Rukolový salát s marinovanými fazolkami a rybí filety zapečené se směsí zeleniny | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Rukolový salát s marinovanými fazolkami a rybí filety zapečené se směsí zeleniny

18. 4. 2017

Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.

Rukolový salát s marinovanými fazolkami a malinovým dressingem

Suroviny: 1 balení Malinové dřeně Dione 80 g, 1 balení mražených fazolových lusků (celých), 1 balení (250 g) rukoly, 2 až 3 stroužky česneku, 1 menší sklenička sušených rajčat, vinný ocet, olivový olej, sůl, bílý mletý pepř

Postup:

Spařte fazolové lusky v osolené vodě a poté zchlaďte ve studené vodě. Vychlazené fazolky osolte, opepřete a dochuťte drceným česnekem. Přidejte rajčata nakrájená na nudličky, pokapejte olejem, který zbyl z rajčat a přidejte pár kapek vinného octa. Nechte odležet v lednici. Do Malinové dřeně Dione 80 g přidejte zbytek oleje z rajčat a směs vyšlehejte. Dochuťte vinným octem, solí a pepřem. Fazolky smíchejte s rukolou a přelijte malinovým dressingem.

Rybí filety zapečené se zeleninovou směsí Exclusive Julienne

Suroviny: 1 balení Exclusive Julienne Dione 350 g, 2 rybí filety z bílé ryby, 1 citrón, 80 g másla, sůl

Postup:

Rybí filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a položíme na alobal pomazaný máslem. Filety posypeme mraženou směsí Exclusive Julienne 350 g. Na tu ještě poklademe plátky másla. Celou rybu se směsí zabalíme a pečeme 30 minut na 180 stupňů. Servírovat můžeme se zeleninou, brambory nebo si můžeme nachystat bagetku s bylinkovým máslem.

  • Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na

www.mojedione.cz


publikováno: 18. 4. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: ryby, vaříme, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+