Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Pochutnejte si na sladkých dobrotách z melounů Bouquet

21. 6. 2022

Bezpeckové melouny Bouquet mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným skvělým výsledkem.


Grilování pro milovníky zeleniny

15. 6. 2022

Vegetariánské grilování si získává čím dál více příznivců. A není se čemu divit! Vždyť ze sezónní zeleniny se dá vykouzlit nespočet barevných, voňavých a chutných kombinací. Inspirujte se našimi recepty, které si zamiluje každý, a to i ten nejzarytější milovník masa!


Tatarák s kapary a smaženka s pestem z medvědího česneku

7. 6. 2022

Tatarák se těší velké oblibě široko daleko. Abyste si na něm pochutnali jak se sluší a patří, zkuste do něj přidat pár nových ingrediencí. Kapary a švestková povidla vám pomohou dosáhnout gastronomického zážitku. Nebo si připravta smaženka, nebo také chleba ve vajíčku. Je výborným tipem pro rychlé občerstvení. Můžete zpracovat starší chléb, a spolu s bylinkami a pestem z medvědího česneku vytvoříte jedinečný pokrm, který můžete servírovat třeba na zahradní party pro rodinu a přátele.


Jarní bramborový salát s ředkvičkami a bábovka z jogurtu

19. 5. 2022

Císařská bábovka, mouřenín nebo francouzský savarin, tak to jsou jen některé z historických receptů na bábovku z dob našich praprababiček, vydaných na počátku dvacátého století v legendární kuchařce od Magdaleny Dobromily Rettigové. Receptů na sladký dezert existují stovky, ale Mlékárna Valašské Meziříčí přináší jediný s lahodným jahodovým jogurtem. Aktuální je jistě jarní bramborový salát s ředkvičkam jako skvělá večeře. Lehké a zábavné recepty pro vás připravila od Mlékárna Valašské Meziříčí.


Grilovací sezóna je konečně zpět!

11. 5. 2022

Existují dva druhy lidí: ti, kteří věří, že existuje grilovací sezóna, a ti, kteří jsou přesvědčeni o tom, že grilovací sezóna je jednoduše celý rok. Ať už jste vyhlášený mistr grilu, mimořádný zahradní „grilovač“, nebo jen vášnivý konzument všech těch báječných pokrmů, grilování a rožnění je hlavně synonymem společně strávených chvílí s nejbližšími nad výborným jídlem. Není proto divu, že jakmile se počasí zpříjemní a umožní grilování venku, rychle se tato činnost zase vrací do našich víkendových programů.


Nápady, tipy a recepty na zdravou večeři

19. 4. 2022

Čas a úsilí, které věnujete přípravě jídla, jsou samy o sobě krásným darem, kterým můžete ostatní potěšit, obzvlášť pokud naservírujete něco chutného a zdravého zároveň. Přečtěte si několik tipů, jak povýšit večeři na zdravý gurmánský zážitek.


Pomlázky, kraslice, jarní výzdoba i oblíbené pokrmy

13. 4. 2022

Držte se letos zvyklostí a mějte na paměti, že během svátků jara má každý den svůj neopomenutelný význam. Nechte se inspirovat našimi tipy, provoňte svou kuchyni a Velikonoce si užijte se vším všudy!


Recepty z kvalitních surovin obarvené Velikonocemi

11. 4. 2022

V dubnu už se všechno zelená, proto jsme tuto barvu přenesli do většiny našich nových receptů. Pochutnáte si v nich mj. na pažitce, kopru nebo třeba libečku. Navíc tento měsíc nás čekají Velikonoce, na které nemůžeme zapomenout. V kuchyni už pomalu můžete připravovat jarní zeleninový vývar s libečkem a kudlásky, kuřátka z vařených vajec, koprovou omáčku s pošírovaným vejcem a také sladké Boží milosti. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či smažte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech.


Beránek ze špaldové mouky

8. 4. 2022

Velikonoce se blíží a nejspíš se už nemůžete tohoto krásného svátku, spojeného s hodováním, dočkat. Zkuste letos upéct tradiční dobroty pro vaše blízké netradičně více zlehka a použijte špaldovou mouku, a to hladkou i celozrnnou.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+