Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Nebojte se při hubnutí příloh

25. 1. 2022

Nový rok je symbolem začátků a předsevzetí. Některá vydrží pár dní, některá několik měsíců a některá změní celý život. Redukce váhy, patří mezi jedno z pěti nejčastějších předsevzetí.

více »

Recepty

Vyzkoušejte skvělé veganské recepty

20. 1. 2022

Zkuste si v lednu odpustit maso a vyzkoušet vegetariánskou či veganskou stravu. Budete možná překvapeni, jaké pochoutky se dají uvařit třeba podle následujícíh receptů.

více »

Další články

Cukr, káva, limonáda…

30. 12. 2021

Co pijí Češi v zimním období? Minulou zimu to bylo průměrně za měsíc na jednoho obyvatele ČR staršího 18 let celkem 75 l nápojů, přičemž jednoznačně převažovala neochucená voda, kohoutková a balená (31 l). Dalšími oblíbenými nápoji byly čaj (12 l) a káva (7 l), následovalo alkoholické pivo (5 l), v těsném závěsu za ním kolové a ovocné limonády (3 l). Vína vypil průměrný Čech za měsíc 1 l a destilátů 0,3 l.1) Základem pitného režimu, a to v každém ročním období, by měla být samozřejmě voda, ať už pramenitá, minerální či jiná. Reálně ale konzumujeme i řadu dalších nápojů – obzvláště během svátků na konci roku, kdy bývají lednice a spíže plné pochoutek i nápojů, které si běžně nedopřáváme.


Chlebovník jistě ozvláštní váš sváteční stůl

28. 12. 2021

Jak v zimě předcházet každoročním nachlazením? Mnoho z nás už od dětství v zimním období automaticky do svého jídelníčku zařazuje exotické ovoce, které funguje jako skvělá prevence. Obsahuje řadu vitaminů, a zároveň i skvěle chutná, protože je právě jeho sezóna. Mezi zajímavé, a ne tolik známé exotické ovoce patří i jackfruit neboli chlebovník.


Jak bojovat s vánočním přejídáním?

27. 12. 2021

Vánoce jsou časem, který trávíme s přáteli a rodinou. Ke sváteční pohodě samozřejmě patří také dobré jídlo a pití. Mnoho svátečních pokrmů ale obsahuje příliš mnoho kalorií a nedostatek živin, které naše tělo potřebuje.


Dokonalý a rychlý domácí svařák?

24. 12. 2021

Zimní večery chutnají se svařeným vínem o dost lépe. Pro jeho přípravu v pohodlí domova navíc už nemusíte shánět potřebné koření zvlášť. TEEKANNE Svařáček vám přináší hotovou směs koření v praktickém čajovém sáčku, v němž se snoubí skořice, pomerančová kůra, kardamom a další přísady pro to pravé aroma a chuť. Vyberte si lahev červeného vína, přihoďte Svařáček od TEEKANNE a užijte si dokonalý horký nápoj pro zahřátí a zimní harmonii!


Jak je dlouhá tradice bramborového salátu a jak ho můžete ozvláštnit?

23. 12. 2021

Mysleli jste, že se tradiční vánoční bramborový salát pojídal už zhruba v době, kdy se v Betlémě narodil Ježíšek? Omyl, tenhle typický pokrm ještě není starý ani sto let.


Na oslavy se hodí křupavé chipsy plné zeleniny

22. 12. 2021

Přemýšlíte, co naservírovat přátelům a rodině, ale nemáte čas trávit hodiny přípravami v kuchyni? Zapomeňte na fádní tyčinky a doplňte slavnostní tabuli šesti různými druhy Enjoy Chips, které v sobě kombinují chutnou zeleninu a nezaměnitelné koření. Křupavé chipsy z mrkve, špenátu, dýně, řepy, papriky nebo rajčat nabízejí explozi chutí. To vše bez umělých barviv a pšeničné mouky.


Bezlepkové a veganské cukroví z pekárny

15. 12. 2021

Každoroční maraton vánočního pečení právě odstartoval. Na jeho startovní čáře jsou i rodiny, které mají ve svém týmu členy s intolerancí na lepek nebo vegany a na Vánoce tak pečou „dávku normal“ i „dávku bez“. Pokud se to týká právě vás a chcete si letos ušetřit část práce, poohlédněte se v obchodě nebo na www.biopekarnazemanka.cz po veganských a bezlepkových sušenkách z Biopekárny Zemanka. Všechny jsou vyrobeny z bio surovin, mají prověřenou recepturu a díky skvělé chuti se budou výborně vyjímat i na vánočním stole


Sladké RAW Vánoce

13. 12. 2021

Léty osvědčené tradiční recepty na cukroví jsou bezesporu výtečné, avšak ne vždy jdou ruku v ruce s různými alternativními způsoby stravování či naší snahou upravit si jídelníček tak, aby nám bylo co nejlépe. Možná proto vás tento rok osloví ‚cukRAWví‘. Za vyzkoušení určitě stojí!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+