Vyzkoušejte mouku ze sušených naklíčených semínek | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Vyzkoušejte mouku ze sušených naklíčených semínek

5. 2. 2020

Pokud vás již trochu nudí klasické pečivo z bílé nebo celozrnné mouky, máme pro vás skvělý tip. Chléb, housky a další pečivo si můžete nyní připravit netradičně a zdravěji – s přídavkem mouky ze sušených naklíčených semínek!

Jak na to?

Je to jednoduché, nemusíte vymýšlet speciální recepty, jen část vaší oblíbené mouky nahradíte moukou z naklíčených sušených semínek. Stačí 3 – 5% objemu mouky a výsledek vás překvapí. Je jen na vás, jaký druh semínka si vyberete, v nabídce je 6 variant mouky z naklíčených obilnin i luštěnin. Ať už se bude jednat o mouku z cizrny, červené čočky, kukuřice, mungo fazolí, ovsa či zeleného hrachu, domácí pečivo bude jedinečné! Všechny mouky VegUp jsou navíc celozrnné, protože naklíčené sušené semínko je umleté celé včetně obalu a klíčku, kde se nachází největší podíl nutričně cenných látek.

Během klíčení obilovin dochází ke štěpení škrobů na jednoduché cukry, proto se naklíčené mouky a výrobky z nich vyznačují lepší chutí díky přirozené nasládlosti a redukci hořkých tónů typických pro běžné celozrnné mouky.

Rychlejší kynutí i delší trvanlivost

Další výhodou mouky z naklíčených semínek je kynutí, které je o dost rychlejší než u běžných celozrnných těst. Na zdvojnásobení objemu těsta by tak mělo stačit půl hodinky kynutí. Nebuďte však zaskočeni, pokud těsto bude o něco lepivější než normálně. Další mouku přisypávat nemusíte, stačí těsto při tvarování navlhčit vodou či potřít olejem. V neposlední řadě je skvělou výhodou trvanlivost pečiva ze sušených klíčků. Vydrží až o tři dny déle čerstvé!


publikováno: 5. 2. 2020, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, potraviny

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+