Aktuálně
Před přechodem na veganskou stravu si stanovte reálné cíle
26. 1. 2023„Příprava je klíčem k úspěchu. Udělejte si konkrétní plán a sestavte si menu na celý týden. Je dokázáno, že pokud si věci napíšeme do kalendáře, je větší pravděpodobnost, že je dodržíme,“ říká Allison. Navíc můžete celé období využít k tomu, že se něco nového dozvíte. Veganství je totiž skvělou příležitostí dozvědět se více o zdraví, výživě a životním prostředí.
Recepty
Odlehčené varianty klasických jídel
31. 1. 2023
Odlehčené varianty poctivých jídel, s použitím bezlepkových produktů od značky Labeta, pro vás připravila lektorka zdravého životního stylu a specialistka na zdravé stravování Kamila Metzová, autorka webu varilamysicka.cz.
další receptyDalší články
Víte, jaké sýry jsou vhodné na grilování?
28. 7. 2022
Milujete grilování, ale už vás trochu omrzely stále stejné kombinace s masem a zeleninou? Zkuste tentokrát kouzlit se sýry! Pamatujte však na to, že ne všechny se nutně hodí k přípravě na ohni. Poradíme, jaké druhy vybírat, na co při přípravě nezapomenout a nabídneme i recepty, které obstojí u každé návštěvy.
Tipy na kvalitní vegetariánské a rybí pomazánky
20. 7. 2022
Máte rádi pomazánky a patříte mezi vyznavače zdravého životního stylu? Máme pro vás dobrou zprávu. Simply Fresh představuje novinku – vegetariánské a rybí pomazánky. Stačí namazat na čerstvé pečivo a odlehčená pochoutka je hotová.
Svěží sušenky z jablek a kokosu vznikly v Zemance
18. 7. 2022
Léto je lásky čas. A z jedné takové, kdy se šťavnaté české jablko zamilovalo do exotického kokosového ořechu, vznikly v Biopekárně Zemanka úplně nové Bezlepkové pohankovo–jablečné bio sušenky s kokosem.
Co bychom měli vědět o houbách?
15. 7. 2022Houby sbíráme pro potěšení, krásu a ceníme si je pro chuťové a aromatické vlastnosti. Pokládáme je za pochutinu s vysokými organoleptickými účinky na naše smysly. Jejich využití je široké – můžeme jimi dochutit vařené pokrmy, používat je jako koření, anebo je použít hlavní složku bezmasého pokrmu, pokud z nich uděláme řízky nebo třeba smaženici.
Tuňákový salát QUINOA
13. 7. 2022
prázdninová sezóna plná rodinných výletů, víkendů s přáteli, nebo více či méně adrenalinových dovolených vrcholí, a to znamená jediné – není čas ztrácet čas! S balením, s uklízením, s praním, a ani s vařením! Takže hlavně rychle, kvalitně, zdravě, bez zbytečného zdržování. A z tohoto pohledu, pokud jde svačinu, rychlý oběd nebo zdravou večeři, jsou jasnou sázkou na jistou Tuňákové saláty Rio Mare Insalatissime.
Zdravě zdravá pizza i pro vegany
11. 7. 2022
Kdo by nemiloval pizzu? Lahodný pokrm z Itálie patří celosvětově k nejoblíbenějším. Přináší s sebou ovšem i vysoké kalorické zatížení organismu. Nemluvě o lepku, který čím dál více lidí vyřazuje ze svého jídelníčku.
Pšeničná, rýžová nebo pohanková. Odkud se vzaly?
8. 7. 2022
Naše oblíbená pšeničná hladká mouka je typická výhradně pro nás. Ve světě ji prakticky neseženete. Naopak třeba rýžová mouka, pocházející původně z oblasti Číny je ve světě poměrně rozšířená. Stejně tak mouka pohanková, která je skvělá nejenom na sladké pečení.
Z léta se lehce stane otrava při špatném skladování potravin
7. 7. 2022
V letních měsících se zvyšuje počet otrav jídlem v důsledku vysokých teplot, které podporují množení mikroorganismů. Z tohoto důvodu musíme dbát na to, aby to, co jíme nebo pijeme, bylo bezpečné. Přinášíme několik tipů, jak uchovat potraviny v bezpečí a čerstvé před letními vedry. Jak potraviny správně uchovat a na co dát pozor při jejich přípravě?