Projekt Samsung Tvoje šance získal ocenění Gesto roku 2018 | Rodina | Trendy zdraví

Hlavní strana » Rodina » Článek

Projekt Samsung Tvoje šance získal ocenění Gesto roku 2018

19. 11. 2018

Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak ve spojení s neziskovou organizací Nadání a dovednosti letos spustily první ročník projektu Tvoje šance, který pomáhá devíti účastníkům z řad mladých studentů plnit si svůj sen o úspěšné kariéře v nejrůznějších oborech intenzivním ročním individuálním programem. A právě tento projekt nyní za svůj přínos získal ocenění Gesto roku 2018.

„Z ocenění projektu Tvoje šance mám velikou radost nejen kvůli Samsungu a organizaci Nadání a dovednosti, ale především kvůli našim devíti letošním účastníkům, kteří na sobě za poslední měsíce neuvěřitelným způsobem zapracovali. Každý z nich si je už mnohem jistější ohledně svého budoucího směřování, což je v jejich sociálním prostředí spíše výjimečné. Jejich nadšení a samozřejmě i ocenění Gesto roku 2018 nás jen utvrzují v tom, že i další ročník projektu Tvoje šance pro mladé nadějné osobnosti bude mít skutečně smysl,“ říká Seung Joo Shin, prezident společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, který ve čtvrtek 15. listopadu převzal cenu na slavnostním galavečeru.

Gesto roku je každoročně udělováno v rámci ocenění TOP odpovědná firma těm společnostem, které v Česku nejúspěšněji přispívají ke vzdělávání mladých lidí. Letošních pět nejlepších projektů vybrala odborná porota deníku E15 společně s platformou Byznys pro společnost. O vítězi pak hlasováním rozhodla veřejnost.

Doposud šest mladých lidí z České republiky a tři ze Slovenska ze znevýhodněných rodin, pro které ještě do nedávna nebylo vůbec snadné přemýšlet o své budoucnosti, absolvovalo v rámci projektu intenzivní víkendové workshopy s odborníky z různých oborů. Podívali se na také konferenci TEDx v Praze i v Berlíně, podnikli exkurze do předních technologických, advokátních a reklamních společností. Účastníci dokonce navštívili výrobní závod Samsungu ve slovenské Galantě, kde měli možnost nahlédnout do všech etap procesu výroby televizorů. Většina z nich během prázdnin stihla i posílit svou znalost angličtiny díky čtrnáctidennímu intenzivnímu jazykovému kurzu v britském Brightonu. To vše mohou zúročit už v blízké budoucnosti při maturitě i při výběru vysoké školy, která bude pro jejich směřování dalším klíčovým krokem.

www.samsungtvo­jesance.cz

V navazujícím článku si můžete přečíst 23. 11. příběh mladé blogerky Stely z Brna, která bojovala s rakovinou štítné žlázy svou vlastní cestou a radikálně změnila životní styl. Jak přemýšlí o své budoucnosti a k čemu by ráda využila zkušenosti získané v projektu Samsung Tvoje Šance? „Lidé si často neváží zdraví a neuvědomují si rizika. Já už jo. Chci lidi motivovat ke zdravějšímu životnímu stylu pomocí blogu, videí a přednášek,“ je odhodlaná do nové životní etapy Stela.


publikováno: 19. 11. 2018, v rubrice Rodina
Štítky: akce, charita, student

Další články v rubrice Rodina:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+