Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Mana má nový vylepšený Drink Mark 8

22. 3. 2023

Mana nabízí nový Drink Mark 8 s ještě výkonnějším nutričním složením, novými příchutěmi a novým obalem o objemu 400 ml z udržitelného mono-materiálu, ze kterého lze po recyklaci vyrábět další obaly. Novinkou je také osvěžující příchuť Lime Cake (Limetkový cheesecake). A to vše bez změny ceny.

Recepty

Osvědčené tipy a vege varianty na šťavnatý burger bez masa

13. 3. 2023

Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. V článku se dozvíte konkrétní recepty na „plant based“ placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru. Výsledkem nadchnete i zaryté masožrouty.

další recepty

Další články

Děláte chybu, když pijete odpoledne kofein

17. 3. 2023

Slováci a Češi začali nakupovat pravidelně doplňky stravy podporující mozkové funkce, křivka jejich prodejů v internetové lékárně Lekárna.cz stále roste. Prim v prodejích hraje Ginko Biloba.


Šanci na trvalý úspěch v boji s obezitou máme na dosah ruky

3. 3. 2023

4. března je Světový den obezity. Ačkoliv Světová zdravotnická organizace (WHO) opakovaně varuje před nárůstem počtu lidí trpících obezitou, patří Češi stále k nejobéznějším národům v Evropě. Velký počet lidí v Česku umí zhubnout, dokonce opakovaně i desítky kilogramů, značný problém ale mají si novou váhu dlouhodobě udržet. Zapojení lékařů či dalších odborníků přitom může výrazně zvýšit šanci na trvalý úspěch.


Nebojte se zahraničních medů

24. 2. 2023

Produkce českého medu v loňském roce klesla o polovinu. Zatímco v jiných letech doprodávají včelaři zásoby loňského medu ještě na konci zimy, letos mají mnozí vyprodáno už teď. Nedostatek českých medů kompenzují medy z dovozu, jejichž kvalita podle údajů z šetření Státní zemědělské a potravinářské inspekce v posledních letech stoupla o více než 25 %. Chuťově jsou rozmanité a často obsahují ještě více některých prospěšných látek.


Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější?

20. 2. 2023

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?


Zdravé stravování jde s šetřením stranou

17. 2. 2023

Prudký propad reálných příjmů domácností se výrazně podepisuje i na tom, jak zdravě se Češi stravují. Z průzkumu stravovacích návyků FOOD, který se konal na vzorku více než 5700 respondentů, vyplynulo, že téměř 60 procent lidí si vyvážené a zdravé jídlo dopřává méně často než v předchozích létech. Čtvrtina z nás se nyní zdravě stravuje jen velmi zřídka nebo dokonce vůbec. Naopak zlepšení stravovacích návyků hlásí jen tři procenta lidí. Celoevropský projekt FOOD, jehož je Edenred součástí, je organizován Evropskou unií.


Starbucks otevírá v Praze první Reserve store ve střední Evropě

17. 2. 2023

Znovuotevřená pobočka Starbucks na Jungmannově náměstí nabízí jedinečný koncept Reserve store. Jde o zcela nový formát kaváren Starbucks, kde zákazníci ochutnají prémiové druhy kávy připravované klasickými i alternativními metodami.


Přírodní shoty plné ovoce na posílení imunity

15. 2. 2023

Potřebuje váš imunitní systém vzpruhu? Dodejte mu ji s přírodními za studena lisovanými antioxidačními shoty portugalské značky Copa. Na Košík.cz je exkluzivně dodává společnost Delmart, která nabízí prémiové potraviny z těch nejkvalitnějších a vždy čerstvých surovin.


Tvrdý tvaroh – zdravá pochoutka, která pomáhá i zhubnout

14. 2. 2023

Tvaroh má v našem jídelníčku nezastupitelnou pozici – je významným zdrojem bílkovin nezbytných pro růst svalové hmoty, má relativně nízkou energetickou hodnotu a je velmi dobře stravitelný. Tvrdý tvaroh je určený ke strouhání, výborně se hodí k řadě sladkých pokrmů, ale oceníte ho i jako náhradu tučnějšího sýra. V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Připravuje se tu výhradně z mléka od místních farmářů a podle tradiční receptury. Výsledná pochoutka neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+