Aktuálně
Před přechodem na veganskou stravu si stanovte reálné cíle
26. 1. 2023„Příprava je klíčem k úspěchu. Udělejte si konkrétní plán a sestavte si menu na celý týden. Je dokázáno, že pokud si věci napíšeme do kalendáře, je větší pravděpodobnost, že je dodržíme,“ říká Allison. Navíc můžete celé období využít k tomu, že se něco nového dozvíte. Veganství je totiž skvělou příležitostí dozvědět se více o zdraví, výživě a životním prostředí.
Recepty
Odlehčené varianty klasických jídel
31. 1. 2023
Odlehčené varianty poctivých jídel, s použitím bezlepkových produktů od značky Labeta, pro vás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Kamila Metzová, autorka webu varilamysicka.cz.
další receptyDalší články
Cukroví i dárky
2. 12. 2022
Advent znamená i maraton příprav a také kupování dárků nabírá na obrátkách. Zkuste navštívit některou z prodejen Moje Kredenc. Najdete je v Břevnově, na Flóře či na Vinohradech. Tady všude může každý nakoupit produkty vysoké kvality a za příznivé ceny. Farmářské produkty, home made pečivo, gourmet kousky z Evropy. To vše lze nalézt v pobočkám Moje Kredenc.
Teplota nápojů a její vliv na chod těla
1. 12. 2022Zatímco v létě dáváme přednost studeným nebo dokonce ledovým nápojům, v zimě by nás něco takového ani nenapadlo. Pokud zrovna nepijeme vodu nebo minerálku o pokojové teplotě, v chladných dnech si vaříme různé čaje a jiné teplé nápoje. Anebo někdo pije prostě jen horkou vodu – po ránu, před jídlem, místo čaje… Má to nějaký smysl? Více objasní RNDr. Michaela Bebová, biochemička, odbornice na metabolizmus a chemické procesy v těle, spolupracovnice AquaLife Institutu.
Jak šetřit peněženku i životní prostředí
30. 11. 2022
Už naše babičky říkaly, že jídlo se nikdy nesmí vyhodit, a snažily se zužitkovat všechno, co měly ve spíži. Dnes bychom jejich osvícený přístup nazvali „no waste“ nebo také „udržitelný“. Bohužel plýtvání potravinami je velkým nešvarem moderní doby, nad nímž bychom se měli nejen zamyslet, ale hlavně s ním něco dělat. Poradíme vám, jak můžete začít sami u sebe…
Jak o svátcích odolat pokušení a nepřibrat
29. 11. 2022
Pokud se po celý rok stravujete zdravě a vyváženě, nemusíte se přes Vánoce nijak omezovat. Těch pár svátečních dnů vám určitě neuškodí. Jenže kdo z nás poctivě dodržuje takový režim? Zvlášť v tomto období proto neuškodí připomenout pár praktických zásad zdravého stravování a tipů, jak překonat ty největší sváteční nástrahy.
S tyčinkami Fit budete ve formě i mimo plavkovou sezónu
28. 11. 2022
Také jste na sebe v plavkové sezóně přísnější? S vidinou letního odhalování více sportujete, lépe se stravujete…a na podzim vaše odhodlání pomalu upadá? Zkuste to letos udělat jinak, abyste byli před dlouhou zimou fit a ve formě. Využijte krásného počasí k aktivnímu pohybu, zařaďte do jídelníčku dostatek vlákniny a přemýšlejte trochu o tom, co jíte.
Milujete asijské pokrmy?
18. 11. 2022
Štěpán Návrat je známým kuchařem a gastronomickým vizionářem. Jako jeden z prvních začal s asijskými kurzy vaření u nás. Rovněž právě on byl průkopníkem rozvozů hotových jídel. Dnes je to již normální, ale před léty to byl počin. V portfoliu má 3 úspěšné restaurace, a to autentickou asijskou nesoucí název Café Buddha. Druhou je fine dining Benjamin, který je v celé České republice unikátní. Řízené degustace okolo jednoho stolu se šéfkuchařem v čele. Nejnovějším projektem je PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v Praze s asijskou kuchyní z českých surovin. Fusion nebývalého stylu.
Zimní čaj s kardamonem
16. 11. 2022
Oblíbené nápoje FuzeTea nabízí spojení směsi čajového extraktu s příchutí ovoce a bylinek, díky kterému se můžete odpoutat od každodenního shonu a ponořit se do světa chutí a vůní. Čajový extrakt je z udržitelných zdrojů a je certifikován Rainforest Alliance. Novinkou je limitovaná zimní příchuť, která v sobě kombinuje černý čaj, stimulující chuť pomeranče a špetku kardamonu posilující imunitu.
Měsíc veganství může být inspirací ke změně jídelníčku
15. 11. 2022
Přechod z živočišné stravy na rostlinnou má své nepopiratelné výhody a může zabránit mnoha zdravotním problémům. Listopad, světový měsíc veganství, je tak ideální příležitostí a inspirací pro všechny, kteří zvažují změnu jídelníčku a zlepšení celkové tělesné pohody.