpusťte máslo a opražte na něm rýži, přidejte naběračku vývaru, promíchejte a postupně přidávejte zbývající vývar tak, aby byla rýže stále zpola ponořená, v jedné naběračce přidávaného vývaru rozpusťte šafrán. Vypněte plamen a přidejte zeleninu, piniová semínka, zamíchejte a servírujte posypané hoblinkami Gran Moravia, šalvějí a pepřem. V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.

Krém z červené řepy

Suroviny: masový vývar, pečená nebo vařená řepa, 1 dcl smetany, sůl, pepř, ricotta z La Formaggeria Gran Moravia, hoblinky Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia, extra panenský olivový olej

Postup:

Řepu rozmixujte s vývarem v poměru podle toho, jak má být krém hustý, přidejte smetanu na zjemnění, dochuťte solí a pepřem. Servírujte společně s vloženým nočkem ricotty a s hoblinkami sýru Gran Moravia.V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.

www.laformagge­ria.com


publikováno: 2. 11. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: polévka, pomazánky, sýr, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+