Poukázka na kurz kávové školy | Rodina | Trendy zdraví

Hlavní strana » Rodina » Článek

Poukázka na kurz kávové školy

22. 10. 2015

Společnost Segafredo Zanetti CR, přední dodavatel italské kávy pro gastronomii a maloobchodní síť v České republice přichází s tipem na originální vánoční dárek pro všechny milovníky kávy, kteří se chtějí dozvědět, v čem spočívá příprava šálku dobrého espressa a dalších kávových specialit. Společnost Segafredo provozuje již od roku 2006 Školu kávy Segafredo – největší firemní kávovou školu u nás a právě dárková poukázka na kurz může být nevšedním vánočním dárkem. O úspěchu Školy kávy Segafredo svědčí, že za osm let jí prošlo více než dva a půl tisíce absolventů.

I pro kávové nadšence

Baristické kurzy v rámci Školy kávy Segafredo jsou celodenní praktická cvičení, ve kterých účastníci získají přehled o celém procesu přípravy kávy, tedy od pěstování zrn na plantážích až po finální šálek lahodného espressa, který je základem dalších kávových specialit jako cappuccino, latte macchiato a další. Populární částí kurzu je i výuka jemné techniky Latte Art neboli tvoření obrazců, které vznikají propojením mléčné a kávové emulze. Školu kávy navštěvuje personál gastronomických provozů, ale určen je i kávovým nadšencům, kteří se chtějí o svém oblíbeném nápoji dozvědět co nejvíce.

Co se naučíte?

„Kurz je rozdělen na teoretickou část, kde se účastníci seznámí s procesem sběru kávy, jejím pražení a míchání směsí a část praktickou, při které se naučí rychle a efektivně připravit správné italské espresso a mikropěnu pro kávové speciality,“ popisuje průběh kurzu Miroslav Splavec, certifikovaný barista a trenér baristů kávové školy Segafredo a dodává: „Lidé přicházejí do našich baristických kurzů především proto, že v Čechách zatím není příliš rozšířené povědomí o tom, jak má vypadat a chutnat správně připravená káva. Kvalitních informací je zatím minimum a lidé jsou dost často na rozpacích, zda nápoj, který v šálku dostali, je skutečně to, co by to mělo být.

Dobré espresso

Za tajemstvím dobrého espressa stojí několik zásadních věcí – kvalitní kávová směs, špičkový kávovar a především lidský faktor, a ten je právě často nejslabším článkem celého řetězce, neboť až 70 % úspěchu spočívá právě v lidské ruce. Nejedná se přitom o žádnou magii, ale zautomatizovaní správných postupů a cvik získaný přípravou desítek tréninkových nápojů. V naší škole kávy na praktickou výuku klademe hlavní důraz.“

Více informací na www.segafredo.cz

www.facebook.com/Se­gafredoCZ


publikováno: 22. 10. 2015, v rubrice Rodina
Štítky: gourmet, káva, kavárna, kurzy

Další články v rubrice Rodina:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+