Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Zdravý životní styl zvládnete lehce s Fitness degustačním Boxem

16. 2. 2024

Mixit přebírá roli fitness trenéra a připravil mix inspirativních myšlenek a křupavých dobrot, které pomohou najet na zdravou vlnu. Devět krabiček s devíti kroky ke zdravému životnímu stylu a 14 výživných svačinek zní jako plán, který nebudete chtít oblafnout, naopak se na něj každý den budete těšit. Připravte svůj jazyk na intervalový trénink, při kterém bude skákat od chuti k chuti.

Recepty

Uvařte si na kvalitním nádobí

13. 2. 2024

Příprava lahodných pokrmů vám půjde jedna báseň s kvalitními hrnci a pánvemi značky VIVESS, které jsou vyrobeny z kovového hliníku. Navíc má toto nádobí vysoce kvalitní nepřilnavý povrch. Spotřebiče značky VIVESS vynikají vysokým výkonem a díky své praktičnosti a užitečným funkcím tak usnadní vaření. Nechte se inspirovat a vytvořte si domácí kuchařský ráj bez zbytečných nákladů. Celá kolekce VIVESS je k dostání exkluzivně v síti PENNY. Vyzkoušejte zajímavé recepty.

další recepty

Další články

Cider jako nealko v suchém únoru

14. 2. 2024

Podle údajů Českého statistického úřadu a dat organizace Suchej únor vypil průměrný Čech v roce 2022 143 litrů piva, téměř 20 litrů vína a 7 litrů lihovin. Česko se tak řadí ve spotřebě alkoholu spolu s Litvou a Moldavskem do evropské TOP trojky, celosvětově nám pak náleží čestné místo mezi TOP 5 zeměmi na světě ve spotřebě alkoholu.


Křupavé chipsy bez výčitek

5. 2. 2024

BigBoy asi znáte nejvíc jako výrobce skvělých ořechových krémů. Pro své zákazníky ale vymýšlí stále něco nového. Ochutnat nyní můžetenové proteinové chipsy s příchutí smetany a jarní cibulky. Jsou výborné na malý hlad nebo velkou chuť na něco dobrého.


K čemu je dobrá měsíční abstinence?

1. 2. 2024

Vynechání alkoholu po dobu jednoho měsíce se traduje od roku 2013, kdy začala Liga otevřených mužů pořádat kampaň Suchej únor. Od té doby se tato aktivita rozrůstá a získává stále větší popularitu nejen mezi muži, ale také mezi ženami. Jaký to má význam? Měsíc je poměrně krátká doba a mohlo by se zdát, že abstinovat jen měsíc nemá příliš velký význam. Zeptali jsme se odborníků AquaLife Institutu…


Ochutnejte nealkoholické víno

31. 1. 2024

Chcete si odpočinout od alkoholu, ale nechcete se vzdát jedinečné chuti vína? Nabízí se popíjet třeba hroznový mošt. Ale co byste řekli na sklenku vína zbaveného alkoholu? Můžete vybírat tradičně mezi bílým, růžovým, červeným i šumivým. A v nabídce ho už mají i moravští a čeští vinaři. Jak se vlastně vyrábí? V čem se liší od hroznové šťávy?


Pokrmy pro vaši mysl

29. 1. 2024

Máme tendenci spojovat jídlo s fyzickým zdravím, ale jen málokdy si uvědomujeme, jak hluboce ovlivňuje i naši psychiku. Kdo by si pomyslel, že ta miska ovesné kaše ráno může mít větší vliv na náš den, než jen to, že uhasí hlad? Ale je to tak! Složení potravy může ovlivnit naši náladu, koncentraci a dokonce i schopnost řešit stresové situace.


Flexitariáni táhnou prodeje alternativních potravin

26. 1. 2024

Rok od roku roste počet lidí, kteří se stravují odlehčeně, vyhledávají kvalitní potraviny se sníženým obsahem cukru, bez laktózy, bez masa, BIO či s vysokým obsahem proteinu. Přičemž začátek roku je každoročně pro změnu jídelníčku nejčastějším spouštěčem. Toto vše ukazují data šestnácti oddělení Zdravý svět v hypermarketech Globus, z nichž každé nabízí okolo 1 100 alterna­tivních potravin.


5 tipů pro fresh start v novém roce

24. 1. 2024

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.


Jakým chybám se vyhnout při pečení dortu

18. 1. 2024

Upéct dort na rodinnou oslavu nemusí být tak těžké, jak to může na první pohled vypadat. Do pečení se může pustit každý trochu šikovný pekař. Je však třeba se vyhnout chybám, které naše úsilí mohou lehce obrátit v nepříjemný zážitek a zklamání. Provedeme vás celým procesem pečení krok za krokem.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+