Vaření a pečení s kvalitními jogurty | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Vaření a pečení s kvalitními jogurty

24. 1. 2019

Česká mlékárna HOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o. zahájila spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Prostřednictvím krátkých videí s originálními recepty pěti mladých českých kuchařů chtějí spotřebitelům přiblížit vaření a pečení s využitím kvalitních jogurtů.

Každý měsíc dva recepty

„Každý měsíc budeme na našem webu a sociálních sítích zveřejňovat dva recepty, které si speciálně pro tuto spolupráci připravilo pět vybraných juniorských kuchařů nebo cukrářů z AKC ČR, jimž je 16–24 let. V lednu začínáme teasingem na Instagramu, kde budou využity fotky a videa z natáčení,“ vysvětluje Jan Škoda, Corporate PR & Marketing Manager. „Naše videorecepty budou mít speciální posilu – kelímek jogurtu Hollandia coby chatbota. Ten bude vystupovat jako „jogurt-komentátor“, z něhož se zrovna bude vařit. Bude komentovat přípravu jednotlivých receptů.“

Spolupráce Hollandie s juniorským národním týmem Asociace kuchařů a cukrářů bude probíhat po celý rok. Celkem bude natočeno 24 videí s recepty na slaná i sladká jídla.

První recept od Josefa Stružíka

Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou

Suroviny: 150 g krupky lámanka, 1 l zeleninového vývaru, 200 g drcených rajčat, 300 g mixu salátů, 600 g lososa (filet s kůží), 200 g bílého Selského jogurtu Hollandia, 1 svazek koriandru (čerstvý), 12 ks cherry rajčátek, tymián (čerstvý), 1 žlutá paprika, olivový olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Drcená rajčata rozmixujeme ve vývaru, v něm uvaříme krupky s tymiánem.
  2. Nakrájíme žlutou papriku na proužky, rajčátka na čtvrtky a salát omyjeme.
  3. Hotové krupky necháme vychladnout. Filet z lososa nakrájíme na jednotlivé porce a lehce osolíme. Nařízneme kůži a rybu opečeme.
  4. Mix salátů naskládáme kolem talíře. Do středu dáme krupky a na ně položíme opečený filet z lososa.
  5. Z jogurtu si vytvoříme dresing. Rozmixujeme jej s nasekaným koriandrem a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu.

Více informací včetně videa s receptem najdete na www.hollandia.cz nebo na facebookovém profilu @HollandiaCZ.

Foto: Hollandia


publikováno: 24. 1. 2019, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: jogurt, mléko, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+