Trendy zdraví

Téma: Hlavní strana

Čeští vědci se zapojili do vývoje kultivovaného masa

26. 1. 2021

Probíhající výzkumy na poli technologií produkce kultivovaného masa (KM) jsou úzce spojeny s měnícím se postojem společnosti. Ta klade stále větší důraz na hodnoty etické, ekologické a zdravotní, které jsou v moderní době stavěny nad dílčí hodnoty finanční (zisky producentů). Ochota investorů zúčastnit se závodů o nalezení technologie produkce KM roste přímo úměrně se společenskou poptávkou po alternativách k masu produkovaného v konvenčních chovech (KCH). Bene Meat Technologies a.s. je českou startupovou firmou zaměřenou na výzkum a vývoj technologie pro výrobu kultivovaného masa v průmyslovém měřítku. Mezinárodní tým je složený z mladých a zkušených vědců. Úzce spolupracuje s renomovanými institucemi a je otevřen intenzivním kontaktům a spolupráci se všemi podporovateli.


Jak se nezbláznit z prácez domova

25. 1. 2021

Veškerá negativa a pozitiva, která za sebou pandemie koronaviru nechala, společnost stále sčítá a rekapituluje. Vyhráno totiž ještě zdaleka nemáme, a jelikož se zatím nezdají budoucí vyhlídky nijak růžové, mnoho opatření přijatých za posledního půl roku se stávají novým standardem. Konkrétním příkladem je i home office, který si většina firem v určité míře plánuje ponechat v době po koronaviru. Jak se ale ukazuje, mnoho zaměstnanců toto rozvržení pracovní doby již neoceňuje tolik, jako tomu bylo například během loňského jara. Úspěšné a efektivní zvládání práce z domu totiž vyžaduje specifický přístup. Jaký to je?


Obézní lidé si uvědomují riziko horšího průběhu nemoci COVID-19. Chtějí hubnout

22. 1. 2021

Tři čtvrtiny obézních lidí vnímají svou tělesnou hmotnost jako riziko zhoršeného průběhu onemocnění COVID-19. Nad rámec doporučených opatření se však chrání jen dvě třetiny z této skupiny lidí. Většina se však rozhodla, že v tomto roce změní svůj životní styl, upraví svůj jídelníček a zhubne. Vyplývá to z průzkumu agentury IQVIA pro společnost Novo Nordisk.


Kdo zodpovídá za úklid sněhu ve městech a obcích?

21. 1. 2021

Každoroční problémy způsobené neuklizenou sněhovou nadílkou budí vždy silné emoce, zejména ve městech a obcích. Kdo ale za úklid sněhu, který může ohrožovat zdraví lidí i majetek, zodpovídá a v jakých případech může zasáhnout i třeba armáda?


Znáte Wim Hofovu metodu otužování?

19. 1. 2021

Otužování je starý a účinný způsob posilování imunitního systému. „Čtenářům, kteří by chtěli s otužováním začít bych doporučil, aby nic neuspěchali. Rozhodně není dobrý nápad si na poprvé napustit ledovou vanu nebo se rovnou vydat k nejbližší řece. V rámci ranní rutiny můžete začít oplachováním obličeje. Postupně si pouštět studenou vodu na zátylek. Až poté, co si zvyknete na chlad, můžete začít přemýšlet o dalším kroku. Důležité je zmínit také dechové cvičení, bez kterého by celý tento proces nebyl kompletní,“ říká osobní trenér se zálibou ve výživě David Pliml, který se osobně otužuje.


Saponiny posílí vaši imunitu

18. 1. 2021

Pro správné fungování imunitního systému můžeme udělat hodně. Proti virům se dá bojovat i správnou podporou imunity z přírodních zdrojů. A v zimě je třeba zvyšovat svůj imunitní systém obzvlášť pravidelně. Kromě vitamínu C a D je dobré obohatit svůj jídelníček o saponiny. Pročistí váš organismus a přirozeně posílí imunitu.


Připravte si kořeněné nápoje pro svou imunitu

15. 1. 2021

Se začátkem nového roku na nás číhají nové výzvy a úkoly. Abychom jich dostáli, je třeba se udržovat v dobré zdravotní kondici, posilovat a opečovávat imunitní systém, aby nás chránil od rýmy, všemožných viróz i jiných zákeřnějších chorob. Důležité je také vědět, co imunitní systém posílí a co ho naopak oslabuje. Jedním ze způsobů, jak udržet či nastartovat správnou funkci imunitního systému je pitný režim. Pomocníkem mohou být nápoje, při jejichž přípravě použijete koření.


Vědci z Oxfordu doporučují koho očkovat nejdřív

14. 1. 2021

Kdo má v souvislosti s covid-19 nejvyšší riziko hospitalizace a úmrtí? Koho očkovat přednostně? Měla by vakcínu jako první dostat sportovně založená šedesátnice, nebo její třicetiletý obézní kolega? Odpovědi na tyto otázky přinesli vědci z Oxfordské univerzity, kteří analyzovali 6 milionů nakažených v Británii a přišli s unikátní studií, jež riziko hospitalizace a úmrtí na následky onemocnění covid-19 kvantifikuje.


Publikovaná témata:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+