Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Před přechodem na veganskou stravu si stanovte reálné cíle

26. 1. 2023

„Příprava je klíčem k úspěchu. Udělejte si konkrétní plán a sestavte si menu na celý týden. Je dokázáno, že pokud si věci napíšeme do kalendáře, je větší pravděpodobnost, že je dodržíme,“ říká Allison. Navíc můžete celé období využít k tomu, že se něco nového dozvíte. Veganství je totiž skvělou příležitostí dozvědět se více o zdraví, výživě a životním prostředí.

Recepty

Odlehčené varianty klasických jídel

31. 1. 2023

Odlehčené varianty poctivých jídel, s použitím bezlepkových produktů od značky Labeta, pro vás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Kamila Metzová, autorka webu varilamysicka.cz.

další recepty

Další články

Jedna sklenka neuškodí. Jak alkohol ovlivňuje cukrovku?

27. 12. 2022

Nalijme si čistého vína – alkohol škodí všem. Lidem zdravým i s diabetem, ale těm druhým přeci jen o něco víc. Pro diabetiky 2. typu užívající metformin může být dokonce požití jakéhokoli alkoholu smrtelné.


Umíte správně otevřít šumivé víno?

26. 12. 2022

Šumivé víno je přítomno na většině oslav a nesmí chybět ani na té poslední tohoto roku. Když ale přijde na otevírání lahve, není nouze o nejisté pohyby, komické situace, a někdy dokonce nebezpečí úrazu. Až doteď. Přinášíme vám pár rad a triků, abyste se při otevírání lahve bublinek už nikdy necítili nejistě a stali se vítaným hostem každé akce.


Vánoční hodování, noční můra diabetiků

22. 12. 2022

Smažený kapr v trojobalu, bramborový salát s majonézou, hromady sladkého cukroví z poctivých surovin, domácí vaječný likér a husa s knedlíkem na Štěpána – to jsou tradiční položky na jídelníčku českých domácností v době vánočních svátků. A zároveň noční můra pacientů s diabetem 2. typu. V Česku trpí touto nemocí přibližně 1 milion lidí. Oslavit Nový rok se stejnou hodnotou glykemie, jakou jim lékař naměřil ještě před svátky, se tak zdá téměř nemožné.


Osm jedlých dárků pro malé i velké diabetiky

20. 12. 2022

Diagnóza diabetes vzbuzuje v okolí mnoho otázek. S blížícími se výročími nebo speciálními událostmi třeba i tu, jestli může spolužák s diabetem bonbony. Co přinést na oslavu strýčkových šedesátin? A smí kolegyně z práce jenom dia čokoládu? Máme dobré zprávy! Chcete-li malému či velkému diabetikovi nadělit jedlý dárek, nemusíte se omezovat na doplňky stravy z lékárny nebo dia sortiment v supermarketu. Inspirujte se některým z našich tipů a můžete si být jisti, že obdarovanému nijak neuškodíte.


Vyzkoušejte čaj pro štíhlou linii

16. 12. 2022

Máte pár kil navíc a radikálním dietám zrovna nefandíte? Dobrou cestou ke zhubnutí je vhodná výživa a více pohybu. Dostatečný pitný režim obohaťte i o bylinné čaje. Stačí vědět, na co který působí a věřte, že kila půjdou dolů lehčeji. A hlavně přirozeně, bez chemie a JO-JO efektu.


Pozor na chyby u vánočního bramborového salátu

13. 12. 2022

Existuje spousta rodinných receptů a tradičních soubojů o ten nejlepší z nejlepších. Více než polovina Čechů si tento tradiční vánoční pokrm nedokáže představit bez hrášku a o svátcích si na něm dokáže více než pětina respondentů pochutnávat i déle než 4 dny. Třeba až do Silvestra. Přestože se objevuje na štědrovečerní tabuli rok co rok, dopouštějí se Češi základních přešlapů už při jeho výrobě, ochutnávání i skladování.


Svezte se na hřejivé vlně čajových novinek!

9. 12. 2022

Klasických čajů se člověk rychle „přepije“ a svařené víno je třeba konzumovat s mírou. Vyzkoušejte nové čajové kombinace, které zavoní, zahřejí a zachutnají. Tři nové příchutě čajů Druid jsou ovocné, voňavé a plné těch nejrozmanitějších chutí. Až si budete po návratu domů rozehřívat o hrnek zkřehlé prsty, ponořte se do vůně Hrušky s rakytníkem, Maliny a růže nebo Krvavého pomeranče se skořicí. U všech tří čajů se český Druid držel svého motta: „Ochutnej něco lepšího!”


Veganská pizza celá ze zeleniny

7. 12. 2022

Česká firma Pizza Natura vyrábí pizzy celé ze zeleniny. Jedna z nich je určená výhradně pro vegany a další zase pro vegetariány. Pochutnají si na nich ale všichni.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+