Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Grilovací recepty

16. 7. 2021

Inspirujte se lahodnými recepty, kterými dozajista okouzlíte své přátele či partnera. A protože k létu patří lehkost, přinášíme vám také tipy na delikátní letní saláty a osvěžující vína, která i z běžného večera na terase udělají slavnostní událost.

více »

Další články

Letní bio recepty podle Huga Hromase

13. 7. 2021

Horké dny jsou konečně v plném proudu. Dopřejte si proto k večeři zajímavější a barevnější pokrmy. Už vás nebaví dokola grilovat jen kuřecí maso a k tomu podávat klasický salát a pečivo? Hledáte zajímavé tipy, kterými ozvláštníte svou kuchyni a potěšíte tak sebe, rodinu i pozvanou návštěvu? Nechte se inspirovat perfektními recepty na chutná jídla, která připravil známý kuchař Hugo Hromas z biopotravin. Dostanou vás nejen báječnou chutí, ale i nádhernými barvami, které rozzáří každý talíř.


Trhané maso krok za krokem

6. 7. 2021

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.


Sladké pečení se zeleninou

1. 7. 2021

Pečete rádi sladké moučníky a už nevíte, čím je ozvláštnit? Vyzkoušejte namísto třešní, jahod nebo malin chutnou variantu se zeleninou. Ačkoliv to nemusí znít zrovna slibně, uvidíte, že si pochutnáte. Můžete vybírat hned z několika druhů.


Rychle, chutně a lokálně v červnu

21. 6. 2021

Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.


Čokoládový moučník s červenou řepou

14. 6. 2021

Když se řekne „červená řepa“, leckomu z nás se vybaví jen nudný salát ze školních jídelen. Omyl! Tahle skvělá zelenina má v kuchyni mnohem zajímavější využití. Vyzkoušejte třeba recept na lahodný dezert, který si Tomáš Kunovský, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, přivezl ze Skotska


Zelenina jako nejlepší parťák v teplých dnech

11. 6. 2021

Nechce se vám po dlouhém horkém dni stát u plotny a celou věčnost si lámete hlavu nad tím, co rychlého a výživného připravit k večeři? Zkuste do své kuchyně přizvat zeleninu a přichystejte z ní netradiční jídla. Uvidíte, že lehké a osvěžující pokrmy přijdou k chuti celé rodině.


Lehká jídla s melounem Bouquet, která potěší mlsné jazýčky i figuru

7. 6. 2021

Nadcházející letní sezóna si žádá změnu jídelníčku. Těžká jídla, která zahřejí, rádi měníme za lehké svěží varianty, které nám dodají energii. Ochutnejte grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem, salát s rukolou, quinoou a marinovaným melounem, melounový salát s fetou a bazalkou a salát s avokádem, melounem a kuřecími kuličkami.


Jarní bio recepty podle známého kuchaře Huga Hromase

28. 5. 2021

Hledáte zajímavé chutné pokrmy, kterými byste ozvláštnili jídelníček během jarních dní? Nechte se inspirovat recepty, které připravil z biopotravin kuchař Hugo Hromas. Opravdu si pochutnáte.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+