Recepty
Odlehčené varianty klasických jídel
31. 1. 2023
Odlehčené varianty poctivých jídel, s použitím bezlepkových produktů od značky Labeta, pro vás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Kamila Metzová, autorka webu varilamysicka.cz.
V hlavní roli špenátové palačinky
30. 1. 2023
Ačkoliv bývá zařazení zdravých jídel zejména po svátcích občas náročné, je důležité nepřepálit start a začít zlehka. Začněte například s vašimi oblíbenými recepty, jen ve zdravější alternativě. Jedním takovým receptem jsou právě naše špenátové palačinky! Kdy tento chutný odlehčený oběd vyzkoušíte?
Vyzkoušejte tradiční španělský recept Arroz al caldero
18. 1. 2023
Tento recept originálně používá sušené ñora papričky, které mají typickou kouřovou chuť. V Česku jsou však těžko k sehnání, takže jsme je nahradili čerstvou kapií a uzenou paprikou — kořením. Jak to u starých receptů bývá, vše je o postupu, který dokáže ze základních ingrediencí vykouzlit lahůdku. Dejte si proto načas a nechte každou ingredienci vyniknout trpělivým postupem, který jsme pro vás rozepsali krok za krokem.
Připravte návštěvě netradičně tradiční chlebíčky
23. 12. 2022
Popularita obložených chlebíčků neklesá ani po více než sto letech od jejich zrodu. Staly se neodmyslitelnou součástí nejrůznějších oslav, v čele se silvestrovskými a narozeninovými. Slouží ale také jako svačina nebo rychlá chuťovka, která přijde vhod o přestávce v divadle či mezi jednáními. A protože se už nepřipravují jen z veky, ale třeba z Kornbagety, dalamánku nebo ciabatty, voní, křupou a chutnají všem.
Vánoční štóla
21. 12. 2022
Vánoce jsou za dveřmi a vy jste nestihli upéct před týdny tradiční štólu? Nevadí. Vyzkoušejte štólu s Jaroměřickým tvarohem, která nepotřebuje zaležení v lednici, ale dá se podávat okamžitě po upečení.
Medové vánoční perníčky
15. 12. 2022
Spojení vůní skořice, hřebíčku badyánu a anýzu v podobě perníkového koření je neodmyslitelným symbolem Vánoc, které se blíží mílovými kroky. Přinášíme vám recept na vláčné medové perníčky, které chutnají tak dobře, že je možná budete muset do Vánoc někam dobře schovat, aby vás nepokoušely chutě. Anebo si je můžete dát s horkým čajem, kávou či čokoládou hned po vychladnutí.
Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka
5. 12. 2022
Vyzkoušejte recept od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé kokosové pusinky ozvláštněné pikantním džemem a ruby čokoládou. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.
Pohanková mouka v kuchyni
25. 11. 2022
Máte ve spíži pohankovou mouku a nevíte, co s ní? Na rozdíl od celého vařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití, které má ovšem svá pravidla. Jaká má specifika a do kterých receptů se hodí nejlépe? Přečtěte si konkrétní tipy, které pro nás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová.
Bramborové pochoutky
21. 11. 2022
K podzimu patří i sklizeň brambor. Že vám už ale dochází inspirace, co z nich připravit, a nechcete skončit u tradičních nebo ohraných receptů? Vsaďte na pokrmy, které dobře znáte, ale ozvláštněte je tak, aby chutnaly jako nikdy předtím! Vyzkoušejte originální recepty kuchařů z pražské restaurace La Farma.