Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Podzim ve znamení kombinace vín a sýrů

17. 9. 2021

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

více »

Recepty

Pastinák, patizon, tuřín a pokrmy z nich

26. 8. 2021

Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve většině českých domácností nebývají tyto plody běžnou součástí jídelníčku, a to je velká škoda. Nechte se zlákat některým z našich receptů a rozšiřte tak svůj repertoár zeleniny, ze které se dá vykouzlit báječně voňavý podzimní pokrm, který ocení děti i dospělí.

více »

Další články

Exotická marakuja vás osvěží a nakopne

11. 5. 2021

Marakuja neboli mučenka jedlá je exotické ovoce, které se pěstuje v teplých oblastech severozápadní Afriky, v Jižní Americe, Karibiku, Indii a Austrálii nebo třeba v Izraeli. Existují dvě odrůdy – žlutá (zvaná marakuja zlatá), která dorůstá až rozměrů grapefruitu, a fialová odrůda, která je naopak o něco menší než citrón a má suchou, svraštělou a mírně jedovatou slupku. Ta je zároveň i tvrdá, takže nehrozí, že byste ji omylem požili.


Poznejte pravou chuť Francie s kozím jogurtem

10. 5. 2021

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.


Jak sestavit vhodný jídelníček?

6. 5. 2021

Jak přistoupit k sestavování redukční diety a volbě cesty ke zdravějšímu životnímu stylu? Na to jsme se ptali Susan Bowerman, expertky na výživu společnosti Herbalife Nutrition. Nejlepší stravovací režim je podle ní ten, který lze nejlépe sladit s vaším denním programem, rozpočtem, chutěmi a úsilím, které jste do stravování ochotni investovat.


Mýty a fakta o tvarohu

30. 4. 2021

Ne nadarmo se tvarohu říká bílé zlato. Jeho složení je opravdu výjimečné. Tvaroh je významným zdrojem bílkovin a zároveň má relativně nízkou energetickou hodnotu. Jednou z plnohodnotných bílkovin obsažených v tvarohu i kasein, který pozitivně působí na ochranu jaterních buněk, ovlivňuje růst člověka a podporuje i mozkovou činnost.


Mattoni poprvé v plechovkách

28. 4. 2021

Minerální voda Mattoni opět inovuje a představuje revoluční novinku: novou řadu ochucené minerální vody Mattoni v plechovkách. Můžete si tak užít přírodní minerální vody Mattoni s osvěžující chutí ovoce v trendy balení.


Pijte kávu s medem!

27. 4. 2021

Posílení imunity se jako mantra skloňuje v podstatě v každém tématu, které řeší, jak se vyhýbat všemožným rizikům onemocnění dýchacích cest, bolestem v krku apod. Existuje spoustu rad, co by člověk měl a neměl dělat. Ruku na srdce, rádi si to přečtete, ale pak máte nejspíš potíže to dodržovat. My ale pro vás máme jednu radu, která spočívá v jednoduchém návyku souvisejícím s denním rituálem spousty lidí. Pitím kávy.


Mýty o pravé čokoládě. Nekažte si prožitek z lahodné chuti

26. 4. 2021

Čím víc kakaa, tím lépe, palmový olej škodí, bílá čokoláda není čokoláda – výčet zažitých nesmyslů o staletí oblíbené pochoutce nemá podle odborníků konce. Mýty kvalitní čokoládě nejen poškozují pověst, ale především ochudí konzumenty.


Míša se stěhuje z mrazáku i do ledničky

23. 4. 2021

Nanuk s medvědem zná snad každý Čech a Slovák. Míša, typický svou tvarohovou chutí, vznikl v roce 1962 a stal se jednou z nejoblíbenějších značek zmrzliny. Každý rok se ho prodá na 25 milionů kusů a nejpopulárnější variantou zůstává už po několik generací klasický Tvarohový.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+