Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kousek Španělska v Praze, kde mají skvělé delikatesy

16. 4. 2021

Majitelé pražské prodejny eDelikatesy se po letech strávených ve Španělsku rozhodli nabídnout v České republice ty nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Ochutnat je můžete i vy. Sortiment prodejny se nabízí i prostřednictvím e-shopu. V obchodě ve Vyšehradské ulici č. 6 lze ale i posedět a dát si třeba tapas, kávu a skleničku dobrého vína či sangrii.

více »

Recepty

Jarní polévky z čerstvé zeleniny

13. 4. 2021

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

více »

Další články

Jak si vychutnat čaj

27. 12. 2020

Pijeme jej ráno i večer, pro zahřátí i ochlazení, jen tak na chuť nebo pro zdraví, když se chceme uvolnit nebo se naopak potřebujeme na něco soustředit. Zkrátka, důvodů a příležitostí pro pití čaje je nespočet, a proto je důležité vědět, jak si jej správně připravit a vychutnat, abychom zpříjemnili den sami sobě i lidem kolem sebe.


Jak poznáte zkažené víno?

26. 12. 2020

Jestli něco dokáže pokazit slavnostní okamžik nebo pohodový večer, jsou to zamračené tváře hostů, kteří si připili zkaženým vínem. Vady na kráse vína mohou být způsobeny už při jeho samotné výrobě, další pak například špatným skladováním nebo nevhodnou manipulací. Aby se takové víno nedostalo hostům do sklenic, prozradíme vám několik tipů, jak je včas odhalit. Stejně jako při degustaci vína vám k tomu budou nejlépe poslouží vlastní zrak, čich a chuť.


Vánoce lehce a zdravě

23. 12. 2020

Vánoce jsou spojené s rodinou, dárky, snad i klidem a pohodou a také jídlem. Právě během těchto několika dní, na něž se chystáme několik týdnů dopředu, jíme často více než obvykle. To se následně odráží nejen na naší váze, ale především na tom, jak se po jídle cítíme. Pocity těžkosti a přejedení nejsou výjimkou. Neulehčí ani rodinné návštěvy, během nichž kromě jídla nechybí ani alkohol. Pokud chcete letošní svátky strávit nejen v klidu, ale s pocitem lehkosti, máme pro vás několik tipů, jak toho dosáhnout.


Jak vykostit kapra, stáhnout z kůže, zbavit šupin a především „ypsilonkových“ kůstek?

23. 12. 2020

Už víte, co s ním letos uděláte? Usmažíte ho, či připravíte na přírodno? Kapra je třeba nejdříve správně zbavit šupin, vykostit, vykuchat a připravit filety. A to nejdůležitější! Zbavit ho kůstek, které se tak rády zapichují do krku. Jak na to nám řekl šéfkuchař Milan Václavík z brněnské restaurace Tivoli.


Pití alkoholu podle pravidel

22. 12. 2020

V posledním období roku se tradičně pořádají rodinné oslavy, sešlosti přátel, plesy a další společenské radovánky, obvykle spojené s dobrou zábavou, vybraným jídlem i alkoholickými nápoji. Jen málokdo si dovede představit party bez sklenky alkoholu, obzvlášť na Vánoce nebo Silvestra. Co pít, abychom se nemuseli probouzet s bolestí hlavy, žaludkem na houpačce a dalšími příznaky kocoviny? Otázka není jen „co“, ale i „jak“!


Originální vánoční recepty s tofu

18. 12. 2020

Maso hraje v jídelníčcích Čechů významnou roli, ale výsledky nejnovějšího průzkumu ukázaly, že se situace postupně mění. Téměř polovina Čechů (49 %) by ráda nahradila maso lehčí a stravitelnější alternativou, 7 % si na masitá jídla nepotrpí a vyměňuje je i o Vánocích například za tofu. Speciální vánoční edice přírodního a uzeného Lunter Tofu přináší netradiční jednoduché recepty, které ozvláštní vánoční tabuli i pohoštění během svátků.


Kvalitní prosecco pod stromečkem

16. 12. 2020

Přemýšlíte, co darovat svým blízkým k nadcházejícím Vánocům? Lahev kvalitního Prosecca nikoho neurazí, naopak vždy příjemně potěší. Nechcete zase skončit u nudného svetru nebo zbytečné dekorace do bytu? Máme pro vás přímo luxusní tip! Vězte, že lahvinka prestižního šumivého vína nezklame nikdy, a co teprve, když nejen báječně chutná, ale navíc i nádherně vypadá!


Sladké RAW Vánoce

11. 12. 2020

Léty osvědčené tradiční recepty na cukroví jsou bezesporu výtečné, avšak ne vždy jdou ruku v ruce s různými alternativními způsoby stravování či naší snahou upravit si jídelníček tak, aby nám bylo co nejlépe. Možná proto vás tento rok osloví ‚cukRAWví‘. Za vyzkoušení určitě stojí!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+