Zastavte se v první degustační prodejně tradičních medovin | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Zastavte se v první degustační prodejně tradičních medovin

5. 8. 2016

Máte rádi medovinu, nebo jste jí zatím nepřišli na chuť? Pak zavítejte do specializované degustační prodejny medoviny a včelích produktů nedaleko Karlova náměstí v Praze 2. Nabízí tu pouze ty nejkvalitnější tradičně vyráběné medoviny, které nejsou doslazovány cukrem, nedolihované a neobsahují umělá aromata. V nabídce je přes 70 druhů medoviny od 30 výrobců. Většinu sortimentu můžete navíc na místě přímo ochutnat. Určitě se pak stane vaším oblíbeným nápojem. Pozor, zjistíte, že neplatí mýtus, že je medovina sladký nápoj.

Přírodní i s bylinkami

Vybere si každý dle své chuti od suchých po ty nejsladší moky, od přírodních medovin přes bylinkové, kořeněné, až po ovocné medoviny, takzvané melomely. Znalci ocení také vzácnějsí druhy jako cyser či archivní medoviny zrající v barikových sudech nebo medoviny vyráběné studenou cestou. Na podzim bude v zadní místnosti zpřístupněna i expozice o historii a výrobě medovin. Základní informace o medovině ale ráda sdělí příchozím obsluha již nyní. Větší skupiny si mohou rezervovat soukromý degustační večer, ochutnat větší množství vzorků a dozvědět se jejich příběhy.

Bez náhražek

“Přidávání náhražek do medovin je bohužel nešvar velkoproducentů medovin, který je nehezkým dědictvím 60. let minulého století, a který se do dnešního dne nepodařilo v České republice vymýtit. Takové nápoje bohužel medovině kazí dobré jméno,” říká Jiří Pouček, zakladatel prodejny a připravovaného muzea medoviny.

Letní medovinové mojito

Sortiment prodejny pochází od menších včelařů či výrobců medovin a průběžně se obměňuje. Při každé návštěvě tak najdete trochu odlišnou nabídku. Kromě lahvové medoviny můžete zakoupit i stáčenou medovinu nebo ochutnat originální medovinové mojito. V zimě se pak můžete ohřát horkou medovinou. Lahev medoviny je také skvělý dárek. Vybrat tu nejlepší vám ochotně pomůže personál prodejny. Nakoupíte zde medoviny, které nejsou běžně k dostání. Jsou buď od regionálních výrobců anebo zde objevíte i limitované edice medovin, které často nejdou do běžné distribuce. “Koncept Muzea medoviny je v ČR unikátem, podobnou specializovanou prodejnu medovin jsme našli zatím nejblíž v americkém Portlandu,” uzavírá Jiří Pouček.

  • Degustační prodejnu můžete navštívit v ulici Na Zderaze 14 v Praze 2.

www.muzeummedo­viny.cz


publikováno: 5. 8. 2016, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: alkohol, med, muž, nákupy, nápoje

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+