Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Bezlepkové těstoviny a Boloňská omáčka s masovými kuličkami

27. 6. 2022

Značka Panzani přichází na trh s řadou bezlepkových těstovin. Tyto lahodné těstoviny jsou nejen kvalitní, ale zároveň odpovídají chutí i texturou klasickým těstovinám. Panzani zároveň představuje novinku v podobě Boloňské omáčky s masovými kuličkami.

Recepty

Pochutnejte si na sladkých dobrotách z melounů Bouquet

21. 6. 2022

Bezpeckové melouny Bouquet mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným skvělým výsledkem.

další recepty

Další články

Suchej únor drží stále více Čechů, s pitným režimem je to horší

4. 2. 2022

Vydržet měsíc zcela bez alkoholu si letos vyzkouší až dva miliony Čechů. Motivuje je k tomu iniciativa „Suchej únor“, jež je zejména mezi mladými lidmi stále oblíbenější. Podle průzkumupro značku přírodních pramenitých vod Natura se do této akce chce zapojit dokonce každý třetí člověk ve věku 18 až 26 let. Průzkum však zároveň ukázal, jak lidé podceňují dodržování správného pitného režimu, a to zejména v zimě. Alespoň dva litry tekutin denně v zimním období vypije jen 40 % respondentů.


Češi se vrhli na výrobu zdravého nealka

4. 2. 2022

Pivo, víno nebo tvrdý alkohol v české společnosti patří ke společenským událostem, ale stále více Čechů dává přednost nealku. Toho se chytilo několik českých podnikatelů, kteří chtějí nejen abstinentům, ale i všem, kteří zrovna nemají chuť popíjet alkohol, nabídnout alternativu. Vedle vody, sladkých limonád nebo umělých energy drinků se tak v poslední době na české gastroscéně vynořilo několik alternativ využívajících starých receptur z Asie či Jižní Ameriky, které převádějí do moderní podoby nealka pro dospělé. Nabízíme několik tipů, co si dát k pití nejen během Suchého únoru.


S nealko bublinkami nebudete v únoru na suchu

2. 2. 2022

„Suchý únor“ nemusí být vůbec nudným ani výzvou, když jsou kolem lahodné nealko drinky. Při oslavách, romantické valentýnské chvilce nebo jen při příjemném večeru s kamarády nebo ve dvou si otevřete vychlazené nealko bublinky.


Oživte si jídelníček ovocem z teplých krajů

28. 1. 2022

Doby, kdy tropické ovoce zastupoval v českých obchodech pouze ananas a mandarinky, už jsou dávno pryč. V nabídce supermarketů dnes najdete desítky plodů, jejichž názvy i tvary jsou exotické už od pohledu. Pokud si nejste jisti, jak se některým z nich „dostat pod slupku“, využijte našeho základního průvodce exotickým ovocem.


Nebojte se při hubnutí příloh

25. 1. 2022

Nový rok je symbolem začátků a předsevzetí. Některá vydrží pár dní, některá několik měsíců a některá změní celý život. Redukce váhy, patří mezi jedno z pěti nejčastějších předsevzetí.


Jak nenásilně odlehčit jídelníček?

24. 1. 2022

Vaše oblíbené kalhoty se podezřele srazily a nejdou dopnout? Máme pro vás dobrou zprávu. Není zas tak těžké se vrátit zpět do kondice, jak se na první pohled zdá. Vše se dá zvládnout úpravou jídelníčku, kterou snad zvládne každý.


Ochutnejte originální bezinkové polosladké víno

17. 1. 2022

Beziňák je originální bylinné polosladké víno, snoubící v sobě jemnou chuť květů černého bezu a vůni lučního kvítí. Při prvním ochutnání se velmi podobá klasickému vínu z hroznů, postupně se ale rozvíjí jemná bezinková chuť.


Veganský leden je v plném proudu

14. 1. 2022

Suchý únor, tedy měsíc, kdy člověk nepije žádný alkohol, už známe, ale další možností, jak začít rok 2022 zdravě, je veganský leden, z anglického spojení Veganuary. Jak už asi tušíte, jde o to, že první měsíc v roce budete jíst více rostlin a omezíte živočišné produkty. Chtěli byste Veganuary vyzkoušet? Potřebujete vědět, jak přejít na rostlinnou stravu? Víte, jaké jsou zdravotních a ekologických výhody veganství?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+