Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Prodej zboží s etickou certifikací Fairtrade roste

7. 6. 2023

V loňském roce vzrostly na českém trhu prodeje všech klíčových komodit s etickou certifikací Fairtrade. Ta označuje produkty, za něž pěstitelé dostali odpovídající odměnu a které vznikly bez zapojení dětské práce a ničení životního prostředí.

Recepty

Připravte si perfektní lehké menu s bezpeckovým melounem

5. 6. 2023

Máte chuť na něco výjimečně dobrého, ale docházejí vám nápady? Připravte si výtečné, zdravé menu plné lehkých chutí se šťavnatým ovocným podtónem. Těstovinový salát s cizrnou a melounem, ovocný salát s medovou zálivkou, pěna z melounu s kokosem a melounová limonáda s mátou a tymiánem udělají radost malým i velkým v parných dnech i ve chvílích, kdy si potřebujeme připomenout léto.

další recepty

Další články

Nový bezlaktózový nápoj Activia

21. 4. 2023

Activia uvádí na trh nový bezlaktózový nápoj s příchutí jahoda a kiwi. Obsahuje probiotický kmen bakterií mléčného kvašení Bifidobacterium animalis, označený jako Bifidus, patentovaný společností Danone, a je vhodný pro konzumenty s intolerancí laktózy.


Kimchi pomáhá s jarním detoxem

19. 4. 2023

Jaro je pro očistu optimální, protože po vyčerpávající zimě potřebujeme posílit imunitu a nabrat novou energii. Jarní detox přitom není nic složitého. Jde především o úpravu životního stylu a stravování s cílem eliminovat z těla škodlivé látky. Stačí dodržet pár základních kroků. Řadu z nich znali už naši předkové, kteří pro posílení imunity konzumovali například kysané zelí. Jeho efektivnější původně korejská varianta KIMCHI přináší ještě mnohem víc.


Zdravé novinky z arónie nejen proti jarní únavě

10. 4. 2023

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.


Pozor na velikonoční přejídání!

7. 4. 2023

Velikonoční svátky se mnohdy nesou ve znamení horší životosprávy. Často konzumujeme více sladkého, vajíček či alkoholu. To vše může vést nejen k akutním žaludečním potížím, ale i k závažnějším problémům, jako je zvýšený cholesterol. Ten je „vstupní branou“ k závažným kardiovaskulárním onemocněním, jako je infarkt či mrtvice. Vysoký cholesterol je častým problémem, kterým trpí zhruba polovina populace.


Velikonoční přejídání a preparáty na lepší trávení

6. 4. 2023

Češi Velikonoce evidentně nepodceňují, na svátky jara se připravují i koupí volně prodejných léků na trávení. Momentálně totiž meziroční nárůst zájmu o některé kategorie těchto produktů na Lékáena.cz přesáhl 50 %. Největší zájem je o Pancreolan Forte, Imodium či Espumisan.


Dejte si šálek černého čaje

4. 4. 2023

Černý čaj – kulturní plodina, jejíž historie se začala psát téměř tři tisíce let před naším letopočtem. Pokud patří i ve vaší kuchyni mezi oblíbené nápoje, dodržováním jednoduchých pravidel při jeho přípravě, servírování a konzumaci jej můžete povýšit na skutečně lahodný okamžik dne.


Velikonoce se zdravou čokoládou

3. 4. 2023

Velikonoce jsou jedny z nejkrásnějších svátků, kterým každý přikládá dle svého smýšlení jiný význam. Pro všechny jsou to ale svátky jarní, po nichž už si možná říkáme – konečně přijde to jaro! Děti se těší po době „od Vánoc“ na další nadílku. Velikonoce ke svým zvykům přináší i čas hojnosti, setkávání a hodování. Proč si nedopřát, nejen jako nadílku, kvalitní čokoládu? Víte, že zdravou čokoládou Steiner & Kovarik, si můžou vychutnat i vegetariáni, ale i ti, co se neustále snaží hubnout? Není čokoláda, jako čokoláda!


Starbucks láká i letos na jaře na novinky

30. 3. 2023

Víte, že Starbucks letos slaví 15. výročí působení v České republice? Už tradičně také uvádí na jaře novinku v podobě limitované nabídky Frappuccino® Blended Beverage. Letos tomu nebude jinak a v kavárnách si můžete vychutnat nové Blue Raspberry Cloud Frappuccino®, které vás ohromí jedinečnou chuťovou kombinací.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+