Zdravotní rizika geneticky upravených potravin | Přírodní léčba | Trendy zdraví

Zdravotní rizika geneticky upravených potravin

6. 11. 2015

V nakladatelství TRITON vychází kniha Doba jedová 5, ve které autor Jeffrey M. Smith zpochybňuje tvrzení biotechnologického průmyslu, že geneticky modifikované(GM)po­traviny jsou bezpečné. Předkládá téměř čtyřicet zdravotních rizik, které tyto potraviny, konzumované Američany každý den, představují. Jsou přehledně uspořádány na dvoustránkách – levá strana podává stručný a jasný přehled problematiky vhodný pro méně zasvěcené čtenáře, na pravé jsou shrnuty odkazy a popisy výzkumných studií a teoretických rizik.

Jak GM poznáme?

Druhá část knihy „Genetická ruleta“ vysvětluje, proč jsou GM potravinami nejvíce ohroženy děti, jak se takovýmto produktům vyhnout, zkoumá falešná tvrzení obhájců biotechnologie, objasňuje, jakým způsobem je průmyslový výzkum zmanipulován, aby problémy nezaznamenal, a proč GM plodiny k uživení světové populace nepotřebujeme, poukazuje na ekonomické ztráty, jež z pěstování těchto plodin vyplývají a zabývá se i mnoha dalšími tématy.

Jeffrey Smith píše jasným, srozumitelným stylem, díky němuž se z jeho knih stávají světové bestsellery. Kniha byla připravena ve spolupráci s týmem mezinárodních vědců a je určena pro každého, kdo chce GM technologii porozumět, dozvědět se, jak se vůči ní chránit, nebo sdílet své obavy s ostatními.

  • Doba jedová 5 navazuje na úspěšné publikace Anny Strunecké a Jiřího Patočky (1, 2) a překladové práce o kosmetice a hormonech.

www.tridistri.cz


publikováno: 6. 11. 2015, v rubrice Přírodní léčba
Štítky: hormony, imunita, knihy, prevence, zelenina

Další články v rubrice Přírodní léčba:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+