Vyzkoušejte lovečák na pizzu | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Vyzkoušejte lovečák na pizzu

7. 3. 2018

Sáhněte po tradičním Loveckém trvanlivém salámu značky Schneider v krájené variantě.Na výrobu 100 gramů typicky obdélníkového salámu je použito 135 gramů masa. Jemně zauzená lahůdka je sušena za stálé teploty. Vyzkoušejte recept na skvělou večeři s pizzou.

Domácí pizza

Na 4 menší pizzy budeme potřebovat: 250 g hladké mouky, 175 ml vlažné vody, 75 g kvásku, 1 lžíce olivového oleje, sůl, 250 g passaty (rajčata drcená, nebo loupaná), 1 balení loveckého salámu Schneider, 1 mozzarellu, 2 krémové žampióny

Postup:

Nejdříve smícháme kvásek s vodou a počkáme, až se aktivuje. Mouku smícháme se solí. Přidáme olivový olej a vypracujeme těsto. Bude lehce lepkavé, je třeba ho trošku poprášit moukou. Je lepší použít hrubší mouku, ideálně semolinu. Rozdělíme na 4 části a necháme nakynout alespoň 2 hodiny pod utěrkou. Jestliže nemáte kvásek použijte sušené droždí, měly by vám stačit zhruba 3–4 gramy.

Po dvou hodinách těsto rozhodně nehněteme, spíš se ho snažíme s dostatkem mouky roztáhnout do stran. Jde o to, aby v těstě zůstal vzduch a vytvarovali jsme krásnou placku s trošku širším okrajem. Rozpálíme si teflonovou pánev a zapneme v troubě vrchní gril na maximum. Pečeme na pánvi na jedné straně zhruba 1 minutu a placku otočíme, potom přidáme rajčata a zbytek ingrediencí, vložíme do trouby hned na vrchní příčku a necháme další dvě minuty. Pizza by měla být hotová. Nakonec opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme ještě dochutit parmezánem.

zdroj: www.ohmychef.cz

www.schneider-group.cz

www.JakNaVelke­Veci.cz


publikováno: 7. 3. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+