Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Jak se zbavit špatného stravování ve stresu?

5. 10. 2022

Emoční přejídání pravděpodobně zažila většina z nás, zejména během nahromaděného stresu nebo těžkého období. Přejídání v tomto stravu však obvykle stres neodstraní, a často způsobuje přibývání na váze. Jakmile je jídlo naší první reakcí na negativní myšlenky, je čas se vzpamatovat a začít jednat.

Recepty

Hrušky, sladký symbol podzimu

7. 10. 2022

I když letní měsíce utekly jako voda, období, kdy si můžeme užívat sezónní ovoce, ještě zdaleka nekončí! I pestrobarevný podzim v Česku totiž nabízí dobroty, s nimiž můžeme v kuchyni báječně čarovat. Sáhněte tentokrát třeba po hruškách a nechte se inspirovat našimi recepty!

další recepty

Další články

Alfa a omega nízkosacharidové diety

21. 4. 2022

Výsledky mnohých studií potvrzují, že bílkovinné či také nízkosacharidové diety jsou vydatným pomocníkem při hubnutí a dokáží zlepšit i zdravotní stav. Přesto však mají svá jasná pravidla a jako způsob stravování se nehodí pro každého. Co všechno byste měli vědět, než se pustíte do této diety?


Vajíčko jako superpotravina

15. 4. 2022

Velikonoce a vajíčka k sobě neodmyslitelně patří. Pro někoho jsou superpotravinou, jiní možná podlehli informacím o jejich neblahém vlivu na naše zdraví. Jaké vitamíny vajíčka obsahují, čím může být ovlivněna barva žloutku a kolik denně si jich můžete bez obav dopřát?


Vejce jsou symbolem jara. Zajímavosti i rady

14. 4. 2022

Kraslice neboli zdobená vejce jsou odjakživa symbolem Velikonoc a potažmo také přicházejícího teplého období, kterého se všichni už jistojistě nemůžeme dočkat. Víte ale, proč jsou vajíčka znamením jara, kde je nakupovat, jak je skladovat a jak dlouho vydrží čerstvá?


Velikonoční menu z Valašska

12. 4. 2022

Vyzkoušejte recept se smetanovým špenátem a druhý typický velikonoční v podobě Velikonočního beránka.


Čerstvé pečivo bez lepku nově v lékárenském sortimentu

4. 4. 2022

Čerstvé pečivo bez lepku exkluzivně nabídla svým zákazníkům největší lékárna na českém internetu Lékárna.cz. Vstoupila tak do sortimentu specifických čerstvých produktů. „Udělali jsme vstřícný a logický krok směrem k lidem, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu nebo lepek ve své stravě omezují. Chceme, aby se cítili lépe a když jsme zjistili, že největším tahákem naší nabídky bezlepkových potravin jsou mouky a směsi na pečení, bylo o experimentu s čerstvým pečivem bez lepku v Lékárna.cz rozhodnuto. Za dva týdny jsme prodali víc než tři tisícovky kusů pečiva a poslali ho do různých koutů republiky,“ říká Vladimír Finsterle, zakladatel Lékárna.cz.


Sezóna medvědího česneku je tady

30. 3. 2022

Zapomeňte na chvíli na dušenou mrkev, kapustu i zelí a přivítejte ve své kuchyni první úrodu. Jaro už se hlásí a s ním i hit poslední sezóny – medvědí česnek. Přinášíme tipy, proč by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět, v čem tkví jeho oblíbenost i proč se mu přezdívá „medvědí“.


Poznáte kvalitní biopotraviny na trzích?

30. 3. 2022

Už se nemůžete dočkat, až letos poprvé vyrazíte na nejbližší farmářské trhy a projdete se mezi stánky s tou nejčerstvější zeleninou, ovocem a ostatními bioprodukty? Zájem o lokální potraviny rok od roku stoupá, a proto se i farmářské trhy těší stále větší oblibě. Na co byste při jejich návštěvě ale rozhodně neměli zapomenout, je dbát na skutečnou kvalitu při výběru. Máme pro vás několik tipů, jak se rozhodně nespletete!


5 důvodů, proč byste měli mít i vy ve své mrazničce zeleninu

28. 3. 2022

Koupit či nekoupit? To je dilema, které v těchto dnech řeší u pultů se zeleninou mnoho lidí. Obsah bedýnek nevypadá zrovna lákavě a při pohledu na cenovku se místo chuti dostaví spíše mdloby. Naštěstí existuje řešení. Tím je hluboce zmrazená zelenina a tady je pět důvodů, proč byste ji měli mít doma i vy!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+