Speciální rodinné kurzy bezpečné jízdy na Polygonu Most v červnu a červenci 2013 | Rodina | Trendy zdraví

Hlavní strana » Rodina » Článek

Speciální rodinné kurzy bezpečné jízdy na Polygonu Most v červnu a červenci 2013

6. 6. 2013

S informacemi, radami či doporučeními z oblasti bezpečného cestování s dětmi v automobilech se především před letními měsíci a obdobím dovolených setkáváme často. Jak obecně platí, teorii je však dobré propojit s praxí. A přesně to splňuje kurz Bezpečné léto za volantem pro rodiny s dětmi, který exkluzivně nabízí Centrum bezpečné jízdy – Polygon Most.

Dálkové jízdy či základní pravidla a rozdíly při cestách do zahraničí

Jedním z partnerů speciálních rodinných kurzů, které budou probíhat v červnu a červenci 2013 v areálu mosteckého polygonu, je firma Babypoint s.r.o., český výrobce, dovozce a prodejce dětského zboží. Instruktáž, týkající se cestování s dětmi a jejich správného a bezpečného usazení ve vozidle, tak proběhne na kvalitních a bezpečných dětských autosedačkách norské značky BeSafe, které budou k dispozici v různých váhových kategoriích. Dále se kurz, rozdělený na teoretickou a praktickou část a věnující se zvlášť rodičům i dětem, zaměřuje na správné uložení zavazadel, dálkové jízdy či základní pravidla a rozdíly při cestách do zahraničí.

Pestrý a především poučný program pro rodiče i děti

Celodenní kurz Bezpečné léto za volantem probíhá vždy od 9,00 do 16,00 hodin, součástí je hodinová přestávka na oběd. Během 2hodinové teoretické a 4hodinové praktické části se tak rodiče dokonale seznámí s riziky a nástrahami, které na cestách s dětmi v autě hrozí. Řidiči si na tréninkových plochách polygonu mohou za volantem vlastního vozu zdokonalit základní jízdní dovednosti a naučit se zvládat krizové situace. Nikdo si nemůže být jistý, jak on i jeho auto v neobvyklých okamžicích zareaguje! Proto jsou bezpečné prostory Polygonu Most v tomto ohledu ideální příležitostí pro lepší poznání sebe sama i limitů a technologií vlastního automobilu. Především tatínky pravděpodobně zaujmou specifické moduly trati, za všechny zmiňme hydraulickou kyvnou desku nebo kopec se zatáčkou se 7%sklonem.

Výuka dospělých a dětí probíhá odděleně

Také pro děti je připraven bohatý vzdělávací program. Odehrává se na dětském dopravním hřišti, kde budou děti hravou formou seznámeny se základními pravidly pro chodce a cyklisty i se správným chováním spolujezdce ve vozidle. U dětí mladších dvou let je třeba během programu zajistit doprovod dospělé osoby.

  • Na kurz se vztahuje rodinná akce 1+2 zdarma, kdy při jedné platící osobě získává druhá dospělá osoba a dítě vstup zdarma. Cena kurzu za těchto podmínek vychází na 5.040,– Kč. Příplatek za další dítě je 363,– Kč. Pokud vás kurz zaujal, neváhejte a přihlaste se, neboť kapacity jsou omezeny.

www.polygon-most.cz.

www.autosedacky-besafe.cz


publikováno: 6. 6. 2013, v rubrice Rodina
Štítky: akce, auto, bezpečný, dítě, muž

Další články v rubrice Rodina:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+