Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Proč jsou zdravé výrobky z kořene čekanky?

29. 11. 2023

Čekanka obecná je v Česku známá jako prospěšná bylina, kdy její nejznámější použití je zpracování sušeného kořene do zdravé náhražky kávy – Melty. Historie tohoto nápoje v Česku sahá až do roku 1896, kdy byla ve východočeských Pardubicích otevřena továrna, která o pár let později dostala název Kávoviny.

Recepty

Nachystejte si vynikající perníkové dobroty, linecké i pracny

1. 12. 2023

Pojďte si s námi připravit slavnostní dort, který hravě zvládne úplně každý, voňavé perníčky, které vás zanesou do pravého světa Vánoc, osvěžující perníčkový nápoj, ale také dva druhy typického cukroví.

další recepty

Další články

Sladké a jednoduché letní cestování

21. 7. 2023

Znáte to všichni. Sbalit se na dovolenou je někdy opravdu náročné. Kolik vzít jídla, aby nebyl batoh moc těžký? Jak zajistit super snídani, když je k dispozici jen varná konvice? S novinkami od BigBoy to hravě zvládnete a své oblíbené chutě si užijete i v opravdu náročných podmínkách.


Příjemné vinařské dostaveníčko v Kutné Hoře

19. 7. 2023

Nejen Morava, ale také střední Čechy oplývají vyzrálými hrozny. Z nich zkušení vinaři dokážou vykouzlit nápoj se svěží kyselinkou, v jehož chuti i vůni poznáte jedinečný středočeský terroir. Pojďme se zaměřit na Kutnou Horu, která je proslulá nejen těžbou stříbra, ale odedávna také příznivými podmínkami pro pěstování révy.


Bonbony jen a jen z ovoce

17. 7. 2023

V aktuální novince mixiťáci úplně vynechali zrní, oblíbené lyofilizované ovoce i oříšky. I tak ale zvládli vytvořit dobrotu, která hned od začátku strhla mixážní pulty Mixit. Nové Mixies jsou želé bonbony, které jsou z 99 % tvořené ovocem. Tenhle zdravý sourozenec gumových medvídků má intenzivní chuť i bez přidaných cukrů a umělých aromat.


Svačinka s čekankou

10. 7. 2023

Novinka od české značky 4Slim je ideální zdravou svačinkou pro každou příležitost. Přihoďte si lahodné čekankové tyčinky do batohu nebo do kabelky pro lepší náladu i extra dávku energie.


Jak se stravovat v létě?

7. 7. 2023

Přestože si lidé během léta a dovolených rádi dopřávají různé gastronomické zážitky, v teplém období je vhodné jídelníček upravit. Tělo je dobré ochlazovat vhodnými potravinami, nezatěžovat trávicí ústrojí a doplňovat mu minerální látky ztracené pocením. Vyzkoušet lze i nové letní gastro trendy, jako například burgery a hot dogy z rostlin. Odborníci však varují před zvýšeným rizikem otravy z jídla.


Výživné posypky na saláty, polévky a kaše

5. 7. 2023

Inspirujte se, jak snadno obohatit svá jídla díky křupavým naklíčeným semínkům a výživným posypkám. Proč je důležitá jejich naklíčená forma a bio kvalita? V článku najdete tipy z praxe, jak posypky nejlépe využít do kaší, polévek a salátů. Dodejte snadno svému tělu přirozený zdroj prospěšných látek a zlepšete tak svoji vitalitu. Radí Ing. Kamila Metzová, specialistka na zdravé stravování a lektorka zdravého životního stylu.


Pohlídejte si denní dávku kofeinu v kávě

30. 6. 2023

Káva je oblíbený životabudič, který nás díky kofeinu povzbudí a stimuluje tak naše smysly. Abychom to ale s kofeinem nepřehnali je dobré pohlídat si jeho množství. To se může lišit nejen podle jednotlivých druhů tohoto nápoje, ale i způsobu přípravy.


Manuál pitného režimu na léto

29. 6. 2023

V létě pijeme přirozeně víc, ale je to dost? A pijeme ty správné tekutiny? Češi hasí žízeň hlavně neochucenou vodou a slazenými nápoji, dalším v žebříčku oblíbených nápojů je čaj, káva a pivo. V horkých dnech se více potíme, ztrácíme více tekutin a s nimi i důležité minerální látky. Pokud tyto ztráty nedoplníme, tělo nebezpečně strádá. Proto je obzvlášť důležité, aby základem letního pitného režimu byla čistá voda v čele s přírodními minerálkami pro doplnění vypocených minerálních látek.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+