Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Recepty

Osvědčené tipy a vege varianty na šťavnatý burger bez masa

13. 3. 2023

Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. V článku se dozvíte konkrétní recepty na „plant based“ placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru. Výsledkem nadchnete i zaryté masožrouty.


Celer jako výtečná surovina ve vaší kuchyni

27. 9. 2021

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!


Salát s grilovaným kozím halloumi a mátou

23. 9. 2021

Tento salát si jistě zamilujete. Klíčem je zajímavá kombinace originálních ingrediencí.


Pastinák, patizon, tuřín a pokrmy z nich

26. 8. 2021

Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve většině českých domácností nebývají tyto plody běžnou součástí jídelníčku, a to je velká škoda. Nechte se zlákat některým z našich receptů a rozšiřte tak svůj repertoár zeleniny, ze které se dá vykouzlit báječně voňavý podzimní pokrm, který ocení děti i dospělí.


Jehněčí kýta na bylinkách s bataty

23. 8. 2021

Existuje spoustu receptů, jak si jehněčí maso připravit. Zkuste třeba zajímavý recept od valašského šéfkuchaře Tomáše Kunovského.


Olivové spirálky z česnekového těsta k večernímu posezení

17. 8. 2021

Pozvali jste si na večer návštěvu a přemýšlíte o slaném ohoštění k vínu. Vyzkoušejte spirálky.


Osvěžující nanuk Hamánek s jahodami

12. 8. 2021

Toužíte po rychlém a zdravém letním osvěžení pro vaše děti? Připravte jim jahodový nanuk z ovocné kapsičky Hamánek, kterou si zamilují nejen vaši nejmenší, ale i nečekaná víkendová návštěva.


Nápadité recepty vonící ohněm

9. 8. 2021

Stačí koupit pouhé 3 potraviny se značkami kvality (Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ a „biolist“) a vyplnit pár informací na akademiekvality.cz a zasoutěžit si o 1 z 9 zahradních plynových grilů. A co si můžeme ugrilovat? Např. papriky plněné balkánským sýrem, plněné batáty s broskví, sýrem a šunkou, pstruha v solné krustě s mačkaným hráškem a mátou či pikantní vepřová žebra s opečeným chlebem a variací dipů.


Odlehčete svůj jídelníček bulgurem se zeleninou

3. 8. 2021

Chcete si i během letních měsíců zachovat dostatečné množství energie a štíhlou linii? Naservírujte si bulgur se zeleninou. Příprava je snadná, navíc si zajistíte přísun všech důležitých makroživin.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+