Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Proč je červené víno červené?

4. 10. 2022

Víno je mnohdy první alkohol, který lidé ochutnají a nikdy to prvním douškem nekončí. Každý si najde, co mu vyhovuje, svojí standardní objednávku. Často se tak stává, že lidé projdou celým životem s tím, že si neustálé kupují své Chardonnay, Cabernet Sauvignon… A to je škoda. Pokud zrovna vy ale toužíte poodkrýt tajemství tohoto „nápoje bohů“, jak ho nazývali v antickém Řecku, čtěte dál.

Recepty

Podzimní menu, návrat k tradicím

20. 9. 2022

Podobně, jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Často se vedou bitvy o prapůvod řady lahůdek, které považujeme v dané zemi za tradiční. Tak je tomu například u knedlíků nebo perníku, jejichž zpracování a variant jsou stovky.

další recepty

Další články

Tuňákový salát QUINOA

13. 7. 2022

prázdninová sezóna plná rodinných výletů, víkendů s přáteli, nebo více či méně adrenalinových dovolených vrcholí, a to znamená jediné – není čas ztrácet čas! S balením, s uklízením, s praním, a ani s vařením! Takže hlavně rychle, kvalitně, zdravě, bez zbytečného zdržování. A z tohoto pohledu, pokud jde svačinu, rychlý oběd nebo zdravou večeři, jsou jasnou sázkou na jistou Tuňákové saláty Rio Mare Insalatissime.


Zdravě zdravá pizza i pro vegany

11. 7. 2022

Kdo by nemiloval pizzu? Lahodný pokrm z Itálie patří celosvětově k nejoblíbenějším. Přináší s sebou ovšem i vysoké kalorické zatížení organismu. Nemluvě o lepku, který čím dál více lidí vyřazuje ze svého jídelníčku.


Pšeničná, rýžová nebo pohanková. Odkud se vzaly?

8. 7. 2022

Naše oblíbená pšeničná hladká mouka je typická výhradně pro nás. Ve světě ji prakticky neseženete. Naopak třeba rýžová mouka, pocházející původně z oblasti Číny je ve světě poměrně rozšířená. Stejně tak mouka pohanková, která je skvělá nejenom na sladké pečení.


Z léta se lehce stane otrava při špatném skladování potravin

7. 7. 2022

V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na to, aby to, co jíme nebo pijeme, bylo bezpečné. Přinášíme několik tipů, jak uchovat potraviny v bezpečí a čerstvé před letními vedry. Jak potraviny správně uchovat a na co dát pozor při jejich přípravě?


Vyzkoušejte hotová jídla plná živin a vitaminů

6. 7. 2022

Řešíte neustále, co každý den vařit, navíc chcete, aby vaše strava byla vyvážená? Nemáte však v dnešním zrychleném tempu čas na přípravu? Právě proto vám The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan přináší dvě novinky v nabídce hotových jídel – Kuřecí se zeleninou a Zeleninové ragú.


Mlsejte zdravě oblíbené české cereální tyčinky fit

30. 6. 2022

Rádi si zamlsáte? Trápí vás po tabulce čokolády nebo balíčku sušenek lehké výčitky? Nechcete, aby mlsání negativně ovlivnilo Váš vyvážený jídelníček? Zkuste příště při nákupu sáhnout po trochu jiných sladkostech. Příjemně Vás překvapí svou chutí, racionálním složením i velkou dávkou postupně se uvolňující energie. Řeč je o cereálních tyčinkách Fit müsli.


Výborný steak z tuňáka na grilu

29. 6. 2022

Kvalitní mořská ryba je opravdová lahůdka a v sezóně grilování bychom se neměli bát dát jí šanci. Vyzkoušejte například tuňáka. A co je třeba vědět, než tuto lahůdku položíte na gril?


Bezlepkové těstoviny a Boloňská omáčka s masovými kuličkami

27. 6. 2022

Značka Panzani přichází na trh s řadou bezlepkových těstovin. Tyto lahodné těstoviny jsou nejen kvalitní, ale zároveň odpovídají chutí i texturou klasickým těstovinám. Panzani zároveň představuje novinku v podobě Boloňské omáčky s masovými kuličkami.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+