Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Nová receptura rostlinných sýru

18. 10. 2021

Česká značka rostlinných produktů Tudlee vylepšila své sýrové alternativy a její zákazníci si tak nově pochutnají na nutričně vyvážených „sýrech“, které chutnají stejně skvěle, jako ty klasické z živočišného mléka. Nová receptura vznikla ve spolupráci se značkou SINEA a vztahuje se na plátkové a mazací sýry, které jsou díky novému dochucení sýrovější než kdy dřív.

více »

Recepty

Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami z hrušek

14. 10. 2021

Hrušky patří mezi oblíbenou plodinu, která se o své místo v kuchyni hlásí především během podzimu. Nejčastěji se s ní můžete setkat jako s přísadou do neodolatelně voňavého koláče či například do chutného pečeného čaje. Pokud ale rádi experimentujete, dopřejte si něco extra a využijte hrušky i při přípravě hlavního chodu a překvapte své chuťové buňky neotřelou kombinací chutí.

více »

Další články

Zpestřete si jídelníček rostlinnými pomazánkami

19. 7. 2021

Díky rostlinným pomazánkám DRUID budete mít přípravu pokrmů o mnoho jednodušší. Mají jedinečnou recepturu, jsou 100% bezlepkové, bez palmového oleje, pochutnají si na nich i příznivci ryze rostlinných produktů a vybrat si můžete rovnou ze šesti příchutí jako jsou Medvědí česnek s avokádem, Hlívová nebo Brokolicová. Za to ručí SINEA, český garant rostlinné kvality a skvělé chuti.


Osvěžte se vychlazenou kávou

16. 7. 2021

Mysleli jste si, že připravit skvělou kávu je možné pouze s použitím horké vody? V tom případě jste ještě neochutnali cold brew. Jedinečnost Cold brew PAUL spočívá v jeho přípravě. Speciálně umletá kolumbijská káva je 16 hodin louhována ve studené vodě a poté pečlivě filtrována. Důležitá je správná jemnost mletí, dostatečná doba louhování a samozřejmě kvalitní káva. Ve francouzském pekařství PAUL používají vždy čerstvě namletou 100% Arabicu.


Jak se vyznat na farmářském trhu a nakoupit nejlepší lokální bioprodukty

15. 7. 2021

Ruch i toho nejmenšího městského náměstí, chladnější počasí časného rána během horkého léta, vůně čerstvého ovoce, zeleniny, sýrů, květin a bylinek i lidé zaplňující malé uličky mezi jednotlivými stánky. Farmářské trhy mají zkrátka své neobyčejné kouzlo, kvůli kterému se skutečně vyplatí si přivstat


Užijte si dokonalou chuť prázdnin!

14. 7. 2021

Kokosové mléko je naprosto božskou přísadou do osvěžujících letních drinků, ledových káv či nejrůznějších ovocných šejků. Výborně ale chutná i samotné – je totiž lehké, svěží a nezatěžuje trávení. Dodejte vašmu dni exotický nádech třeba s veggie milk Body&Future!


Naučte se správně číst etikety na zboží

12. 7. 2021

Výrobci potravin se musí vypořádat se stále většími nároky nás, spotřebitelů. Na jednu stranu chceme kupovat čerstvé a zdravé potraviny, na stranu druhou bychom chtěli, aby nám jídlo dlouho vydrželo a uchovávalo si pěkný vzhled. U většiny čerstvých potravin toho však nejde dosáhnout bez přidání konzervantů, barviv a dalších aditiv. Etikety potravin pak svou délkou někdy připomínají spíš rodinný nákupní seznam na týden. Jak se vyznat ve všech zkratkách a číslech, abychom v široké nabídce obchodů vybrali správně?


Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

9. 7. 2021

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.


Chystáte se na výlet?

8. 7. 2021

Jakou svačinu si zabalit do batohu na krátký nebo celodenní rodinný výlet, aby nehrozila zažívacími potížemi? Ještě důležitější je doplňování tekutin včetně minerálních látek, které se pocením ztrácí více než obvykle a pak tělu velmi chybí.


Tajemství zdravých dresinků

7. 7. 2021

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+