Užijte si v Babiččině zahradě unikátní piknikovou sezonu s bylinkami | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Užijte si v Babiččině zahradě unikátní piknikovou sezonu s bylinkami

30. 6. 2015

Restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích už zahájila piknikovou a grilovací sezónu, na kterou vás zve. Zajímavostí restaurace, která vaří z lokálních surovin od českých pěstitelů, je mimo jiné vlastní ojedinělá bylinková zahrada s dřevěnými altány, ve kterých si můžete užít posezení a vynikající jídlo. Vlastní byliny používají v kuchyni jak tady, tak v pražské restauraci La Veranda, kterou s „Babičkou“ spojují osoby majitele Jurije Kolesnika i šéfkuchaře Radka Davida. Kromě pokrmů tu používají bylinky také do nápojů nebo domácích octů a olejů. Důležitou roli hrají i v antistresovém a relaxačním centru Babiččina terapie, které tu můžete také navštívit.

Jurij Kolesnik

Jurij Kolesnik

Babiččina zahrada a terapie, ideální cíl výletů

Doporučujeme si užít procházku v nedalekém parku a den pak zakončit v „babiččině náruči“. Potěšit se z vynikajícího lehkého jídla a dát odpočinout tělu a smyslům na terapii v relaxačním a antistresovém centru. Majitel a zakladatel celého konceptu Jurij Kolesnik ke zdejší kuchyni říká: : „‘Šťastné jídlo‘ je náš koncept, podle kterého vaříme. Chceme, aby nás jídlo naplňovalo nejen fyzicky, ale především po emoční stránce. Jídla jsou proto nápaditá, skvěle prezentovaná a lehce stravitelná. Jednoduše řečeno, jsou to jídla, která v nás vyvolávají jistotu, že život je krásný.“

Čtyřikrát ročně sestavuje zdejší menu šéfkuchař Radek David, který kraluje v kuchyni Babiččiny zahrady i restaurace La Veranda. Kromě toho vede také síť restaurací Oliva a restauraci La Veranda v Kyjevě.

Letní menu v „Babičce“ nabízí například:

• Tartar z lososa v křupavých trubičkách, zakysaná smetana, koprový krém, salátová okurka, ředkvičky a bylinkový olej

• Plátky barevných rajčat, marinovaný šumavský pstruh v zeleninovém nálevu, rukolový krém a petrželkový olej

• Krém z bílých fazolí a fenyklu, petrželový olej a krutónky z kmínového chlebu

• Cuketové bramboráky, lilkové pyré, pečené papriky a konfitovaná malá rajčata

• Vepřová líčka na tymiánu a červeném víně, bramborové rohlíčky a grilovaná cuketa

• Mražený krém z mléčné čokolády, meruňky, meruňkové pyré a vanilková zmrzlina

• Zakysaná smetana a vanilka, jahody a jahodová čirá polévka

  • Šéfkuchař by k ochutnání určitě doporučil tlačenku z hovězích dršek a líček s marinovanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu a šalotkový vinaigrette.

Od počítače do restaurace

Pro restauraci La Veranda, která je na Starém Městě, Radek David připravil i nové „tajné“ menu, které je určené výhradně pro fanoušky restaurace na Facebooku. Šéfkuchař toto speciální menu obnovuje každý měsíc. „Chceme tak našim přátelům na Facebooku poděkovat za jejich přízeň a zároveň je častěji vytáhnout z virtuálního světa do reálného. Nejlepší sociální sítě totiž vznikají při konverzaci nad skvělým jídlem a špičkovými víny,“ dodává Radek David. Sociální sítě využívá i Babiččina zahrada, na facebookovém profilu najdete aktuality i neformální informace z dění okolo restaurace.

Průhonická restaurace Babiččina zahrada staví především na kvalitních surovinách a tradičních receptech v originálním pojetí šéfkuchaře. Inspiraci hledá Radek David a jeho tým mimo jiné na svých zahraničních cestách. Návštěvníci si mohou v restauraci kromě vynikající kuchyně vychutnat třeba čerstvě pečený domácí chléb nebo byliny z místní zahrady. Na restauraci bezprostředně navazuje pension a antistresové a relaxační centrum Babiččina terapie.

www.babiccina­zahrada.cz


publikováno: 30. 6. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: anti-aging, aromaterapie, byliny, hotel, krása, květiny, místní speciality, ozdravné kúry, přírodní kosmetika, rehabilitace, restaurace, tělová kosmetika, zábava, zdravá strava

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+