Voňavé svařené víno nebo punč s kořením | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Voňavé svařené víno nebo punč s kořením

27. 12. 2019

Potřebujete se doma potěšit a prohřát po náročném dni? Máme pro vás skvělý tip, jak na to: dejte si velký hrnek skvělého horkého nápoje s voňavým kořením. Restartuje energii, tělo příjemně prohřeje a jeho příprava provoní byt.

Domácí svařák

Zima bez svařáku je jako Vánoce bez dárků, proto neváhejte a vyrobte si lahodný nápoj z pohodlí domova. A pokud máte chuť, nebojte se do svařáku přidat trochu rumu. Svařák tak bude ještě výraznější.

Ingredience:

• 0,75 l červeného vína

• pomeranč

• 1 sáček pyramidky Vitana svařené víno

Postup:

Do hrnce nalijte láhev červeného vína a přihoďte Vitana pyramidku k přípravě svařeného vína, zahřejte a těsně před bodem varu odstavte, aby se neodpařil veškerý alkohol. Až koření uvolní své aroma, můžete sáček vyjmout a domácí svařák podávat.

Vitana pyramidový sáček obsahuje velké kousky ručně vybíraného koření, a tak máte jistotu, že pro vaši jednodušší a rychlejší přípravu svařeného vína bylo vybráno jen to nejkvalitnější koření. Osvědčenou kombinaci skořice, hřebíčku a badyánu máte vždy pohromadě.

Horké jablko

Jednoduchý nápoj je ideální pro večery před pohádkou nebo na procházku přírodou s dětmi. Díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku.

Ingredience:

• 1 l jablečného džusu

• 250 ml vody

• zázvor

• 1 sáček Vitana pyramidky horké jablko

Postup:

Jablečný džus a vodu nalijte do hrnce, přidejte pyramidku Vitana horké jablko a nakrájený zázvor, na mírném ohni prohřejte a až se uvolní aroma z koření, sáček i zázvor vyjměte. Nalijte do termohrnku a vyrazte ven, aromatický horký nápoj vás bude krásně hřát a jelikož je bez alkoholu můžete si ho dopřát i na svahu či na cestách.

Pyramidky horké jablko Skořice, anýz, hřebíček a kardamom, to je vynikající kombinace kvalitního ručně vybíraného koření k přípravě hřejivého nápoje s léčivými účinky na tělo i duši.

Sváteční punč

Sváteční punč se hodí pro návštěvy v období Vánoc i na bujarý silvestrovský večírek. Výhodou populárního nápoje je, že si ho můžete vychutnat jak teplý, tak za studena. Stačí víno, oblíbený alkohol, ovocný džus a kořenící směs.

Ingredience:

• 0,5 l pomerančového džusu

• 1 citrón

• 1 pomeranč

• 1 dl bílého rumu

• 0,5 l červeného vína

• 1 pyramidka Vitana na punč

Postup:

V hrnci smíchejte nápoje a přidejte pyramidku Vitana na punč. Pomalu ohřívejte a těsně před dosažením varu hrnec odstavte. Nechte 10 minut stát a doslaďte dle chuti. Nalijte do skleněné mísy a přidejte do ní i plátky pomeranče a citrónu. Do mísy dejte naběračku a kolem ní sklenice pro snadné servírování.

S Vitana pyramidkami snadno připravíte výborný punč, který vás jistojistě při dlouhých zimních večerech zahřeje. Přímo do hrnce vhoďte sáček obsahující pečlivě vybranou skořici, hřebíček, badyán a velké kousky sušených švestek a jablek, po uvolnění aroma a provaření jej snadno vyndejte a podávejte oblíbený nápoj.


publikováno: 27. 12. 2019, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, nápoje, Vánoce

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+