Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny

16. 7. 2020

K létu patří špekáčky nejen k táboráku, ale i jako skvělá večeře na chatě, nebo pohoštění pro sousedy. Aby si všichni pochutnali, vybírejte pečlivě jen ty kvalitní.

Suroviny na 4 porce:8 špekáčků (Špekáček od Slaniny bez éček, 400 g oloupané žluté cibule 500 g kečupu, 500 ml tmavého piva, 50 g mírně pikantních feferonů, sůl, pepř

Postup:

Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160°C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120°C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem. Přejeme vám dobrou chuť.

Váhala a jeho Špekáčky od Slaniny

Příprava dobrého špekáčku je závislá jen na použití základních jednoduchých surovin. Ve špekáčcích od Slaniny najdete jen vepřové maso, špek a jako bonus 20 % hovězího masa, které špekáčkům dodává příjemnou výraznou masovou chuť. Nic jiného než maso, špek a koření v nich nehledejte. Ať si z nich připravíte utopence nebo si je opečete na ohni, garantujeme výborný chuťový zážitek. Špekáčky extra od Váhaly jsou šťavnaté, harmonicky kořeněné, s žádoucími malými kousky špeku, v přírodním střívku. Obsahují minimálně 70 % masa a jsou bez lepku.


publikováno: 16. 7. 2020, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+