Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Iconická kolekce českých výrobků, která dělá radost dvakrát!

21. 4. 2021

Nová značka ICONIC by Tatiana, za kterou stojí Taťána Gregor Brzobohatá, spouští prodej unikání kolekce čokolády “Chocolate Therapy by Tatiana”, speciální výběrové edice kávy “Iconic Coffee by Tatiana” a luxusních svíček “Iconic Moments by Tatiana”. Zároveň jde o propojení dvou neziskových organizací. Krása pomoci Taťány Gregor Brzobohaté, která pomáhá seniorům, se v tomto projektu spojila s neziskovou organizací Revenium, která pomáhá najít lidem s postižením profesní uplatnění.

více »

Recepty

Recepty na pochoutky s kozím sýrem

22. 4. 2021

Bon Lait je rodinná farma a gurmánská minimlékárna manželů veterinářů Míchaely a Lukáše Hlubkových z Krmelína na Moravě. Funguje na principech francouzských farem s dlouhodobou chovatelskou tradicí. Z mléka bez UHT francouzských sánských koz a ovcí celoročně vyrábějí ovčí a kozí jogurty, kozí sýr à la feta, 100% kozí kolostrum, mléčnou (sušenou) výživu od 1 roku… Díky vysokým nárokům na čistotu a hygienu nejsou výrobky nepříjemně cítit kozinou. Nabízíme vám několik zajímavých receptů s využitím výrobků Bon Lait.

více »

Další články

Kousek Španělska v Praze, kde mají skvělé delikatesy

16. 4. 2021

Majitelé pražské prodejny eDelikatesy se po letech strávených ve Španělsku rozhodli nabídnout v České republice ty nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Ochutnat je můžete i vy. Sortiment prodejny se nabízí i prostřednictvím e-shopu. V obchodě ve Vyšehradské ulici č. 6 lze ale i posedět a dát si třeba tapas, kávu a skleničku dobrého vína či sangrii.


Jak poznat kvalitní ořechový krém?

14. 4. 2021

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.


Pivo využijete i při vaření

7. 4. 2021

Sklenicí či půllitrem příjemně vychlazeného zlatavého moku na stole pivní potěšení zdaleka nekončí. Což takhle spojit příjemné s ještě příjemnějším – zakouzlit si s pivem v kuchyni, a dát tak všedním receptům punc jedinečnosti?


Pečlivá volba potravin dokáže zázraky

5. 4. 2021

Kdo rozhoduje o tom, jak kvalitní, čerstvé a chutné budeme mít potraviny v obchodech? Nebo třeba jakou uhlíkovou stopu zanechají některé produkty? Přece my! Jaká je poptávka, taková je nabídka. Pojďme začít více přemýšlet o tom, podle čeho vybíráme ovoce, zeleninu, pečivo, sýry, maso apod. Sledujme obaly, kde zjistíme např. původ nebo složení. Podpoříme tím navíc lokální výrobce a přírodu. S výběrem pomohou i značky kvality Klasa, Regionální potravina, Bio.


Přivítejte nyní jaro skleničkou květinového vína

2. 4. 2021

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.


Připravte si velikonoční menu

31. 3. 2021

Vajíčka na různé způsoby, nádivka, mazanec i beránek – oblíbených velikonočních pokrmů existuje celá řada. Zkuste letos dodržet tradici a připravit si originální velikonoční menu podle zvyklostí. Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek nebo Bílá sobota, přichystejte na každý den jinou specialitu. A nezapomeňte, že delikátní pokrmy nestojí jen na receptu, ale především na kvalitních surovinách.


Půst s tradicí

29. 3. 2021

K nejznámějším půstům s dlouholetou tradicí určitě patří velikonoční půst. Velikonoce jsou považovány za hlavní křesťanský svátek, o jehož hlubší prožití se má postarat tzv. přípravná doba neboli doba postní. Velikonoční půst církev praktikuje přes sedmnáct set let a mnohem více než o jídlo jde o čas, o vytvoření prostoru pro Boha. Právě v postní době hledají křesťané více času na Boha – zříkají se jídla a zábavy, aby se na něj mohli plně soustředit i jinými prostředky než jen modlitbou.


Aroma, složení a lupnutí, tři kritéria pro kvalitní čokoládu

29. 3. 2021

Chystáte se nakoupit na Velikonoce čokoládovou koledu? Pravá a kvalitní čokoláda je už po staletí váženou komoditou a v minulosti měly možnost ji ochutnat pouze bohaté vrstvy. Dnes se na trhu dá najít nepřeberné množství čokoládových produktů. Otázkou ale stále zůstává, jak se vlastně pozná kvalitní čokoláda? Podle odborníků na pravou čokoládu jsou tři hlavní poznávací indikátory. Patří mezi ně aroma, složení – a takzvané lupnutí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+