Snídaně by vás měla připravit na celý den | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Snídaně by vás měla připravit na celý den

3. 11. 2010

Podle studie uskutečněné ve Spojených státech měli pravidelně snídající o třetinu menší pravděpodobnost vzniku nadváhy oproti těm, kteří snídani vynechali. Studie také ukázala, že tito lidé měli stálou hladinu cukru v krvi a nižší riziko vzniku cukrovky a vysokého cholesterolu. „Nutričně vyvážená snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, měla by nám dodat 25–30 % denní energie,“ říká Monika Divišová, výživová poradkyně z centra Wellnessia.

Snídejte s rozmyslem

Chleba s máslem a tvarohové buchty mají své nepopiratelné kouzlo, ale našemu organismu neprospějí. Marks & Spencer proto nabízí množství alternativ zdravé snídaně bez toho, abyste každý den museli jíst to samé. „V nabídce Marks & Spencer zákazníci najdou širokou škálu potravin, které jsou optimální pro přípravu zdravé a chutné snídaně. Dobrým startem do nového dne jsou cereálie, které mají vysoký obsah vitamínů a minerálů. Zdravou alternativou koláčů a buchet může být i jahodová ovesná kaše, müsli s oříšky či tři druhy čokolády nebo ovesné vločky s jablky a skořicí,“ říká Jana Matúšová, manažerka pro komunikaci Marks & Spencer Czech Republic.

Celozrnné pečivo se sýrem

„Z pečiva určitě vybírejte ke snídani celozrnné namazané čerstvým sýrem či tvarohovou pomazánkou a doplněné rajčátkem či listem salátu. Zelenina by měla být ideálně součástí každého jídla. Zajistíme si tím dostatečný přísun vitaminů, minerálů a také vlákniny," radí Monika Divišová.

Chytré etikety napoví, co je zdravé

Důležité je u snídaně nezanedbat vyvážený poměr cukrů, tuků a solí. „Potraviny Marks & Spencer jsou označené přehlednými etiketami, zákazník se tak jednoduše dozví energetickou a nutriční hodnotu daného výrobku. Logo slunečnice označuje kaloricky vyvážené výrobky,“ říká Jana Matúšová. Pokud vám na zdravou snídani nezbývá doma čas, zastavte se cestou do práce nebo během nákupů v kavárnách a potravinách Marks & Spencer –  můžete zde v klidu posnídat křupavé pečivo s čerstvě umletou Fairtrade kávou, nebo si je vzít se sebou do práce.


publikováno: 3. 11. 2010, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: fair trade, nákupy, snídaně

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+