Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kousek Španělska v Praze, kde mají skvělé delikatesy

16. 4. 2021

Majitelé pražské prodejny eDelikatesy se po letech strávených ve Španělsku rozhodli nabídnout v České republice ty nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Ochutnat je můžete i vy. Sortiment prodejny se nabízí i prostřednictvím e-shopu. V obchodě ve Vyšehradské ulici č. 6 lze ale i posedět a dát si třeba tapas, kávu a skleničku dobrého vína či sangrii.

více »

Recepty

Jarní polévky z čerstvé zeleniny

13. 4. 2021

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

více »

Další články

Obědváme o hodinu později než před koronou

4. 2. 2021

Koronavirová krize výrazně změnila běžný denní rytmus zaměstnanců. Důkazem je, že Češi nyní v pracovním týdnu obědvají mnohem později, než byli zvyklí. Zatímco v roce 2019 na oběd chodili většinou před polednem, nyní, kdy se mohou spoléhat pouze na rozvážku nebo výdejová okénka, začínají obědvat v průměru až před půl jednou odpoledne. Vyplývá to z analýzy obědových transakcí prostřednictvím nejrozšířenější tuzemské stravenkové karty Ticket Restaurant Card od společnosti Edenred. Tou platí za jídlo čtvrt milionu tuzemských zaměstnanců.


České Bene Meat Technologies vyvíjí technologii výroby kultivovaného masa

3. 2. 2021

Výzkum české společnosti Bene Meat Technologies má za cíl vyvinout technologii produkce kultivovaného masa v průmyslovém měřítku za spotřebitelsky přijatelnou cenu. Kultivované maso má mít stejné vlastnosti jako maso z živých zvířat a je odpovědí na etické, ekologické a zdravotní výzvy související s konvenčními velkochovy zvířat.


Jak na jídelníček pro zdravou střevní mikroflóru

29. 1. 2021

Lidská imunita je komplexní a v mnohém neprobádaný systém, do kterého jsme ještě zcela nepronikli. Její činnost neřídí jeden orgán, ale je to naopak spolupráce hned několika různě rozmístěných center v organismu. Jedním z těch nejdůležitějších center pro pevnou imunitu jsou právě střeva. Jaký je význam střev pro naši obranyschopnost a jaký jídelníček si sestavit pro zdravá střeva?


Nové proteinové pudingy

27. 1. 2021

Milovníci pudingů a zdravého životního stylu POZOR! Dr. Oetker uvedl na trh extra chutný a krémový chlazený dezert – proteinový puding. Ochutnat můžete příchuť vanilkovou a čokoládovou.


Čeští vědci se zapojili do vývoje kultivovaného masa

26. 1. 2021

Probíhající výzkumy na poli technologií produkce kultivovaného masa (KM) jsou úzce spojeny s měnícím se postojem společnosti. Ta klade stále větší důraz na hodnoty etické, ekologické a zdravotní, které jsou v moderní době stavěny nad dílčí hodnoty finanční (zisky producentů). Ochota investorů zúčastnit se závodů o nalezení technologie produkce KM roste přímo úměrně se společenskou poptávkou po alternativách k masu produkovaného v konvenčních chovech (KCH). Bene Meat Technologies a.s. je českou startupovou firmou zaměřenou na výzkum a vývoj technologie pro výrobu kultivovaného masa v průmyslovém měřítku. Mezinárodní tým je složený z mladých a zkušených vědců. Úzce spolupracuje s renomovanými institucemi a je otevřen intenzivním kontaktům a spolupráci se všemi podporovateli.


Česká značka SINEA rozšiřuje paletu rostlinných produktů s neodolatelnou chutí

25. 1. 2021

Pomazánky, dipy, alternativy masa nebo sladké tyčinky od značky SINEA jsou díky své dokonalé chuti oblíbené u všech vyznavačů kvalitních potravin bez rozdílu stravovacích návyků. V loňském roce navíc SINEA rozšířila portfolio svých výrobců o další tradiční české značky. Všude tam, kde uvidíte logo SINEA, se můžete spolehnout na to, že jde o potravinu, která vám bude chutnat a přitom je 100% rostlinného původu.


Recepty na místních speciality

20. 1. 2021

Nastak čas, kde se budou hodit tipy na lehká a zároveň pestrá jídla. Až se na ně podíváte a nějaké si zvolíte, čeká vás pak nejdůležitější krok. Ten totiž ovlivní, jak vám bude pokrm chutnat. Jedná se o výběr surovin. Zkuste lokální produkty přímo z vašeho kraje. Mají úžasnou chuť, protože jsou čerstvé a voňavé. Navíc pokud na jejich obalu uvidíte zeleno-modré logo s nápisem Regionální potravina, máte o kvalitu postaráno.


The 1:1 Diet navazuje na tradici úspěšného redukčního programu Cambridge Weight Plan

18. 1. 2021

Oblíbený redukční program Cambridge Weight Plan se začátkem nového roku mění svůj název. Co však zůstává, jsou principy hubnutí pod dozorem zkušeného poradce, na kterého se může klient vždy spolehnout, přesný plán vytvořený individuálně na míru jeho potřebám a kvalitní produkty s vyváženými nutričními hodnotami i dlouhodobě úspěšné výsledky redukce váhy bez jo-jo efektu.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+