Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Výborný steak z tuňáka na grilu

29. 6. 2022

Kvalitní mořská ryba je opravdová lahůdka a v sezóně grilování bychom se neměli bát dát jí šanci. Vyzkoušejte například tuňáka. A co je třeba vědět, než tuto lahůdku položíte na gril?

Recepty

Pochutnejte si na sladkých dobrotách z melounů Bouquet

21. 6. 2022

Bezpeckové melouny Bouquet mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným skvělým výsledkem.

další recepty

Další články

Do Gurman Harfa za chutěmi z celého světa

15. 11. 2021

Obchodní centrum Galerie Harfa přichází s originálním konceptem gurmánského a zároveň nákupního zážitku. Uprostřed obchodního centra otevírá tržnicí Gurmán Harfa s nabídkou ingrediencí, polotovarů i hotových pokrmů z různých koutů světa. Součástí Gurmánu Harfa je otevřené kuchařské studio, kde se budou pravidelně ve středu a v sobotu konat Harfa Gurmán Shows za účasti předních kuchařských mistrů.Na programu byla zábavná Harfa Gurmán Show za účasti kuchařských hvězd mnoha oborů, pod záštitou Marka Raditsche, šéfkuchaře prémiové restaurace Kampa Park.


Bílý jogurt bifido podpoří vaši imunitu

5. 11. 2021

Imunitu posilíte sportováním, dostečným spánkem, ale také zdravou stravou. Kvalitní a zdravé mléčné produkty nabízí Mlékárna Valašské Meziříčí. „V letošním roce jsme uvedli na trh novinku Bílý jogurt bifido s obsahem kmene Bifidobacterium, BB-12®, které příznivě působí na náš imunitní systém,“ říká Zdeněk Bukovjan Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí.


Návrat žitné mouky do českých kuchyní

4. 11. 2021

Žito je všeobecně považováno za zdraví prospěšnou obilovinu, jejíž konzumace je v českých zemích tradičně spjata s výrobou kvasového žitného chleba. I přes tento fakt má v dnešní době na českém trhu největší zastoupení mouka pšeničná, jejíž spotřeba v roce 2018 podle údajů Agrární komory České republiky zhruba 10krát předčila spotřebu té žitné.


Nový Veganský Protein Drink Mix

1. 11. 2021

Nalaďte se do náročného dne s novinkou v podobě proteinového nápoje od Herbalife Nutrition s názvem Veganský Protein Drink Mix (PDM). Sám o sobě poslouží jako chutný veganský nápoj plný bílkovin nebo jej můžete zkombinovat s výživovým koktejlem Formula 1 od Herbalife Nutrition.


Jak je to s mlékem?

28. 10. 2021

Pokud si nedokážete představit ráno bez sklenice mléka k snídani, měli byste zpozornět. Otázka, pokud je mléko spíše zdraví prospěšné, či je tomu přesně naopak, se neustále opakuje. Odpovědět na ni však není zas až tak jednoduché.


Vynález „smažáku“ měl dostat ženy od plotny

25. 10. 2021

Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho popularita byla tak velká, že dlouho byl jediným vegetariánským jídlem na jídelních lístcích. I když tohle prvenství „smažák“ už nemá, stále se drží na špici žebříčku nejoblíbenějších jí­del.


Zažijte broskvový dotek slunce

22. 10. 2021

TEEKANNE přináší další ovocný čaj – svěží novinku plnou sladké chuti broskví Sweet Peach. Pestrá řada TEEKANNE World of Fruits se tak rozrostla o další čaj, který přináší sladké povzbuzení a hřejivý dotek jižního slunce.


Slepičí a pštrosí, bio či z podestýlky: Vyznáte se ve vejcích?

21. 10. 2021

Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost tomu, jaká vejce kupujeme a jíme. Pokud se v nabídce obchodů někdy trochu ztrácíte, přinášíme vám několik základních rad a tipů.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+