Designový vermikompostér Urbalive získal světovou cenu Red Dot Award: Product Design 2017 | Domácnost | Trendy zdraví

Hlavní strana » Domácnost » Článek

Designový vermikompostér Urbalive získal světovou cenu Red Dot Award: Product Design 2017

7. 4. 2017

Řekněte STOP vyhazování bioodpadu do koše! Užijte si radost z vlastního pěstování. Vydejte se na cestu zdravého životního stylu a udržitelnosti přírodních zdrojů. Přesvědčte se, že tato cesta není jen smysluplná, ale i krásná. Pořiďte si designový vermikompostér Urbalive, který s pomocí žížal přemění rostlinné zbytky na kvalitní hnojivo a ještě se stane stylovým doplňkem vaší domácnosti. Jeho moderní podoba pochází z dílny předního českého architekta a designéra Jiřího Pelcla a její výrobce, společnost Plastia, za něj právě získala nejprestižnější ocenění v produktovém designu Red Dot Award: Product Design 2017.

Pomohou vám kalifornské žížaly

Vermikompostér Urbalive je nádoba určená k domácímu kompostování kuchyňského bioodpadu pomocí kalifornských žížal. Lze ji použít v domácnostech, školních třídách nebo na pracovištích. O moderní design se postaral přední český tvůrce Jiří Pelcl a technologicky precizně zpracovala a vyrobila firma Plastia, zavedený evropský výrobce zahradnických potřeb.

Vermikompostér Urbalive je vyroben tak, aby bylo kompostování při dodržování několika pravidel bezproblémové, jeho údržba i čištění snadné. Je sestaven z kompostovacích pater, kde pracují žížaly a kde vzniká vermikompost a nádoby, kam odtéká žížalí čaj. Vermikompost obsahuje účinné enzymy a přírodní růstové hormony. Přidává se k zemině do květináčů a truhlíků. Žížalí čaj je vynikající tekuté hnojivo obsahující vysoké množství živin a enzymů, které pomáhají rostlinám růst a udržovat je odolné vůči nemocem a škůdcům.

  • Vermikompostér Urbalive je k dostání za 2990 Kč ve dvou barevných variantách ve vybraných sítích a prodejnách a na e-shopu www.urbalive.cz, kdezískáte další informace.

publikováno: 7. 4. 2017, v rubrice Domácnost
Štítky: dům, ochrana přírody

Další články v rubrice Domácnost:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+