Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Potraviny, kvůli kterým možná nemůžete usnout

13. 5. 2021

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

více »

Recepty

Chřest je symbolem jara, připravte si z něj ty nejlepší pochoutky

7. 5. 2021

Na svěží jarní zeleninu se všichni celou dlouhou dobu, kdy vládne zima, nesmírně těšíme. A o chřestu, který je považován za symbol jara, to platí snad dvojnásob. Chřest se vrací do našich kuchyní, rok od roku roste jeho popularita a stává se stále běžnější lahůdkou v našem jarním jídelníčku. Jeho sezona je poměrně krátká, a je tak třeba si zhruba dvouměsíční chřestové okénko od dubna do června náležitě vychutnat.

více »

Další články

Vyzkoušejte si české kimchi ve třech příchutích

12. 5. 2021

Zrod značky Mynappa provázelo nadšení a láska z výroby kimchi. Odběrateli byla zprvu parta kamarádů, kolegů a známých, kteří si toto kimchi oblíbili natolik, že přesvědčili jeho výrobce k založení firmy a prodávání kimchi celé republice. Tak vznikla značka a rodinná firmu Mynappa s výrobou v Liberci.


Exotická marakuja vás osvěží a nakopne

11. 5. 2021

Marakuja neboli mučenka jedlá je exotické ovoce, které se pěstuje v teplých oblastech severozápadní Afriky, v Jižní Americe, Karibiku, Indii a Austrálii nebo třeba v Izraeli. Existují dvě odrůdy – žlutá (zvaná marakuja zlatá), která dorůstá až rozměrů grapefruitu, a fialová odrůda, která je naopak o něco menší než citrón a má suchou, svraštělou a mírně jedovatou slupku. Ta je zároveň i tvrdá, takže nehrozí, že byste ji omylem požili.


Poznejte pravou chuť Francie s kozím jogurtem

10. 5. 2021

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.


Jak sestavit vhodný jídelníček?

6. 5. 2021

Jak přistoupit k sestavování redukční diety a volbě cesty ke zdravějšímu životnímu stylu? Na to jsme se ptali Susan Bowerman, expertky na výživu společnosti Herbalife Nutrition. Nejlepší stravovací režim je podle ní ten, který lze nejlépe sladit s vaším denním programem, rozpočtem, chutěmi a úsilím, které jste do stravování ochotni investovat.


Mýty a fakta o tvarohu

30. 4. 2021

Ne nadarmo se tvarohu říká bílé zlato. Jeho složení je opravdu výjimečné. Tvaroh je významným zdrojem bílkovin a zároveň má relativně nízkou energetickou hodnotu. Jednou z plnohodnotných bílkovin obsažených v tvarohu i kasein, který pozitivně působí na ochranu jaterních buněk, ovlivňuje růst člověka a podporuje i mozkovou činnost.


Mattoni poprvé v plechovkách

28. 4. 2021

Minerální voda Mattoni opět inovuje a představuje revoluční novinku: novou řadu ochucené minerální vody Mattoni v plechovkách. Můžete si tak užít přírodní minerální vody Mattoni s osvěžující chutí ovoce v trendy balení.


Pijte kávu s medem!

27. 4. 2021

Posílení imunity se jako mantra skloňuje v podstatě v každém tématu, které řeší, jak se vyhýbat všemožným rizikům onemocnění dýchacích cest, bolestem v krku apod. Existuje spoustu rad, co by člověk měl a neměl dělat. Ruku na srdce, rádi si to přečtete, ale pak máte nejspíš potíže to dodržovat. My ale pro vás máme jednu radu, která spočívá v jednoduchém návyku souvisejícím s denním rituálem spousty lidí. Pitím kávy.


Mýty o pravé čokoládě. Nekažte si prožitek z lahodné chuti

26. 4. 2021

Čím víc kakaa, tím lépe, palmový olej škodí, bílá čokoláda není čokoláda – výčet zažitých nesmyslů o staletí oblíbené pochoutce nemá podle odborníků konce. Mýty kvalitní čokoládě nejen poškozují pověst, ale především ochudí konzumenty.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+