Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Víte, které potraviny mají nejvíc vitaminů?

30. 7. 2021

Vitaminy jsou pro správné fungování našeho těla nezbytné. Pomáhají správnému metabolismu, působí jako prevence některých onemocnění a posilují imunitní systém. Naprostou většinu z nich si však organismus neumí vyrobit, a tak je musíme získávat ze správně vyvážené potravy. Po jakých potravinách sáhnout, když si chceme dopřát vitaminovou bombu, a která potravina možná překvapí?

více »

Recepty

Grilovací recepty

16. 7. 2021

Inspirujte se lahodnými recepty, kterými dozajista okouzlíte své přátele či partnera. A protože k létu patří lehkost, přinášíme vám také tipy na delikátní letní saláty a osvěžující vína, která i z běžného večera na terase udělají slavnostní událost.

více »

Další články

Mýty o pravé čokoládě. Nekažte si prožitek z lahodné chuti

26. 4. 2021

Čím víc kakaa, tím lépe, palmový olej škodí, bílá čokoláda není čokoláda – výčet zažitých nesmyslů o staletí oblíbené pochoutce nemá podle odborníků konce. Mýty kvalitní čokoládě nejen poškozují pověst, ale především ochudí konzumenty.


Míša se stěhuje z mrazáku i do ledničky

23. 4. 2021

Nanuk s medvědem zná snad každý Čech a Slovák. Míša, typický svou tvarohovou chutí, vznikl v roce 1962 a stal se jednou z nejoblíbenějších značek zmrzliny. Každý rok se ho prodá na 25 milionů kusů a nejpopulárnější variantou zůstává už po několik generací klasický Tvarohový.


Iconická kolekce českých výrobků, která dělá radost dvakrát!

21. 4. 2021

Nová značka ICONIC by Tatiana, za kterou stojí Taťána Gregor Brzobohatá, spouští prodej unikání kolekce čokolády “Chocolate Therapy by Tatiana”, speciální výběrové edice kávy “Iconic Coffee by Tatiana” a luxusních svíček “Iconic Moments by Tatiana”. Zároveň jde o propojení dvou neziskových organizací. Krása pomoci Taťány Gregor Brzobohaté, která pomáhá seniorům, se v tomto projektu spojila s neziskovou organizací Revenium, která pomáhá najít lidem s postižením profesní uplatnění.


Kousek Španělska v Praze, kde mají skvělé delikatesy

16. 4. 2021

Majitelé pražské prodejny eDelikatesy se po letech strávených ve Španělsku rozhodli nabídnout v České republice ty nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Ochutnat je můžete i vy. Sortiment prodejny se nabízí i prostřednictvím e-shopu. V obchodě ve Vyšehradské ulici č. 6 lze ale i posedět a dát si třeba tapas, kávu a skleničku dobrého vína či sangrii.


Jak poznat kvalitní ořechový krém?

14. 4. 2021

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.


Pivo využijete i při vaření

7. 4. 2021

Sklenicí či půllitrem příjemně vychlazeného zlatavého moku na stole pivní potěšení zdaleka nekončí. Což takhle spojit příjemné s ještě příjemnějším – zakouzlit si s pivem v kuchyni, a dát tak všedním receptům punc jedinečnosti?


Pečlivá volba potravin dokáže zázraky

5. 4. 2021

Kdo rozhoduje o tom, jak kvalitní, čerstvé a chutné budeme mít potraviny v obchodech? Nebo třeba jakou uhlíkovou stopu zanechají některé produkty? Přece my! Jaká je poptávka, taková je nabídka. Pojďme začít více přemýšlet o tom, podle čeho vybíráme ovoce, zeleninu, pečivo, sýry, maso apod. Sledujme obaly, kde zjistíme např. původ nebo složení. Podpoříme tím navíc lokální výrobce a přírodu. S výběrem pomohou i značky kvality Klasa, Regionální potravina, Bio.


Přivítejte nyní jaro skleničkou květinového vína

2. 4. 2021

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+