Sladké recepty pro zamilované | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Sladké recepty pro zamilované

13. 2. 2017

Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej vášnivými cupcakes s čokoládou nebo čokoládovými banány se sladkými srdíčky.

Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo

Překvapte svého miláčka super čokoládovými cupcakes, od kterých nebude moci odtrhnout oči. A těšte se, že samou láskou sní i vás!

****Na těsto**** (12 kusů cupcakes): 185 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 30 g holandského kakaa, 1/2 lžičky soli, 175 g cukru krupice, 35 g pravého vanilkového cukru, 95 g másla, 200 ml mléka, 3 vejce

Na ozdobu: 1 měkký tvaroh, 1 smetana ke šlehán, 2 lžíce pravého vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa, čokoládové hoblinky, barevné zdobení, srdíčka HARIBO Liebesherzen

Postup:

  1. Máslo v misce necháme za nižší teploty rozpustit v mikrovlnné troubě.
  2. Smícháme všechny suché suroviny a do připravené směsi přidáme mléko, vejce a opatrně přilijeme máslo (nesmí být příliš horké).
  3. Vše důkladně promícháme ručně nebo pomocí robota a rozpálíme troubu na 170°C.
  4. Do plechu na muffiny vyskládáme papírové formičky, které do tří čtvrtin naplníme těstem.
  5. Necháme 12–15 minut péct. Špejlí nebo párátkem píchneme do středu dortíků. Pokud těsto neulpívá, jsou cupcakes hotové a můžeme je nechat vychladnout.
  6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšleháme jej spolu s vanilkovým cukrem, kakaem a šlehačkou.
  7. Jakmile je krém hladký, přisypeme hoblinky čokolády.
  8. Cukrářský sáček naplníme krémem a ozdobíme cupcakes. Zdobička by měla mít kvůli hoblinkám širší konec (stejně dobře poslouží i odstřihnutý rožek pytlíku).
  9. Na závěr dekorujeme cupcakes barevným zdobením a na vršek krému usadíme srdíčko HARIBO.

Banány v čokoládě zdobené srdíčky Haribo

Povyšte osvědčenou valentýnskou klasiku v podobě smyslného spojení banánů a hořké čokolády na další úroveň. Ozdobte banánky roztomilými srdíčky a udolejte tak srdce svého protějšku.

Ingredience: 4 banány, jednorázové hůlky nebo silnější špejle či dřívka na nanuky, kvalitní čokoládové čočky barevné zdobení, srdíčka HARIBO Liebesherzen

Postup:

  1. V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47°C, aby čokoláda zůstala lesklá. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.
  2. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
  3. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
  4. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
  5. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky HARIBO.
  6. Jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka zůstanou držet.

publikováno: 13. 2. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, sladkosti, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+