S novou Ramou Nadýchanou si lehce namažete i křehký croissant | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

S novou Ramou Nadýchanou si lehce namažete i křehký croissant

27. 1. 2014

Na trhu se objevila nová Rama Nadýchaná, která je nejen lahodná, ale ještě lehčí než dřív. Má nízký obsah tuku (39 %) a tím, že je tak nadýchaná ji snadno natřete i na své oblíbené křehké pečivo, jako jsou croissanty, křupavé rohlíčky či čerstvý voňavý chléb. Víte, že si lidé nejraději mažou margarínem chleba a rohlík? Alespoň to zjistil průzkum Unileveru z ledna 2014. A co dělají spotřebitelé, aby při mazání nepoškodili pečivo?

Jak si mažeme pečivo?

Z pečiva si lidé nejraději mažou chleba (83 %) a rohlík (79 %), přičemž při mazání pečiva klade většina lidí důraz na důkladné rozetření až do okrajů, a to bez rozdílu, zda jde o slabou, či poctivou vrstvu (více než 80 %). Lidé používají rostlinný margarin nejčastěji na mazání pečiva, a to více než pětina z nich (23 %). Méně častým využitím rostlinného margarinu je příprava pomazánek, k čemuž používá margarin alespoň občas téměř polovina respondentů (47 %).

Jak nepoškodit při mazání pečivo?

Výzkum jednoznačně potvrdil, že problémy při mazání pečiva (např. protržení pečiva) jsou mezi lidmi časté. Zkušenost s protržením nebo zdeformováním pečiva zažila naprostá většina oslovených (83 %). Mezi názory, jak problém s protržením pečiva při mazání vyřešit, se nejčastěji objevovaly tyto: použít „zoubkovaný“ nebo nahřátý nůž, lépe roztíratelné máslo, mazací tuk „ve spreji“, podložit pečivo deskou, ukrojit silnější kus pečiva, nechat máslo rozehřát při pokojové teplotě atd.

  • Cílem výzkumu pro Unilever z ledna 2014 s celkovým počtem 300 respondentů bylo identifikovat a blíže popsat postoje a zkušenosti veřejnosti s ma­záním pečiva se zaměřením na margarín.

publikováno: 27. 1. 2014, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dieta, margarín, nákupy, tuky

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+