Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Nová receptura rostlinných sýru

18. 10. 2021

Česká značka rostlinných produktů Tudlee vylepšila své sýrové alternativy a její zákazníci si tak nově pochutnají na nutričně vyvážených „sýrech“, které chutnají stejně skvěle, jako ty klasické z živočišného mléka. Nová receptura vznikla ve spolupráci se značkou SINEA a vztahuje se na plátkové a mazací sýry, které jsou díky novému dochucení sýrovější než kdy dřív.

více »

Recepty

Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami z hrušek

14. 10. 2021

Hrušky patří mezi oblíbenou plodinu, která se o své místo v kuchyni hlásí především během podzimu. Nejčastěji se s ní můžete setkat jako s přísadou do neodolatelně voňavého koláče či například do chutného pečeného čaje. Pokud ale rádi experimentujete, dopřejte si něco extra a využijte hrušky i při přípravě hlavního chodu a překvapte své chuťové buňky neotřelou kombinací chutí.

více »

Další články

Dobročinné menu food blogerky Markéty Pavleje exkluzivně v restauraci Červený jelen

16. 8. 2021

Známá a respektovaná food blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette, tým oblíbené pražské restaurace Červený jelen v čele s šéfkuchařem Markem Fichtnerem, prvotřídní gastronomie a snaha pomoci dobré věci. Výsledkem spojení těchto jedinečných ingrediencí je tříchodové „dobromenu“ Markéty Pavleje obsahující vybrané pokrmy pečlivě spárované s víny: Heirloom rajčata & šlehaný sýr v popelu & Pinot Grigo; Květákový steak, rozpečený Germain Langres z oblasti Champagne & Champagne; Netradiční trhanec „Kaiserschmarrn“ & Bezový spritz.


Mezinárodní den Prosecca oslavte s Mionettem!

13. 8. 2021

Prosecco se řadí k nejpopulárnějším nápojům vůbec a není se čemu divit – je součástí oblíbeného „aperitivo“ momentu, důležitých životních okamžiků i holčičích večírků a oslav nového roku, ale také ideálním dárkem. Doslova se hodí k jakékoliv příležitosti a díky své popularitě si tak vysloužilo i svůj velký den. Oslavte společně s přáteli Mezinárodní den Prosecca, jež letos připadá na pátek 13. srpna, a přečtěte si zajímavosti, které jste o tomto oblíbeném italském skvostu určitě nevěděli.


Nachystejte ty nejlepší burgery pod Sluncem!

11. 8. 2021

Vybrat správné hovězí maso na burger, který mnozí stále nazývají karbanátkem je velké umění. Někteří preferují krk, jiní plec nebo ořez z kostí a někdo dokonce zadní. V každém případě by mělo maso na burger mít 80% masa a 20% tuku, aby bylo krásně šťavnaté. Pokud si opravdu svůj burger chcete pořádně vychutnat, není radno šetřit na nesprávném místě. Maso u řezníka je určitě dobrá volba, ale maso z farmy, kde se skot pohybuje na pastvinách je značka ideál. Zkuste koupit maso u řezníka a z farmy a sami si porovnejte kvalitu a chuť. Je to stejné jako dělat maso na elektřině, plynu nebo na dřevěném uhlí. Vše má své kouzlo, ale jak říkal Rotschild: „Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci,“ a tak je to i s jídlem.


Krůtí maso v kuchyni

10. 8. 2021

Krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, které se objevuje na českých jídelníčcích. Není divu – nízký obsah tuku ve spojení s výbornou chutí z něj dělá vyhledávané jídlo, oblíbené u dětí i dospělých. Málokterý druh masa navíc nabízí tak široké možnosti využití. Proč byste měli krůtí zařazovat do jídelníčku a čemu věnovat pozornost při nákupu a zpracování?


Svěží nápoj bez cukrů a kalorií

6. 8. 2021

Ovocné osvěžení bez jediné kalorie? Přesně to je TEEKANNE Fresh, čerstvě vyluhovaný čaj v lahvi s 0 % cukru a zcela bez umělých barviv. Zahnat žízeň chutně můžete díky jedinečným ovocným kombinacím, z nichž si vyberete, ať už milujete chuť lesních plodů, granátového jablka nebo svěžího citronu.


Na pitném režimu není přece nic složitého. Nebo ano?

5. 8. 2021

Letní prázdniny se pomalu dostávají do své druhé poloviny a jedno je jisté! Čeká nás ještě spoustu horkých dní plných prázdninové atmosféry a výletů, ale i tropických večerů s typicky letní zábavou – dlouhým grilováním všemožných pochutin. Horké letní dny a večery však skrývají jednu hrozbu, a to je úpal a úžeh. Oběma letním nepříjemnostem se přitom dá vyhnout dodržováním několika pravidel, mezi která patří i pitný režim. „Správně nastaveným příjmem tekutin udržujeme svěží a plné energie nejen naše tělo, ale také mysl.


Svačinka pro děti, kterou můžete vzít kamkoliv

2. 8. 2021

Chystáte se se svým malým potomkem na výlet? Můžete mu vzít novinku od Hamánka – ovocno-zeleninovou kapsičku s příchutí jablka, hrušky a batátů. Je ideální svačinkou během prázdninového cestování pro vaše nejmenší od ukončeného 6. měsíce.


Víte, které potraviny mají nejvíc vitaminů?

30. 7. 2021

Vitaminy jsou pro správné fungování našeho těla nezbytné. Pomáhají správnému metabolismu, působí jako prevence některých onemocnění a posilují imunitní systém. Naprostou většinu z nich si však organismus neumí vyrobit, a tak je musíme získávat ze správně vyvážené potravy. Po jakých potravinách sáhnout, když si chceme dopřát vitaminovou bombu, a která potravina možná překvapí?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+