Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Bezlepkové těstoviny a Boloňská omáčka s masovými kuličkami

27. 6. 2022

Značka Panzani přichází na trh s řadou bezlepkových těstovin. Tyto lahodné těstoviny jsou nejen kvalitní, ale zároveň odpovídají chutí i texturou klasickým těstovinám. Panzani zároveň představuje novinku v podobě Boloňské omáčky s masovými kuličkami.

Recepty

Pochutnejte si na sladkých dobrotách z melounů Bouquet

21. 6. 2022

Bezpeckové melouny Bouquet mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným skvělým výsledkem.

další recepty

Další články

Vajíčko jako superpotravina

15. 4. 2022

Velikonoce a vajíčka k sobě neodmyslitelně patří. Pro někoho jsou superpotravinou, jiní možná podlehli informacím o jejich neblahém vlivu na naše zdraví. Jaké vitamíny vajíčka obsahují, čím může být ovlivněna barva žloutku a kolik denně si jich můžete bez obav dopřát?


Vejce jsou symbolem jara. Zajímavosti i rady

14. 4. 2022

Kraslice neboli zdobená vejce jsou odjakživa symbolem Velikonoc a potažmo také přicházejícího teplého období, kterého se všichni už jistojistě nemůžeme dočkat. Víte ale, proč jsou vajíčka znamením jara, kde je nakupovat, jak je skladovat a jak dlouho vydrží čerstvá?


Velikonoční menu z Valašska

12. 4. 2022

Vyzkoušejte recept se smetanovým špenátem a druhý typický velikonoční v podobě Velikonočního beránka.


Čerstvé pečivo bez lepku nově v lékárenském sortimentu

4. 4. 2022

Čerstvé pečivo bez lepku exkluzivně nabídla svým zákazníkům největší lékárna na českém internetu Lékárna.cz. Vstoupila tak do sortimentu specifických čerstvých produktů. „Udělali jsme vstřícný a logický krok směrem k lidem, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu nebo lepek ve své stravě omezují. Chceme, aby se cítili lépe a když jsme zjistili, že největším tahákem naší nabídky bezlepkových potravin jsou mouky a směsi na pečení, bylo o experimentu s čerstvým pečivem bez lepku v Lékárna.cz rozhodnuto. Za dva týdny jsme prodali víc než tři tisícovky kusů pečiva a poslali ho do různých koutů republiky,“ říká Vladimír Finsterle, zakladatel Lékárna.cz.


Sezóna medvědího česneku je tady

30. 3. 2022

Zapomeňte na chvíli na dušenou mrkev, kapustu i zelí a přivítejte ve své kuchyni první úrodu. Jaro už se hlásí a s ním i hit poslední sezóny – medvědí česnek. Přinášíme tipy, proč by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět, v čem tkví jeho oblíbenost i proč se mu přezdívá „medvědí“.


Poznáte kvalitní biopotraviny na trzích?

30. 3. 2022

Už se nemůžete dočkat, až letos poprvé vyrazíte na nejbližší farmářské trhy a projdete se mezi stánky s tou nejčerstvější zeleninou, ovocem a ostatními bioprodukty? Zájem o lokální potraviny rok od roku stoupá, a proto se i farmářské trhy těší stále větší oblibě. Na co byste při jejich návštěvě ale rozhodně neměli zapomenout, je dbát na skutečnou kvalitu při výběru. Máme pro vás několik tipů, jak se rozhodně nespletete!


5 důvodů, proč byste měli mít i vy ve své mrazničce zeleninu

28. 3. 2022

Koupit či nekoupit? To je dilema, které v těchto dnech řeší u pultů se zeleninou mnoho lidí. Obsah bedýnek nevypadá zrovna lákavě a při pohledu na cenovku se místo chuti dostaví spíše mdloby. Naštěstí existuje řešení. Tím je hluboce zmrazená zelenina a tady je pět důvodů, proč byste ji měli mít doma i vy!


Měli bychom se bát cukru v ovoci?

25. 3. 2022

Je pravda, že ovoce obsahuje poměrně velké množství sacharidů zahrnující také cukry. Byla by však velká chyba ho zatracovat. Obsah cukru v ovoci není tak vysoký, jak by se na první pohled mohlo zdát, navíc v něm najdeme i velké množství látek důležitých pro naše zdraví.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+