Ve Sklizeno mají svou značku potravin Naše Miroslav | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Ve Sklizeno mají svou značku potravin Naše Miroslav

23. 1. 2015

Ve Sklizeno můžete nově koupit vepřové maso a uzeniny značky Naše Miroslav, na jejichž výrobě se samo Sklizeno podílí. Prozatím je v nabídce čerstvé i vakuované vepřové maso a uzeniny, během roku přibudou další uzeniny, mléčné výrobky a konzervované potraviny. Suroviny pro výrobky značky Naše Miroslav pocházejí z Agrodružsva Miroslav, se kterým je Sklizeno majetkově spojeno a zároveň dohlíží na produkci. Za špičkovou kvalitu všech potravin značky Naše Miroslav tedy ručí vlastním jménem.

Celý proces výroby od zvířete až do obchodu je plně pod kontrolou

„Suroviny pro výrobu potravin značky Naše Miroslav pocházejí z produkce Agrodružstva Miroslav a receptury výrobků si vyvíjíme sami, případně ve spolupráci s Mendelu nebo našimi spolupracujícími řezníky. Na samotné výrobě pak spolupracujeme s prověřenými partnery, kteří nám dodávají zázemí a technologie, které v Miroslavi zatím nemáme. Celý proces výroby od zvířete až do obchodu máme plně pod kontrolou, a proto můžeme zaručit, že pod značkou Naše Miroslav najdete jen potraviny špičkové kvality,“ vysvětluje David Kukla, zakladatel Sklizeno.

Maso, šunka i slanina

Základem sortimentu je aktuálně kvalitní vepřové maso přímo z chovu v Agrodružstvu Miroslav. Ve dvou brněnských prodejnách (Campus a Josefská) je přímo řeznický pult, kde si maso můžete koupit čerstvé, v dalších prodejnách ho najdete vakuované v chladicích boxech. Dále v chladicích najdete balené šunky, vepřovou z kýty s podílem masa 95 % a hovězí z kýty s 91% podílem masa, zauzenou slaninu s 96 % a šunku od kosti také s 96 % masa.

V rodinném řeznictví Strejček

Za jejich recepturou bez zbytečných aditiv, éček a jiných zlepšováků stojí technologové Sklizeno, kteří je vyvinuli a vyrábějí ve spolupráci s partnery. V případě uzenin spolupracuje s řeznictvím Steinhauser z Tišnova, maso z Miroslavi se bourá a vakuově balí v rodinném řeznictví Strejček, kde se vyrábí i další uzeniny, tedy klobásy, uzená masa nebo slaniny.

Budou mléčné výrobky

Momentálně se Sklizeno soustředí na masnou výrobu, do léta přibudou na pultech mléčné výrobky a postupně se do Miroslavi vrací i rostlinná výroba a investuje se do produkce vína. „Vlastní výroba je pro nás důležitým zdrojem stabilních dodávek potravin v kvalitě, kterou požadujeme. Neustále totiž bojujeme s výpadky dodávek u stávajících dodavatelů. Na trhu je relativně málo kvalitních dodavatelů a ti často nedokážou zásobit stabilně, což je pro nás podmínkou spolupráce. V posledních měsících se proto zaměřujeme na vlastní výrobu, která zajistí pravidelné dodávky do celé sítě. Sekundárně pak výrobky značky Naše Miroslav budeme dodávat i do prodejen mimo naši síť," popisuje plány se značkou Naše Miroslav David Kukla.

www.sklizeno.cz


publikováno: 23. 1. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: maso, nákupy

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+