Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Grilovací recepty

16. 7. 2021

Inspirujte se lahodnými recepty, kterými dozajista okouzlíte své přátele či partnera. A protože k létu patří lehkost, přinášíme vám také tipy na delikátní letní saláty a osvěžující vína, která i z běžného večera na terase udělají slavnostní událost.

více »

Další články

Víte, které potraviny mají nejvíc vitaminů?

30. 7. 2021

Vitaminy jsou pro správné fungování našeho těla nezbytné. Pomáhají správnému metabolismu, působí jako prevence některých onemocnění a posilují imunitní systém. Naprostou většinu z nich si však organismus neumí vyrobit, a tak je musíme získávat ze správně vyvážené potravy. Po jakých potravinách sáhnout, když si chceme dopřát vitaminovou bombu, a která potravina možná překvapí?


Od příkrmů k běžné stravě

29. 7. 2021

Nemléčné příkrmy (komplementární strava) jsou další a důležitou složkou výživy kojenců a společně s mateřským mlékem tvoří dobrý základ zdravého růstu a vývoje. Kdy vlastně začít s prvním příkrmem?


Kde najdete důležité látky pro zdraví

28. 7. 2021

Pokud nejíte dostatek ovoce, zeleniny či mléčných výrobků, nejste sami. Připravujete tím však své tělo o důležité látky. Které to jsou a kde je najít?


Rychlá masozeleninová směs pro milovníky Itálie

28. 7. 2021

Nechce se vám o dovolené stát hodiny u plotny? Máme pro vás tip. Naservírujte si na talíř atmosféru Apeninského poloostrova. Hamé představuje Špagetku, masozeleninovou směs na špagety, na které si pochutnají malí i velcí gurmáni.


Léto svědčí střevním infekcím. Pozor si dejte na grilování i zmrzlinu

27. 7. 2021

Na teplé období léta se většina lidí celý rok těší. Děti kvůli školním prázdninám, dospělí na dovolenou u moře či posezení s přáteli u grilu. Právě to však může část léta přeměnit v nepříjemný zážitek v podobě závažných střevních problémů. Toto období totiž nejvíce svědčí bakteriím, které způsobují nemoci salmonelózu a kampylobakteriózu. Jejich nejčastějším zdrojem je kontaminované či nedostatečně tepelně upravené maso, vejce a produkty z nich. Nepříjemné potíže však může v teplých dnech způsobit i smetanová zmrzlina, která může být z části vyrobena ze syrových vajec. Dospělí se s těmito nemocemi většinou relativně snadno poperou, až 70 % pacientů se salmonelózou však tvoří děti, a to včetně těch v kojeneckém věku, u kterých může způsobit i vážné zdravotní komplikace.


Sušenky ze zbytků? Biopekárna Zemanka a UGO představují novinku

26. 7. 2021

Biopekárna Zemanka a značka UGO představují zcela novou řadu cirkulárních sušenek a krekrů. Jako suroviny využívají lisované ovocné a zeleninové zbytky z výroby paskalizovaných čerstvých šťáv a další ingredience v bio kvalitě. Výsledkem jsou slané i sladké veganské Dužinky. Řada představuje čtyři nové produkty – řepné, mrkvové, řepno-mrkvové krekry a jablečné sušenky, díky nimž se měsíčně zpracuje na 180 kg kvalitních zbytkových surovin, které by jinak končily v odpadu.


Jaké maso se hodí na gril?

23. 7. 2021

Dobře zvolené maso dokáže udělat z obyčejného grilování gurmánský zážitek. Jak se v široké nabídce vyznat a která masa jsou sázkou na jistotu i pro začátečníky?


Mýty o vodě a minerálkách

22. 7. 2021

Nejčastěji kupujeme balené vody, protože se s nimi snadno dodržuje pitný režim, obsahují zdraví prospěšné látky a jsou chutnější než voda z kohoutku. Průzkum1) AquaLife Institutu také zjistil, že pokud spotřebitelé balené vody nekupují, je to kvůli tomu, že podle nich balená voda nenabízí nic navíc, je neekologická, obaly škodí zdraví. Aktuálně se objevuje čím dál více až neuvěřitelných mýtů, které se týkají právě pitného režimu, balených vod i minerálek.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+