Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Osvědčené tipy a vege varianty na šťavnatý burger bez masa

13. 3. 2023

Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. V článku se dozvíte konkrétní recepty na „plant based“ placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru. Výsledkem nadchnete i zaryté masožrouty.


Báječné slavnostní menu na svatého Martina

11. 11. 2021

Oslavy svatého Martina, které připadají na 11. listopadu, budou skvělou volbou. Ať už však přijede na bílém koni nebo ne, nenechte nic náhodě a připravte pro celou rodinu výjimečnou večeři, která potěší prázdná bříška, ale také báječně zahřeje. Pusťte se do svatomartinského menu, poradíme, co na stole nesmí chybět!


Horká fazolová polévka, ve které stojí lžíce

8. 11. 2021

Lezavé podzimní měsíce si doslova říkají o prohřátí celého organismu. Vsadit můžete na horký čaj, ale nejlépe po těle vám jednoznačně udělá výtečná domácí polévka plná kvalitních surovin a vitamínů.


Vzpomínka na tapas se skvělou cavou

2. 11. 2021

Malé občerstvení v jakékoliv podobě se ve Španělsku skrývá pod názvem tapas. Bez tohoto fenoménu si jejich gastronomii dokáže představit jen málokdo. Pozvěte přátelé a zavzpomínejte na léto a připijte si cavou, vynikajícím šumivým vínem značky Freixenet.


Zelenina patří i do dezertů

29. 10. 2021

Mrkev, řepa nebo špenát nepatří jen do slané kuchyně, skvěle se hodí i do sladkých dezertů, jimž dodají originální chuť i vzhled. Vyzkoušejte třeba Mechový dort se špenátem nebo Čokoládový moučník s červenou řepou, které připravují ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.


Lahodný pečený čaj do studených dnů

27. 10. 2021

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.


Uvařme si hřejivé pokrmy

26. 10. 2021

Vyzkoušejte naše jednoduché recepty postavené na pár surovinách, u nichž je ovšem zásadní jejich chuť, složení, čerstvost, tedy kvalita. Její přítomnost prozrazují mj. značky kvality (Klasa, Regionální potravina apod.) umístěné na obalech výrobků. Co jsme si pro vás tentokrát nachystali? Polévku z pečeného celeru se žampiony, rajskou omáčku s petrželovým knedlíkem, zapečené palačinky na slaný způsob a tvarohové knedlíčky s hruškovým rozvarem a žmolenkou.


Podzimní recepty z kvalitních surovin

21. 10. 2021

Pokud chcete, aby se nad vašimi kulinárními výtvory rodina a přátelé olizovali ještě týdny, vařte a pečte z těch nejkvalitnějších surovin. Z ovoce ze své zahrádky nebo třeba z vajec od sousedových slepic. Anebo v obchodě vyhlížejte výrobky se značkami kvality (např. Klasa, Bio, Regionální potravina), které jsou mj. zárukou skvělé chuti.


Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami z hrušek

14. 10. 2021

Hrušky patří mezi oblíbenou plodinu, která se o své místo v kuchyni hlásí především během podzimu. Nejčastěji se s ní můžete setkat jako s přísadou do neodolatelně voňavého koláče či například do chutného pečeného čaje. Pokud ale rádi experimentujete, dopřejte si něco extra a využijte hrušky i při přípravě hlavního chodu a překvapte své chuťové buňky neotřelou kombinací chutí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+