Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kousek Španělska v Praze, kde mají skvělé delikatesy

16. 4. 2021

Majitelé pražské prodejny eDelikatesy se po letech strávených ve Španělsku rozhodli nabídnout v České republice ty nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Ochutnat je můžete i vy. Sortiment prodejny se nabízí i prostřednictvím e-shopu. V obchodě ve Vyšehradské ulici č. 6 lze ale i posedět a dát si třeba tapas, kávu a skleničku dobrého vína či sangrii.

více »

Recepty

Jarní polévky z čerstvé zeleniny

13. 4. 2021

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

více »

Další články

Boxxi – kvalitní mořské ryby pro vás

13. 11. 2020

Kvalitní mořské ryby jsou ještě dostupnější. Boxxi spouští nový e-shop na boxxi.cz s pestrým výběrem ryb převážně z Islandu, které patří k těm nejchutnějším a nejzdravějším na trhu. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.


Máslo bez laktózy pro lepší zažívání

12. 11. 2020

Produkty značky K-free od Kauflandu jsou určeny pro všechny, kteří trpí intolerancí laktózy nebo alergií na lepek. Zákazníci je mohou snadno najít v nabídce kamenných obchodů i exkluzivně na e-shopu Košík.cz, kde stačí otevřít sekci speciální výživy a pak už jen filtrovat podle alergenů. Pro všechny, kdo bojují s nesnášenlivostí laktózy, je určena řada K-free ve fialové barvě.


Vychutnejte si Svatomartinské víno letos jinak

11. 11. 2020

Tak jako každý rok, i letos si budete moci na svatého Martina, 11. listopadu přiťuknout sklenkou výtečného Svatomartinského vína. I přestože si jej letos nebudete moci vychutnat na Svatomartinských slavnostech anebo v restauraci, nevěšte hlavu. Máme pro vás pár tipů, kdy a jak si toto mladé víno vychutnat!


Sladké kaki Persimon Bouquet jsou plné vitaminů

9. 11. 2020

Zdrojů vitamínů a minerálů není nikdy dost – dvojnásobně pak tato pravda platí zejména na podzim. Tak proč si cestu ke zdraví nezpříjemnit sladkým šťavnatým ovocem? Právě v těchto dnech dozrávají na svazích kolem slunné španělské Valencie plody kaki Persimon Bouquet proslulé svou lahodnou chutí.


Jak se zbavit nadbytečného tuku kolem břišních orgánů?

5. 11. 2020

Že je viditelná nadváha zdraví nebezpečná, je všeobecně známo. Jenže v ohrožení zdraví mohou být i lidé zdánlivě štíhlí. Důvodem je viscerální tuk, jenž obaluje naše břišní orgány a zvenku není vidět. Jeho role je významná, ochraňuje zmíněné orgány. Problém nastává, když je ho příliš. Pak totiž zvyšuje riziko rozvoje řady mnoha vážných onemocnění. Existují však zvyky a cviky, které množství útrobního tuku snižují.


Optimální výživa podle věku ženy

3. 11. 2020

Málokterá žena řeší v mládí složení jídelníčku, většina z nás si vystačila s pizzou, hranolkami a dalšími pochoutkami z fastfoodů. S přibývajícím věkem se však složení stravy stává zásadním, a to hned z několika důvodů.


Mýty kolující o rostlinné stravě

30. 10. 2020

Mohou za nemoci z nedostatečně pestré stravy vegetariánské či veganské způsoby stravování? A je obtížnější získat z rostlinné stravy veškeré nezbytné živiny? Udělali jsme toho již dost pro udržitelnost tím, že jsme se vzdali živočišných produktů či snížili jejich konzumaci? I přesto, že bezmasá jídla mohou mít benefity jak pro naše zdraví, tak pro životní prostředí, velice záleží na tom, jak si vybíráme potraviny, které konzumujeme.


Skvělé recepty nejen pro vegany

30. 10. 2020

Ať už jste vegetariány, začínáte s veganskou stravou nebo máte chuť přidat do své stravy více zeleniny a ovoce, prolistujte novou kuchařkou Moniky Ševčíkové, která bude tou pravou inspirací. Kniha čítá na 50 zdravých receptů, které se skládají čistě ze zeleniny, ovoce, luštěnin a obilovin. Veganská kuchařka je novinkou nakladatelství Gra­da.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+