Recepty
Velikonoční nádivka podle Pavla Berkyho
29. 3. 2024Velikonoce se bez velikonoční hlavičky neobejdou. Možná používáte osvědčený rodinný recept, ale určitě stojí za vyzkoušení ten, který vám nabízíme.
Další články
Halloweenské mlsání v kavárně
30. 10. 2023Ani letos Starbucks® nezapomíná na nejstrašidelnější svátek v roce. Seznamte se se strašidelným dvojčetem Pumpkin Spice – Ghost Pumpkin Frappuccino® Blended Beverage. Jeho jedinečnou chuť kandované dýně skvěle doplňuje šedý přízračný vzhled, který vás dokonale naladí na Halloween. Pospěšte si, v kavárnách Starbucks® bude totiž dostupné jen během omezeného období.
Jak posílit imunitu dětí na podzim?
25. 10. 2023Imunitní systém dostává s nástupem podzimního počasí pořádně zabrat. Zatímco v létě nejsou tak vhodné podmínky pro šíření patogenů, s přesunem do uzavřených prostor se viry a bakterie dovedou šířit mnohem rychleji a efektivněji. Především pro dětskou imunitu jsou první školní týdny zkouškou odolnosti, ve které bohužel velmi často neobstojí. Infekce se ve školním kolektivu navíc během podzimu často opakují. Jediné, na co lze v těchto chvílích spoléhat, je imunitní systém, který naštěstí lze u dospělých a dětí pravidelně podporovat.
Kombucha pro podzimní dny
23. 10. 2023Pokud hledáte lahodný a zároveň tělu prospěšný nápoj pro nadcházející sychravé dny, sáhněte po kombuche. Tento kvašený a lehce perlivý nápoj, který vzniká fermentací černého nebo zeleného čaje, si zamilujete po prvním doušku. F.H. Prager nabízí pod svým subbrandem Prager´s hned dvě čajové varianty, které vás zaujmou překvapivě jemnou chutí a množstvím prospěšných probiotických kultur. Věděli jste, že kombucha se čte správně „kombuča“? Slovo „cha“ v japonštině označuje čaj, který tvoří základ kombuchy.
Trendy, čerstvé a zdravé pochoutky v novém bistru
20. 10. 2023Pestrá mozaika barev, chutí a vůní, pečlivě vybrané lokální suroviny, šťavnaté ovoce i křupavá zelenina, široká nabídka čerstvých jídel – přesně tím boduje NATOO u zákazníků po celém světě. První dvě pobočky se nedávno u nás otevřely na Letišti Václava Havla a Hlavním vlakovém nádraží v Praze. Pochutnají si v nich nejen vegani a vegetariáni, ale všichni příznivci zdravé výživy.
Říjen bez masa nebo rovnou na rostlinné stravě?
10. 10. 2023První říjen se celosvětově slaví den vegetariánství, přesně o měsíc později, 1. listopadu, zase den veganství. Také proto v říjnu spustila organizace OBRAZ – Obránci zvířat nový projekt nazvaný Tvoje výzva, který má za cíl lidem přiblížit rostlinnou stravu. Do Výzvy se zapojili mimo jiné i zpěvák Tomáš Klus, herečky Tereza Těžká a Barbora Seidlová, zpěvačka Jitka Boho, zpěvák a herec David Kraus a třeba i účastník posledního MasterChefa Adam Rundus.
Jak bojovat s večerním přejídáním?
5. 10. 2023Večerní mlsání je asi jeden z nejčastějších zlozvyků, se kterými se potýkají ti, co si chtějí hlídat linii. Naštěstí existují způsoby, jak s ním zabojovat nebo dokonce, jak se ho zbavit jednou provždy. Praktické tipy nám prozradil výživový poradce komplexního programu The 1:1 Diet Lukáš Vrána.
Nejčastější mýty o mléčných výrobcích
3. 10. 2023Mléko bývá ve společnosti často démonizováno. Nezřídka kdy se dočtete, že jeho konzumace je nejen nezdravá, ale dokonce i zdraví nebezpečná. Existuje skutečný důvod, proč bychom se měli mléčným výrobkům vyhýbat? Nebo jsou naopak cennou součástí naší vyvážené stravy?
Středomořskou stravu si užívejte i doma po návratu z dovolené. Srdce vám poděkuje
28. 9. 2023Vrátili jste se po dovolené ze středomoří a chybí vám místní zdravá a pestrá strava? Návrat ze středomořské dovolené, nemusí být i návratem k obvyklé stravě. Pestrou stravu založenou na kvalitních surovinách, zelenině, mořských rybách a olivovém oleji ocení nejen naše chuťové buňky, ale i kardiovaskulární systém.