Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Veganská pizza celá ze zeleniny

7. 12. 2022

Česká firma Pizza Natura vyrábí pizzy celé ze zeleniny. Jedna z nich je určená výhradně pro vegany a další zase pro vegetariány. Pochutnají si na nich ale všichni.

Recepty

Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka

5. 12. 2022

Vyzkoušejte recept od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.

další recepty

Další články

Cukroví i dárky

2. 12. 2022

Advent znamená i maraton příprav a také kupování dárků nabírá na obrátkách. Zkuste navštívit některou z prodejen Moje Kredenc. Najdete je v Břevnově, na Flóře či na Vinohradech. Tady všude může každý nakoupit produkty vysoké kvality a za příznivé ceny. Farmářské produkty, home made pečivo, gourmet kousky z Evropy. To vše lze nalézt v pobočkám Moje Kredenc.


Teplota nápojů a její vliv na chod těla

1. 12. 2022

Zatímco v létě dáváme přednost studeným nebo dokonce ledovým nápojům, v zimě by nás něco takového ani nenapadlo. Pokud zrovna nepijeme vodu nebo minerálku o pokojové teplotě, v chladných dnech si vaříme různé čaje a jiné teplé nápoje. Anebo někdo pije prostě jen horkou vodu – po ránu, před jídlem, místo čaje… Má to nějaký smysl? Více objasní RNDr. Michaela Bebová, biochemička, odbornice na metabolizmus a chemické procesy v těle, spolupracovnice AquaLife Institutu.


Jak šetřit peněženku i životní prostředí

30. 11. 2022

Už naše babičky říkaly, že jídlo se nikdy nesmí vyhodit, a snažily se zužitkovat všechno, co měly ve spíži. Dnes bychom jejich osvícený přístup nazvali „no waste“ nebo také „udržitelný“. Bohužel plýtvání potravinami je velkým nešvarem moderní doby, nad nímž bychom se měli nejen zamyslet, ale hlavně s ním něco dělat. Poradíme vám, jak můžete začít sami u sebe…


Jak o svátcích odolat pokušení a nepřibrat

29. 11. 2022

Pokud se po celý rok stravujete zdravě a vyváženě, nemusíte se přes Vánoce nijak omezovat. Těch pár svátečních dnů vám určitě neuškodí. Jenže kdo z nás poctivě dodržuje takový režim? Zvlášť v tomto období proto neuškodí připomenout pár praktických zásad zdravého stravování a tipů, jak překonat ty největší sváteční nástrahy.


S tyčinkami Fit budete ve formě i mimo plavkovou sezónu

28. 11. 2022

Také jste na sebe v plavkové sezóně přísnější? S vidinou letního odhalování více sportujete, lépe se stravujete…a na podzim vaše odhodlání pomalu upadá? Zkuste to letos udělat jinak, abyste byli před dlouhou zimou fit a ve formě. Využijte krásného počasí k aktivnímu pohybu, zařaďte do jídelníčku dostatek vlákniny a přemýšlejte trochu o tom, co jíte.


Milujete asijské pokrmy?

18. 11. 2022

Štěpán Návrat je známým kuchařem a gastronomickým vizionářem. Jako jeden z prvních začal s asijskými kurzy vaření u nás. Rovněž právě on byl průkopníkem rozvozů hotových jídel. Dnes je to již normální, ale před léty to byl počin. V portfoliu má 3 úspěšné restaurace, a to autentickou asijskou nesoucí název Café Buddha. Druhou je fine dining Benjamin, který je v celé České republice unikátní. Řízené degustace okolo jednoho stolu se šéfkuchařem v čele. Nejnovějším projektem je PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v Praze s asijskou kuchyní z českých surovin. Fusion nebývalého stylu.


Zimní čaj s kardamonem

16. 11. 2022

Oblíbené nápoje FuzeTea nabízí spojení směsi čajového extraktu s příchutí ovoce a bylinek, díky kterému se můžete odpoutat od každodenního shonu a ponořit se do světa chutí a vůní. Čajový extrakt je z udržitelných zdrojů a je certifikován Rainforest Alliance. Novinkou je limitovaná zimní příchuť, která v sobě kombinuje černý čaj, stimulující chuť pomeranče a špetku kardamonu posilující imunitu.


Měsíc veganství může být inspirací ke změně jídelníčku

15. 11. 2022

Přechod z živočišné stravy na rostlinnou má své nepopiratelné výhody a může zabránit mnoha zdravotním problémům. Listopad, světový měsíc veganství, je tak ideální příležitostí a inspirací pro všechny, kteří zvažují změnu jídelníčku a zlepšení celkové tělesné pohody.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+