Vyhrajte výrobky Jaroměřické mlékárny! | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Vyhrajte výrobky Jaroměřické mlékárny!

19. 4. 2017

Balíček s produkty Jaroměřické mlékárny potěší každého. Tento ryze český výrobce sýrů, tvarohů a pomazánkových másel, si zakládá na kvalitě a tradičních postupech. Přímo v Jaroměřicích nad Rokytnou se tak zpracovávají výhradně domácí suroviny. Díky své mimořádné kvalitě získaly celou řadu významných ocenění. Výrobky Jaroměřické mlékárny představují tradici a poctivost.

Jaroměřické žervé, čerstvý sýr s lahodnou chutí

Jaroměřické žervé je novinkou na trhu, která představuje čerstvý sýr vyrobený podle tradiční receptury z mléka od českých farmářů. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Složení Jaroměřického žervé je nádherně jednoduché – smetana, mléčné kultury a sůl. Je vhodný i pro bezlepkovou dietu a lze ho nabídnout i batolatům od ukončeného 8. měsíce. Dopřejte sobě i svým dětem zdravou a chutnou svačinu. Zařaďte Jaroměřické žervé z malé mlékárny na jihu Vysočiny do svého jídelníčku.

Co je to čerstvý sýr

Čerstvý sýr je sýr, který nezrál a obsahuje vysoký podíl vody. Mléko se jen nechalo srazit, sýrové zrno se oddělilo od syrovátky a dal se mu tvar. Při přípravě Jaroměřického žervé se ještě přimíchala smetana, aby chuť byla lahodnější.

V jednoduchosti je krása

V dnešním složitém světě utíkáme k prosté přírodě čím dál častěji. To je důvod, proč jsou dnes čerstvé sýry tak oblíbené. Představují dokonalou harmonii, kde nic nechybí ani nepřebývá. Zvláště pokud si vyberete čerstvý sýr bez konzervantů, barviv, sladidel a dalších nežádoucích „éček“. Příkladem může být Jaroměřické žervé, novinka na trhu, jejíž složení je nádherně prosté – smetana, mléčné kultury a sůl.

Sýr všech sýrů

Čerstvý sýr je možné nazvat prapůvodním sýrem. Ve svých básních ho zmiňuje Homér a zprávy o něm přináší i Bible. Jeho jednoduché složení je tedy prověřené staletími. Obvykle je přirozeně bezlepkový a na rozdíl od tavených i jiných sýrů nebývá tak slaný. To vítají výživoví specialisté, kteří upozorňují na zdravotní problémy způsobené nadměrným solením. Navíc sůl zabraňuje vstřebávání vápníku, který je v mléčných výrobcích obsažen.

Jen regionální může být opravdu čerstvé

Jak už název čerstvého sýra napovídá, není příliš trvanlivý. Dlouhé skladování mu neprospívá. Bedřich Štecher, ředitel Jaroměřické mlékárny říká: „To je další důvod, proč Jaroměřické žervé vyhovuje současným trendům ve výživě. Stále více lidí si totiž uvědomuje, jak je důležité kupovat lokální potraviny, které na stůl neputovaly přes půl světa. Jen regionální produkty totiž mohou být opravdu čerstvé.“

Žervé jako inspirace

Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány. Pro svou jemnost a smetanovou chuť je oblíbenou přísadou celé řady delikátních pokrmů české i světové kuchyně. Dokáže výborně zjemnit hotový steak ale i vykouzlit nadýchanou pěnu lahodného dezertu. Z Jaroměřického žervé můžete například připravit domácí cheesecake nebo obalované sýrovo-šunkové kuličky.

Správnou odpověď najdete na www.mlekarna.cz

Soutěžní otázka

Co platí pro výrobky Jaroměřické mlékárny?

a) neobsahují žádná nežádoucí „éčka“

b) připravují se z mléka dováženého ze sousedních zemí

c) jsou obohaceny o konzervanty a umělá barviva

3 výherci, kteří do 8. 5. 20117 správně odpovědí na soutěžní otázku, dostanou poukazy na měsíc s výrobky Jaroměřické mlékárny (každý v hodnotě 1000 Kč). Dvakrát během jednoho měsíce vám bude až domů doručený balíček vybraných smetanových a porcovaných sýrů i pomazánkových másel z Jaroměřické mlékárny pro celou rodinu. Odpověď zasílejte na soutez@trendyz­dravi.cz s označením jaroměřická mlékárna.


publikováno: 19. 4. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: mléko, sýr

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+