Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Česko jako první země EU definuje dvojí kvalitu potravin jako nelegální

19. 8. 2022

Všimli jste si někdy, že ty stejné potraviny a nápoje chutnají v zahraničí lépe než u nás? Příčinou je dvojí kvalita potravin. Čím je to způsobené? A jak tento dvojí metr řeší zákon?

Recepty

Léto volá po barevných snídaních!

12. 7. 2022

Příjemná letní rána, kdy nás ze spánku probouzí hřejivé sluneční paprsky, přímo vybízí k přípravě poctivé a chutné snídaně, která hraje všemi barvami. Tu si navíc můžeme konečně dopřát venku na terase nebo zahrádce, a dodat tak snídaňovým rituálům zcela nový rozměr! Věnujte pro tentokrát přípravě o něco víc času a vsaďte na výtečné dobroty, které vám perfektně nastartují den.

další recepty

Další články

Veselé saláty nejen pro děti

18. 8. 2022

Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!


Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho

17. 8. 2022

Tento recept na gazpacho a více jak 100 dalších zajímavých receptů najdete v nové kuchařce Pavla Berkyho. Prohlédnout i zakoupit si ji můžete na www.pavelberky.com


Jak funguje při pečení lepek?

16. 8. 2022

Na otázky kolem lepku odpovídá Daniel Perner, zakladatel a majitel značky Pernerka.


Zmrzlinové dobroty nejen pro vegany

12. 8. 2022

Horké léto vrcholí a zvlášť v této době každý uvítá něco dobrého k osvěžení. Co takhle letos vyzkoušet netradiční pochoutky v podobě rostlinných zmrzlinových dezertů, které kromě skvělé chuti přináší i příspěvek k ochraně planety? Se značkou Naturli’, která dbá na vysokou kvalitu čistě rostlinných ingrediencí i na ochranu životního prostředí, jsme pro vás připravili pár letních tipů, jak si oblíbené dezerty vychutnat ještě lépe:


Jak se zbavit závislosti na sladkém?

4. 8. 2022

V minulosti mělo jídlo jednoduchou funkci – utišit hlad, doplnit energii nutnou k životu a doplnit esenciální látky. V dnešní době se však přidává i několik jiných důvodů: jídlo může fungovat jako prostředek psychické úlevy, odměna, prostředek pro zvládání stresu nebo k potlačení nepříjemných myšlenek. Tyto důvody pak vedou k tomu, že jídla konzumujeme více, než je potřeba, obzvláště pak ve formě cukrů. Výsledkem je nadváha a různé zdravotní problémy, vysvětluje Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.


Jak se propít k lepšímu tělu

2. 8. 2022

Na celém světě vzrostl prudce výskyt obezity, která má v současné době už charakter pandemie. V Česku trpí obezitou 30 % mužů a 40 % žen ve věku 34 až 74 let. Doporučení, jak zhubnout přebytečná kila a vylepšit si postavu, se obvykle týkají redukčních diet, v lepším případě i aktivního pohybu, ale často zapomínají na pitný režim. Žádný redukční režim přitom nemůže fungovat bez toho pitného.


Zdravá proteinová svačinka dodá spoustu energie

29. 7. 2022

Svačinka, která nezabere moc místa, můžete ji hodit do kabelky či do batohu a přitom vám dodá tolik energie! České ghíčko přichází před létem s novými proteinovými tyčinkami Ghítela Bar. Ochutnat můžete hned čtyři varianty – arašídovou, lískooříškovou, kešu s kokosem a mandle s kávou. A pozor: mohou je i děti!


Víte, jaké sýry jsou vhodné na grilování?

28. 7. 2022

Milujete grilování, ale už vás trochu omrzely stále stejné kombinace s masem a zeleninou? Zkuste tentokrát kouzlit se sýry! Pamatujte však na to, že ne všechny se nutně hodí k přípravě na ohni. Poradíme, jaké druhy vybírat, na co při přípravě nezapomenout a nabídneme i recepty, které obstojí u každé návštěvy.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+