Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Výborný steak z tuňáka na grilu

29. 6. 2022

Kvalitní mořská ryba je opravdová lahůdka a v sezóně grilování bychom se neměli bát dát jí šanci. Vyzkoušejte například tuňáka. A co je třeba vědět, než tuto lahůdku položíte na gril?

Recepty

Pochutnejte si na sladkých dobrotách z melounů Bouquet

21. 6. 2022

Bezpeckové melouny Bouquet mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným skvělým výsledkem.

další recepty

Další články

Nová receptura rostlinných sýru

18. 10. 2021

Česká značka rostlinných produktů Tudlee vylepšila své sýrové alternativy a její zákazníci si tak nově pochutnají na nutričně vyvážených „sýrech“, které chutnají stejně skvěle, jako ty klasické z živočišného mléka. Nová receptura vznikla ve spolupráci se značkou SINEA a vztahuje se na plátkové a mazací sýry, které jsou díky novému dochucení sýrovější než kdy dřív.


Seznamte se s jablíčkem v praktickém balení

13. 10. 2021

Také patří jablka mezi vaše oblíbené druhy ovoce? To je dobře, protože pravidelná konzumace těchto plodů sebou nese mnohé benefity. Pokud chcete mít toto ovoce vždy po ruce, nezapomeňte si při příštím nákupu do vozíčku přidat oblíbené produkty od značky Fit, vyrobené z českých jablíček – Sušené jablečné kostičky a Sušené jablečné kroužky.


Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu

12. 10. 2021

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.


Řepa, česnek, salát…

8. 10. 2021

V konzumaci zeleniny máme sice ještě rezervy, ale jedno je jisté: stále více si ji vychutnáváme nejen v syrové podobě, ale také na grilu.


Sezóna dýní je v plném proudu

7. 10. 2021

Tykev je vděčná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných pokrmů. A když víte, jak ji uskladnit na delší dobu, můžete z ní těžit nejen v zimě, ale dokonce i na jaře. Máme pro vás tipy, jak je skladovat – a to jak v rodinném domě, tak i v městském bytě. A abyste byli na nadcházející chladnější období připraveni, zkuste recept na dýňovou polévku s chilli a domácím chlebem, která perfektně zahřeje i během deštivých dní.


V OSN panuje shoda na nutnosti změnit potravinové systémy

6. 10. 2021

Historicky první summit OSN o potravinových systémech konaný 23. 9. 2021 v New Yorku vyzval k jejich radikální změně z důvodu špatné, neefektivní a neetické funkčnosti. Summit řešil cesty, jak revoluční změnu provést, a co bude její součástí.


Potravin, které pomohou udržet příjem sacharidů na uzdě

4. 10. 2021

Česká značka KetoMix přichází na trh s novou řadou potravin s nízkým obsahem sacharidů. Pod značkou DailyMix teď svým zákazníkům nabízí pestrou škálu low carb (nízkosachari­dových) jídel. Ta jsou vhodná hlavně pro ty, kteří se rozhodli hlídat si příjem cukru. Lze s nimi ale také doplnit jídelníček při dietě nebo po jejím ukončení.


Káva jako součást moderní kuchyně

4. 10. 2021

Snoubení chutí kávy a dezertu si rádi užíváme všichni, vedle sebe fungují perfektně. Káva má ale své místo i při přípravě zákusků. V cukrařině se dá použít do korpusů i do krémů nebo polev. Zajímavým zpestřením jsou také zrnka kávy namočená v čokoládě, která zákusek krásně dozdobí. Oblíbená je i kávová zmrzlina nebo kávová šlehačka.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+