Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Nebojte se při hubnutí příloh

25. 1. 2022

Nový rok je symbolem začátků a předsevzetí. Některá vydrží pár dní, některá několik měsíců a některá změní celý život. Redukce váhy, patří mezi jedno z pěti nejčastějších předsevzetí.

více »

Recepty

Vyzkoušejte skvělé veganské recepty

20. 1. 2022

Zkuste si v lednu odpustit maso a vyzkoušet vegetariánskou či veganskou stravu. Budete možná překvapeni, jaké pochoutky se dají uvařit třeba podle následujícíh receptů.

více »

Další články

Potravin, které pomohou udržet příjem sacharidů na uzdě

4. 10. 2021

Česká značka KetoMix přichází na trh s novou řadou potravin s nízkým obsahem sacharidů. Pod značkou DailyMix teď svým zákazníkům nabízí pestrou škálu low carb (nízkosachari­dových) jídel. Ta jsou vhodná hlavně pro ty, kteří se rozhodli hlídat si příjem cukru. Lze s nimi ale také doplnit jídelníček při dietě nebo po jejím ukončení.


Káva jako součást moderní kuchyně

4. 10. 2021

Snoubení chutí kávy a dezertu si rádi užíváme všichni, vedle sebe fungují perfektně. Káva má ale své místo i při přípravě zákusků. V cukrařině se dá použít do korpusů i do krémů nebo polev. Zajímavým zpestřením jsou také zrnka kávy namočená v čokoládě, která zákusek krásně dozdobí. Oblíbená je i kávová zmrzlina nebo kávová šlehačka.


Zdravé džemy a marmelády

29. 9. 2021

Zavařeniny bývaly za našich babiček skvělým způsobem, jak si uchovat ovoce na zimu. Jak by džemy a marmelády obstály v dnešních požadavcích na zdravé stravování? A jak často bychom je měli konzumovat, když si chceme udržet štíhlou linii?


Zkuste nahradit bílý cukr javorovým sirupem

27. 9. 2021

Bionebio je česká firma, která se zaměřuje na kvalitní potraviny pro lidi, kterým na jídle záleží. Tomu odpovídá i jejich moto, které zní: „když chcete jíst, ne konzumovat“. Jak vypovídá název, tak nabízí řadu bio, ale i nebio kvalitních potravin, jako jsou oříšky, sušené ovoce, fair trade čokolády, bio pivo, sirupy a přírodní dochucovadla.


Podzim ve znamení kombinace vín a sýrů

17. 9. 2021

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.


Sláva zdravým těstovinám

16. 9. 2021

Hledáte způsob, jak zvýšit konzumaci celozrnných výrobků? Sáhněte po zdravých celozrnných těstovinách. V minulosti býval rozhodujícím faktorem při výběru těstovin především jejich tvar – kolínka, mašličky nebo třeba vrtulky. Dnes nabízí obchody různé druhy těstovin od zmíněných celozrnných přes špenátové nebo rajčatové až k těstovinám z quinoy, kukuřice či rýže. V čem jsou tyto druhy tělu prospěšné?


Bez vitaminů, minerálních látek a stopových prvků se neobejdeme

13. 9. 2021

Mikronutrienty, mezi které patří minerální látky, stopové prvky a vitamíny, tvoří nedílnou součást výživy živých organizmů včetně člověka. Nemají energetickou hodnotu a jejich potřeba v rámci denního příjmu je velmi malá, přesto jsou pro správnou funkci organizmu naprosto nezbytné. Funkce mikronutrientů je komplexní a vzájemně provázaná. Velice důležitou roli přitom hraje pitný režim.


Jak se vrátit po létě do kondice?

10. 9. 2021

Léto je období dovolených, prázdnin a pikniků, lepšího počasí pro aktivní pohyb v přírodě, období čerstvého ovoce a zeleniny, ale také období hřešení a možného nabírání již pracně shozených kil. Tomu bohužel nepomáhá ani podzim, který po teplých letních dnech přináší dny chladné, mrazy a brzká stmívání. K tomu všemu se poté může přidat i ponurá nálada, únava či zbytečné přejídání. Právě přejídání je častým prohřeškem. Nechlácholte se pouze frázemi o obalování těla na zimu nebo špatnými geny, ve chvílích, kdy vám nejde snížit váha a raději se zaměřte na to, jak můžete celkově zlepšit váš životní styl.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+