Slavnostní HUSA právě přiletěla do Bageterie Boulevard | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Slavnostní HUSA právě přiletěla do Bageterie Boulevard

18. 12. 2019

POchutnejte si na nové limitované edici s nádechem slavnostní zimní hostiny, navíc v neotřelém slovenském podání. Menu Specialité du Chef HUSA odstartovalo v Bageterii Boulevard a připravil ho nikdo jiný než známý šéfkuchař Marcel Ihnačák. Pokud tedy toužíte po rychlém, ale skutečném gastronomickém zážitku s puncem výjimečnosti, skočte si na dva plátky křupavého chleba, které v sobě skrývají pečenou husičku, dýňové chutney, dresink s bílou ostružinou a samozřejmě nechybí ani typický slovenský sýr oštěpek a lístky špenátu.

Pečená husička

Letošní advent rozhodně nepřinese na naše talíře jen každoroční klasiku v podobě kapra, ale také delikátně vyladěnou limitovanou edici od Bageterie Boulevard. Ta vsadila na slavnostní pokrm v podobě pečené HUSY, v našich krajích velmi oblíbenou, ovšem v originální kombinaci s typickými slovenskými surovinami. Pečenou husu tak doplňuje tradiční sýr oštěpek, který je ale i u nás velmi populární. Jedná se o horský sýr, jenž se původně vyráběl “odštípnutím” od sladkého sýra. Při celém výrobním postupu oštěpku je pak důležité jeho uložení do dřevěné formy, kde se nechává odstát a následně se máčí ve slaném nálevu, díky němuž získává svoji nezaměnitelnou chuť. Zimní syté a vydatné chutě pak u HUSY dále doplňuje nasládlé chutney z dýně s růžovým pepřem a dresink s exotickou bílou ostružinou.

HUSA z Bageterie Boulevard je časově omezená nabídka, proto pokud si chcete užít tu pravou zimní atmosféru, vydejte se do nejbližší bageterie co nejdříve. Limitovanou edici si navíc můžete vychutnat i v kombinaci s některým z typických zimních Hot drinků, jako je Jablečné brandy, Zázvorový čaj nebo Kokosové Latté.

  • Více se o Bageterii Boulevard a jejich novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.

publikováno: 18. 12. 2019, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: restaurace

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+