Sladová vína jako aperitiv a digestiv | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Sladová vína jako aperitiv a digestiv

20. 11. 2017

Medicinální sladová vína Condurango a Maltoferrochin poslouží jako výborný digestiv nebo aperitiv, zároveň však napomáhají žaludku k dobrému zažívání i při chudokrevnosti a nedostatku železa. Sladová vína Herbadent, která pamatují i naše babičky, slaví letos 120 let. Díky originální receptuře mají na svém kontě mnoho významných ocenění na světových výstavách v evropských metropolích.

CONDURANGO – sladové víno na žaludek

Condurango je sladové víno na podporu správného trávení. Obsahuje extrakt z kůry popínavé tropické liány Marsdenia Condurango, která má pozitivní vliv při problémech s trávením, žaludeční slabosti nebo při nechutenství. Má vyváženou chuť, která připomíná portské víno. Originální recepturu Conduranga vyvinuli zakladatelé firmy Herbadent, bratři Svatkové, již v roce 1897. Tehdy se jejich pražská továrna nazývala První kvasírny a sklepy maltonových vín Praha Smíchov. Tradiční sladová vína se dodnes vyrábějí v původních prostorách, včetně sklepů.

  • Condurango je vyrobeno ze sladového vína obohaceného o extrakt z kůry jihoamerické liány Marsdenia Condurango. Marsdenia Condurango je popínavá liána, která roste v horských džunglích a mlžných pralesích v nadmořské výšce kolem 3000 metrů, zejména na svazích And v Peru, Ekvádoru a Kolumbii. Od dávných dob se používá na žaludeční a zažívací obtíže, eliminuje nevolnost, zvyšuje chuť k jídlu, podporuje vylučování žluči a snižuje nadýmání.

MALTOFERROCHIN – sladové víno s obsahem železa

Maltoferrochin je sladové víno, které obsahuje železo a extrakt z kůry Chinovníku lékařského. Železo přispívá k tvorbě červených krvinek (hemoglobinu, k optimálnímu přenosu kyslíku v těle), k lepší funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk a na mnoha dalších pro organismus důležitých funkcích. Chinovník lékařský je tropická rostlina, která původně rostla v Andách Jižní Ameriky. Kůra chinovníku obsahuje chinin, který se používal i jako prostředek proti malárii. Extrakt z kůry chinovníku podporuje tvorbu žaludečních šťáv, což v přítomnosti organických železnatých a železitých komplexů umožňuje lidskému tělu snazší vstřebávání železa v trávicím traktu.

  • MALTOFERROCHIN se vyrábí již více než 120 let podle původní receptury a zraje v klasických dubových sudech. Vhodný při chudokrevnosti, obsahuje ionty železa

obsahuje výtažek z chinovníku lékářského, pro lepší rekonvalescenci, vhodný pro doplnění železa v organismu

K dostání v lékárnách nebo na www.herbadent.cz


publikováno: 20. 11. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: byliny, víno

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+