Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Proč je červené víno červené?

4. 10. 2022

Víno je mnohdy první alkohol, který lidé ochutnají a nikdy to prvním douškem nekončí. Každý si najde, co mu vyhovuje, svojí standardní objednávku. Často se tak stává, že lidé projdou celým životem s tím, že si neustálé kupují své Chardonnay, Cabernet Sauvignon… A to je škoda. Pokud zrovna vy ale toužíte poodkrýt tajemství tohoto „nápoje bohů“, jak ho nazývali v antickém Řecku, čtěte dál.

Recepty

Podzimní menu, návrat k tradicím

20. 9. 2022

Podobně, jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Často se vedou bitvy o prapůvod řady lahůdek, které považujeme v dané zemi za tradiční. Tak je tomu například u knedlíků nebo perníku, jejichž zpracování a variant jsou stovky.

další recepty

Další články

S Kinley Tonic Zero si připravíte skvělý míchaný drink!

1. 6. 2022

Teploty se postupně zvyšují a léto na sebe nenechá dlouho čekat. Přichází tak čas míchaných nápojů. Přinášíme vám recepty, které si velmi jednoduše můžete namíchat doma a jejichž součástí je aktuální novinka Kinley Tonic Zero. Tato nová limonáda pro dospělé je, jak již její název napovídá, bez cukru. Vyznačuje se výbornou svěží chutí a díky její variabilnosti se hodí do celé řady míchaných nápojů, či dokonce kávy. Tak co říkáte, vyzkoušíte některý z našich tipů?


Výživná svačinka, na které si pochutnají i vegetariáni

30. 5. 2022

Chcete se stravovat kvalitně a zároveň šetřit čas? Hamé představuje novinku – zeleninovou pomazánku s cizrnou a kurkumou. Je bohatá na bílkoviny a vlákninu, které patří do každého správného vyváženého jídelníčku. Stačí namazat na chleba a lahodná svačinka je na světě.


Nejlepší ryby na gril! Makrela, pstruh ...

27. 5. 2022

Čas grilování je tu a s ním i dilema, co dát nad uhlíky. Vsaďte letos na ryby a uvidíte, že neprohloupíte. Nemáte doma nadšeného rybáře? Nevadí! V obchodech je nabídka pestrá a díky našim tipům vždy odejdete se skvělým úlovkem, který vaše grilování pozdvihne na novou úroveň. Ryby jsou totiž chutné, lehké a zdravé.


Mlékárna Valašské Meziříčí slaví 30 let

25. 5. 2022

Tradice výroby mléka a mléčných výrobků má na Valašsku hluboké kořeny. Mlékárna ve Valašském Meziříčí byla založena již roku 1936 Vilémem Frankem jako mlékárna Spolku chovatelů hovězího dobytka s obchodním názvem Valašská spolková mlékárna ve Valašském Meziříčí. Mlékárna Valašské Meziříčí pak vznikla 17. června 1992 privatizací Beskydských mlékáren. Denní nákup mléka ke zpracování se dnes pohybuje okolo 100.000 litrů. Na trh dodává mlékárna smetanové jogurty, polotučné ovocné jogurty, bílé jogurty, kysané výrobky a čerstvé tekuté výrobky. Velmi oblíbené jsou především valašská kyška nebo smetanové jogurty.


Jde dohromady hubnutí a dovolená?

23. 5. 2022

Znáte to, hubnuli jste a dosáhli vytoužené postavy, nebo právě hmotnost redukujete, ale najednou se chystáte na dovolenou, nejlépe s „all inclusive“. Určitě nechcete nabrat kilogramy zpátky, nebo třeba chcete v redukci pokračovat i na dovolené. Jde to ale vůbec skloubit dohromady? Na to nám odpoví Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.


Koření a omáčky na grilovačku

20. 5. 2022

Většina lidí griluje několikrát do roka a například omáčky a dresinky používá při každé grilovačce až 94 % spotřebitelů. Pro letošní grilovací sezónu Vitana uvádí na trh nové pomocníky pro přípravu grilovaných pochoutek. Od praktických balení omáček a dresinků po výhodnější balení oblíbených druhů koření.


Ochutnejte kávové sušenky od Zemanky vyrobené z kávové sedliny

18. 5. 2022

Díky cirkulární spolupráci Biopekárny Zemanka se společností IKEA, mamacoffee a Costa Coffee se z desítek kilogramů kávové sedliny stane každý měsíc cenná surovina pro pečení skvělých sušenek. Chytré kávové hrudky tak potěší nejen milovníky kávy, ale také všechny, kteří neradi plýtvají potravinami.


Jednoduchá pravidla pro zdravý nákup

16. 5. 2022

Nejlepší způsob, jak zajistit, aby se celá rodina stravovala zdravě, je vařit doma. Budete díky tomu vždy přesně znát složení všech jídel a zároveň získáte kontrolu nad velikostí porcí. Jak ale připravovat opravdu kvalitní jídla? Základem je plánování – zdravý životní styl začíná v obchodě.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+