Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Nebojte se při hubnutí příloh

25. 1. 2022

Nový rok je symbolem začátků a předsevzetí. Některá vydrží pár dní, některá několik měsíců a některá změní celý život. Redukce váhy, patří mezi jedno z pěti nejčastějších předsevzetí.

více »

Recepty

Vyzkoušejte skvělé veganské recepty

20. 1. 2022

Zkuste si v lednu odpustit maso a vyzkoušet vegetariánskou či veganskou stravu. Budete možná překvapeni, jaké pochoutky se dají uvařit třeba podle následujícíh receptů.

více »

Další články

Značka Vinea a prestižní vinaři připomínají tradici lokálního hroznového moštu

19. 11. 2021

Speciální degustační sada Vinea Kumšt Moštu je nově v prodeji. Má připomenout tradici výroby a pití hroznového moštu a podpořit tak české i slovenské vinohradníky a vinaře. Hlavním tématem kampaně jsou příběhy vinic, představení tradice hroznového moštu a cesta k jeho výrobě. Výsledkem je pak prémiová degustační sada se šesti druhy Viney, z nichž každý pochází z jiného vinařství a odrůdy vinné révy. Sada je od začátku listopadu k dostání exkluzivně v limitovaném množství v síti Rohlík.cz.


Bez vody se neobejdeme

17. 11. 2021

Dvě pětiny české populace si podle aktuálního průzkumu značky Mattoni1) správně myslí, že voda je v celém organizmu, zatímco ostatní se domnívají, že ji obsahují jen určité části těla, zejména krev, svaly, vnitřní orgány nebo kůže. Lidské tělo je tvořeno vodou asi ze 60 %2), přičemž respondenti v průzkumu tipovali 70 %. Jako hlavní smysl vody v organizmu pak nejčastěji uváděli, že voda je základním předpokladem života. Právě to je důvod, proč se musí pravidelně doplňovat, nejlépe spolu s minerálními látkami. Pro vodní hospodářství těla je tak ideální minerální voda s vyváženým množstvím minerálů, které obsahuje i lidské tělo.


Do Gurman Harfa za chutěmi z celého světa

15. 11. 2021

Obchodní centrum Galerie Harfa přichází s originálním konceptem gurmánského a zároveň nákupního zážitku. Uprostřed obchodního centra otevírá tržnicí Gurmán Harfa s nabídkou ingrediencí, polotovarů i hotových pokrmů z různých koutů světa. Součástí Gurmánu Harfa je otevřené kuchařské studio, kde se budou pravidelně ve středu a v sobotu konat Harfa Gurmán Shows za účasti předních kuchařských mistrů.Na programu byla zábavná Harfa Gurmán Show za účasti kuchařských hvězd mnoha oborů, pod záštitou Marka Raditsche, šéfkuchaře prémiové restaurace Kampa Park.


Bílý jogurt bifido podpoří vaši imunitu

5. 11. 2021

Imunitu posilíte sportováním, dostečným spánkem, ale také zdravou stravou. Kvalitní a zdravé mléčné produkty nabízí Mlékárna Valašské Meziříčí. „V letošním roce jsme uvedli na trh novinku Bílý jogurt bifido s obsahem kmene Bifidobacterium, BB-12®, které příznivě působí na náš imunitní systém,“ říká Zdeněk Bukovjan Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí.


Návrat žitné mouky do českých kuchyní

4. 11. 2021

Žito je všeobecně považováno za zdraví prospěšnou obilovinu, jejíž konzumace je v českých zemích tradičně spjata s výrobou kvasového žitného chleba. I přes tento fakt má v dnešní době na českém trhu největší zastoupení mouka pšeničná, jejíž spotřeba v roce 2018 podle údajů Agrární komory České republiky zhruba 10krát předčila spotřebu té žitné.


Nový Veganský Protein Drink Mix

1. 11. 2021

Nalaďte se do náročného dne s novinkou v podobě proteinového nápoje od Herbalife Nutrition s názvem Veganský Protein Drink Mix (PDM). Sám o sobě poslouží jako chutný veganský nápoj plný bílkovin nebo jej můžete zkombinovat s výživovým koktejlem Formula 1 od Herbalife Nutrition.


Jak je to s mlékem?

28. 10. 2021

Pokud si nedokážete představit ráno bez sklenice mléka k snídani, měli byste zpozornět. Otázka, pokud je mléko spíše zdraví prospěšné, či je tomu přesně naopak, se neustále opakuje. Odpovědět na ni však není zas až tak jednoduché.


Vynález „smažáku“ měl dostat ženy od plotny

25. 10. 2021

Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho popularita byla tak velká, že dlouho byl jediným vegetariánským jídlem na jídelních lístcích. I když tohle prvenství „smažák“ už nemá, stále se drží na špici žebříčku nejoblíbenějších jí­del.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+