Užijte si v Babiččině zahradě unikátní piknikovou sezonu s bylinkami
Restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích už zahájila piknikovou a grilovací sezónu, na kterou vás zve. Zajímavostí restaurace, která vaří z lokálních surovin od českých pěstitelů, je mimo jiné vlastní ojedinělá bylinková zahrada s dřevěnými altány, ve kterých si můžete užít posezení a vynikající jídlo. Vlastní byliny používají v kuchyni jak tady, tak v pražské restauraci La Veranda, kterou s „Babičkou“ spojují osoby majitele Jurije Kolesnika i šéfkuchaře Radka Davida. Kromě pokrmů tu používají bylinky také do nápojů nebo domácích octů a olejů. Důležitou roli hrají i v antistresovém a relaxačním centru Babiččina terapie, které tu můžete také navštívit.
Jurij Kolesnik
Babiččina zahrada a terapie, ideální cíl výletů
Doporučujeme si užít procházku v nedalekém parku a den pak zakončit v „babiččině náruči“. Potěšit se z vynikajícího lehkého jídla a dát odpočinout tělu a smyslům na terapii v relaxačním a antistresovém centru. Majitel a zakladatel celého konceptu Jurij Kolesnik ke zdejší kuchyni říká: : „‘Šťastné jídlo‘ je náš koncept, podle kterého vaříme. Chceme, aby nás jídlo naplňovalo nejen fyzicky, ale především po emoční stránce. Jídla jsou proto nápaditá, skvěle prezentovaná a lehce stravitelná. Jednoduše řečeno, jsou to jídla, která v nás vyvolávají jistotu, že život je krásný.“
Čtyřikrát ročně sestavuje zdejší menu šéfkuchař Radek David, který kraluje v kuchyni Babiččiny zahrady i restaurace La Veranda. Kromě toho vede také síť restaurací Oliva a restauraci La Veranda v Kyjevě.
Letní menu v „Babičce“ nabízí například:
• Tartar z lososa v křupavých trubičkách, zakysaná smetana, koprový krém, salátová okurka, ředkvičky a bylinkový olej
• Plátky barevných rajčat, marinovaný šumavský pstruh v zeleninovém nálevu, rukolový krém a petrželkový olej
• Krém z bílých fazolí a fenyklu, petrželový olej a krutónky z kmínového chlebu
• Cuketové bramboráky, lilkové pyré, pečené papriky a konfitovaná malá rajčata
• Vepřová líčka na tymiánu a červeném víně, bramborové rohlíčky a grilovaná cuketa
• Mražený krém z mléčné čokolády, meruňky, meruňkové pyré a vanilková zmrzlina
• Zakysaná smetana a vanilka, jahody a jahodová čirá polévka
- Šéfkuchař by k ochutnání určitě doporučil tlačenku z hovězích dršek a líček s marinovanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu a šalotkový vinaigrette.
Od počítače do restaurace
Pro restauraci La Veranda, která je na Starém Městě, Radek David připravil i nové „tajné“ menu, které je určené výhradně pro fanoušky restaurace na Facebooku. Šéfkuchař toto speciální menu obnovuje každý měsíc. „Chceme tak našim přátelům na Facebooku poděkovat za jejich přízeň a zároveň je častěji vytáhnout z virtuálního světa do reálného. Nejlepší sociální sítě totiž vznikají při konverzaci nad skvělým jídlem a špičkovými víny,“ dodává Radek David. Sociální sítě využívá i Babiččina zahrada, na facebookovém profilu najdete aktuality i neformální informace z dění okolo restaurace.
Průhonická restaurace Babiččina zahrada staví především na kvalitních surovinách a tradičních receptech v originálním pojetí šéfkuchaře. Inspiraci hledá Radek David a jeho tým mimo jiné na svých zahraničních cestách. Návštěvníci si mohou v restauraci kromě vynikající kuchyně vychutnat třeba čerstvě pečený domácí chléb nebo byliny z místní zahrady. Na restauraci bezprostředně navazuje pension a antistresové a relaxační centrum Babiččina terapie.