Sladké recepty pro zamilované
Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej vášnivými cupcakes s čokoládou nebo čokoládovými banány se sladkými srdíčky.
Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo
Překvapte svého miláčka super čokoládovými cupcakes, od kterých nebude moci odtrhnout oči. A těšte se, že samou láskou sní i vás!
****Na těsto**** (12 kusů cupcakes): 185 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 30 g holandského kakaa, 1/2 lžičky soli, 175 g cukru krupice, 35 g pravého vanilkového cukru, 95 g másla, 200 ml mléka, 3 vejce
Na ozdobu: 1 měkký tvaroh, 1 smetana ke šlehán, 2 lžíce pravého vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa, čokoládové hoblinky, barevné zdobení, srdíčka HARIBO Liebesherzen
Postup:
- Máslo v misce necháme za nižší teploty rozpustit v mikrovlnné troubě.
- Smícháme všechny suché suroviny a do připravené směsi přidáme mléko, vejce a opatrně přilijeme máslo (nesmí být příliš horké).
- Vše důkladně promícháme ručně nebo pomocí robota a rozpálíme troubu na 170°C.
- Do plechu na muffiny vyskládáme papírové formičky, které do tří čtvrtin naplníme těstem.
- Necháme 12–15 minut péct. Špejlí nebo párátkem píchneme do středu dortíků. Pokud těsto neulpívá, jsou cupcakes hotové a můžeme je nechat vychladnout.
- Do misky vyklopíme tvaroh a vyšleháme jej spolu s vanilkovým cukrem, kakaem a šlehačkou.
- Jakmile je krém hladký, přisypeme hoblinky čokolády.
- Cukrářský sáček naplníme krémem a ozdobíme cupcakes. Zdobička by měla mít kvůli hoblinkám širší konec (stejně dobře poslouží i odstřihnutý rožek pytlíku).
- Na závěr dekorujeme cupcakes barevným zdobením a na vršek krému usadíme srdíčko HARIBO.
Banány v čokoládě zdobené srdíčky Haribo
Povyšte osvědčenou valentýnskou klasiku v podobě smyslného spojení banánů a hořké čokolády na další úroveň. Ozdobte banánky roztomilými srdíčky a udolejte tak srdce svého protějšku.
Ingredience: 4 banány, jednorázové hůlky nebo silnější špejle či dřívka na nanuky, kvalitní čokoládové čočky barevné zdobení, srdíčka HARIBO Liebesherzen
Postup:
- V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47°C, aby čokoláda zůstala lesklá. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé bublinky.
- Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
- Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
- Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
- Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky HARIBO.
- Jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka zůstanou držet.