Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kousek Španělska v Praze, kde mají skvělé delikatesy

16. 4. 2021

Majitelé pražské prodejny eDelikatesy se po letech strávených ve Španělsku rozhodli nabídnout v České republice ty nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Ochutnat je můžete i vy. Sortiment prodejny se nabízí i prostřednictvím e-shopu. V obchodě ve Vyšehradské ulici č. 6 lze ale i posedět a dát si třeba tapas, kávu a skleničku dobrého vína či sangrii.

více »

Recepty

Jarní polévky z čerstvé zeleniny

13. 4. 2021

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

více »

Další články

Alternetivní oleje, které si při vaření zamilujete

27. 10. 2020

Ostropestřecový, makový, sezamový, dýňový nebo třeba rýžový. Alternativní varianty olejů jsou pro mnohé stále velký otazníkem, protože si s nimi ve většině případů neví rady. Přitom ošperkují i sebejednodušší saláty nebo dokonce moučníky. Přinášíme vám tipy na nevšední bio oleje, díky kterým z vás budou královny kuchyně.


Českému pivu 2020 dominovaly pivovary Holba, Litovel a Zubr. Nejlepší ležák vaří v Jeseníkách

26. 10. 2020

Konec září patřil tradičně vyhlašování šampionů nejvýznamnější degustační soutěže roku – České pivo. Do výsledků výrazně promluvily pivovary ze skupiny PMS Přerov, a. s. – Holba, Zubr a Litovel, které v degustační soutěži získaly 11 z 18 udělovaných medailí napříč všemi kategoriemi. Hanušovický pivovar Holba stanul na stupních vítězů hned ve třech kategoriích a tu nejprestižnější, světlý ležák, vyhrál s pivem Holba Premium. Cenu za nejlepší jedenáctku si odnesl ZUBR Grand, nejlepším tmavým ležákem bylo vyhlášeno pivo Litovel Premium Dark.


Ochutnejte nový tuňákový salát

23. 10. 2020

Podzimní sezóna vrcholí, a to je čas, kdy se víc než kdy jindy hodí zdravá a rychlá svačina. V ideálním případě vhodná pro děti i pro dospělé. Rio Mare Insalatissime je sázkou na jistotu, jednak díky kvalitním a zdravým surovinám, ale především proto, že prostě skvěle chutná!


Dezert pro požitkáře

21. 10. 2020

Mlékárna Hollandia Karlovy Vary rozšiřuje své produktové portfolio o mléčné dezerty. Vůbec poprvé ve své historii tak na trh uvádí výrobek mimo jogurtový segment. S novinkou DUO Dezert Hollandia i díky výraznější sladkosti cílí na nové skupiny zákazníků. Dezerty budou dostupné ve dvou kombinacích příchutí, Hollandia je na podzim podpoří i televizní kampaní.


Správná životospráva může předcházet nemocem nebo je zmírnit

16. 10. 2020

Nezdravé stravování si často spojíme s rizikem obezity, srdečních onemocnění nebo nemocemi trávicího ústrojí. Změna stravovacích návyků však může zlepšit i stav chorob, u kterých to není na první pohled zřejmé. Kromě zdravotního prospěchu má správná výživa pozitivní dopad na náš celkový organismus, kdy se jednoduše cítíme lépe.


Správná manipulace a uskladnění masa hraje důležitou roli

15. 10. 2020

Správná manipulace s potravinami předchází plýtvání, a to nejen surovinami, ale i financemi. Největší pozornost je potřeba věnovat chlazenému sortimentu. Zachování tzv. teplotního řetězce, tedy udržení teploty v jádru surovin a zachování jejich kvality, je důležité zejména u masa a ryb. Ty jsou na výkyvy teplot nejvíce náchylné. Dodržováním několika jednoduchých pravidel udržíte maso déle čerstvé.


Seznamte se lépe s bramborami

9. 10. 2020

Zachránily lidstvo před hladomorem a pomohly při žaludečních nemocech. Přestože většina z nás považuje zemáky, jak jsou brambory často nazývány, za pouhou „přílohu“, mají nespočet výhod, které je drží na pomyslné špici královny zeleniny. Nahlédněte s námi pod pokličku jejich odrůd. Napovíme vám, které typy se budou hodit na hranolky a jaké na knedlíky.


Bio pšeničná celozrnná hladká mouka PERNERKA

5. 10. 2020

Celozrnná mouka se všemi svými zdravotními benefity precizně namletá na hladko – spojení, které rozšiřuje možnosti pečení a zároveň je revolucí v oblasti mletí celozrnné mouky přináší Pernerka. Díky unikátní technologii si můžete užít všech benefitů celozrnné a zároveň všestranného využití hladké mouky.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+