S novou Ramou Nadýchanou si lehce namažete i křehký croissant
Na trhu se objevila nová Rama Nadýchaná, která je nejen lahodná, ale ještě lehčí než dřív. Má nízký obsah tuku (39 %) a tím, že je tak nadýchaná ji snadno natřete i na své oblíbené křehké pečivo, jako jsou croissanty, křupavé rohlíčky či čerstvý voňavý chléb. Víte, že si lidé nejraději mažou margarínem chleba a rohlík? Alespoň to zjistil průzkum Unileveru z ledna 2014. A co dělají spotřebitelé, aby při mazání nepoškodili pečivo?
Jak si mažeme pečivo?
Z pečiva si lidé nejraději mažou chleba (83 %) a rohlík (79 %), přičemž při mazání pečiva klade většina lidí důraz na důkladné rozetření až do okrajů, a to bez rozdílu, zda jde o slabou, či poctivou vrstvu (více než 80 %). Lidé používají rostlinný margarin nejčastěji na mazání pečiva, a to více než pětina z nich (23 %). Méně častým využitím rostlinného margarinu je příprava pomazánek, k čemuž používá margarin alespoň občas téměř polovina respondentů (47 %).
Jak nepoškodit při mazání pečivo?
Výzkum jednoznačně potvrdil, že problémy při mazání pečiva (např. protržení pečiva) jsou mezi lidmi časté. Zkušenost s protržením nebo zdeformováním pečiva zažila naprostá většina oslovených (83 %). Mezi názory, jak problém s protržením pečiva při mazání vyřešit, se nejčastěji objevovaly tyto: použít „zoubkovaný“ nebo nahřátý nůž, lépe roztíratelné máslo, mazací tuk „ve spreji“, podložit pečivo deskou, ukrojit silnější kus pečiva, nechat máslo rozehřát při pokojové teplotě atd.
- Cílem výzkumu pro Unilever z ledna 2014 s celkovým počtem 300 respondentů bylo identifikovat a blíže popsat postoje a zkušenosti veřejnostis mazáním pečiva se zaměřením na margarín.