Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Pastinák, patizon, tuřín a pokrmy z nich

26. 8. 2021

Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve většině českých domácností nebývají tyto plody běžnou součástí jídelníčku, a to je velká škoda. Nechte se zlákat některým z našich receptů a rozšiřte tak svůj repertoár zeleniny, ze které se dá vykouzlit báječně voňavý podzimní pokrm, který ocení děti i dospělí.

více »

Další články

Sladké pečení se zeleninou

1. 7. 2021

Pečete rádi sladké moučníky a už nevíte, čím je ozvláštnit? Vyzkoušejte namísto třešní, jahod nebo malin chutnou variantu se zeleninou. Ačkoliv to nemusí znít zrovna slibně, uvidíte, že si pochutnáte. Můžete vybírat hned z několika druhů.


Rychle, chutně a lokálně v červnu

21. 6. 2021

Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.


Čokoládový moučník s červenou řepou

14. 6. 2021

Když se řekne „červená řepa“, leckomu z nás se vybaví jen nudný salát ze školních jídelen. Omyl! Tahle skvělá zelenina má v kuchyni mnohem zajímavější využití. Vyzkoušejte třeba recept na lahodný dezert, který si Tomáš Kunovský, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, přivezl ze Skotska


Zelenina jako nejlepší parťák v teplých dnech

11. 6. 2021

Nechce se vám po dlouhém horkém dni stát u plotny a celou věčnost si lámete hlavu nad tím, co rychlého a výživného připravit k večeři? Zkuste do své kuchyně přizvat zeleninu a přichystejte z ní netradiční jídla. Uvidíte, že lehké a osvěžující pokrmy přijdou k chuti celé rodině.


Lehká jídla s melounem Bouquet, která potěší mlsné jazýčky i figuru

7. 6. 2021

Nadcházející letní sezóna si žádá změnu jídelníčku. Těžká jídla, která zahřejí, rádi měníme za lehké svěží varianty, které nám dodají energii. Ochutnejte grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem, salát s rukolou, quinoou a marinovaným melounem, melounový salát s fetou a bazalkou a salát s avokádem, melounem a kuřecími kuličkami.


Jarní bio recepty podle známého kuchaře Huga Hromase

28. 5. 2021

Hledáte zajímavé chutné pokrmy, kterými byste ozvláštnili jídelníček během jarních dní? Nechte se inspirovat recepty, které připravil z biopotravin kuchař Hugo Hromas. Opravdu si pochutnáte.


Májové recepty se sezónními surovinami

20. 5. 2021

V tomto měsíci toho dost dozrává. Pojďme zakomponovat do vaření či pečení chřest, kedlubnu a rebarboru. Aby vám chutnalo ještě víc, vytipovali jsme pro vás několik místních farmářských specialit s prestižním oceněním Regionální potravina, které pokrmům dodají jedinečnou chuť.


Užijte si lahodné pokrmy podle našich receptů se skvělým vínem

18. 5. 2021

V této době nás lákají spíše lehčí pokrmy s jarními plodinami, na které jsme dlouhou dobu tak netrpělivě čekali. Konečně si můžeme naplno vychutnat zářivé barvy na talířích a báječná svěží vína ve sklence. Jarní menu ve spojení dobrého jídla a lehkého vína pak vytvoří výjimečný komplexní celek, díky němuž se gurmánský zážitek stane takřka nezapomenutelným. Nechte se inspirovat následujícími recepty.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+