Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Mana má nový vylepšený Drink Mark 8

22. 3. 2023

Mana nabízí nový Drink Mark 8 s ještě výkonnějším nutričním složením, novými příchutěmi a novým obalem o objemu 400 ml z udržitelného mono-materiálu, ze kterého lze po recyklaci vyrábět další obaly. Novinkou je také osvěžující příchuť Lime Cake (Limetkový cheesecake). A to vše bez změny ceny.

Recepty

Osvědčené tipy a vege varianty na šťavnatý burger bez masa

13. 3. 2023

Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. V článku se dozvíte konkrétní recepty na „plant based“ placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru. Výsledkem nadchnete i zaryté masožrouty.

další recepty

Další články

Zdravá proteinová svačinka dodá spoustu energie

29. 7. 2022

Svačinka, která nezabere moc místa, můžete ji hodit do kabelky či do batohu a přitom vám dodá tolik energie! České ghíčko přichází před létem s novými proteinovými tyčinkami Ghítela Bar. Ochutnat můžete hned čtyři varianty – arašídovou, lískooříškovou, kešu s kokosem a mandle s kávou. A pozor: mohou je i děti!


Víte, jaké sýry jsou vhodné na grilování?

28. 7. 2022

Milujete grilování, ale už vás trochu omrzely stále stejné kombinace s masem a zeleninou? Zkuste tentokrát kouzlit se sýry! Pamatujte však na to, že ne všechny se nutně hodí k přípravě na ohni. Poradíme, jaké druhy vybírat, na co při přípravě nezapomenout a nabídneme i recepty, které obstojí u každé návštěvy.


Tipy na kvalitní vegetariánské a rybí pomazánky

20. 7. 2022

Máte rádi pomazánky a patříte mezi vyznavače zdravého životního stylu? Máme pro vás dobrou zprávu. Simply Fresh představuje novinku – vegetariánské a rybí pomazánky. Stačí namazat na čerstvé pečivo a odlehčená pochoutka je hotová.


Svěží sušenky z jablek a kokosu vznikly v Zemance

18. 7. 2022

Léto je lásky čas. A z jedné takové, kdy se šťavnaté české jablko zamilovalo do exotického kokosového ořechu, vznikly v Biopekárně Zemanka úplně nové Bezlepkové pohankovo–jablečné bio sušenky s kokosem.


Co bychom měli vědět o houbách?

15. 7. 2022

Houby sbíráme pro potěšení, krásu a ceníme si je pro chuťové a aromatické vlastnosti. Pokládáme je za pochutinu s vysokými organoleptickými účinky na naše smysly. Jejich využití je široké – můžeme jimi dochutit vařené pokrmy, používat je jako koření, anebo je použít hlavní složku bezmasého pokrmu, pokud z nich uděláme řízky nebo třeba smaženici.


Tuňákový salát QUINOA

13. 7. 2022

prázdninová sezóna plná rodinných výletů, víkendů s přáteli, nebo více či méně adrenalinových dovolených vrcholí, a to znamená jediné – není čas ztrácet čas! S balením, s uklízením, s praním, a ani s vařením! Takže hlavně rychle, kvalitně, zdravě, bez zbytečného zdržování. A z tohoto pohledu, pokud jde svačinu, rychlý oběd nebo zdravou večeři, jsou jasnou sázkou na jistou Tuňákové saláty Rio Mare Insalatissime.


Zdravě zdravá pizza i pro vegany

11. 7. 2022

Kdo by nemiloval pizzu? Lahodný pokrm z Itálie patří celosvětově k nejoblíbenějším. Přináší s sebou ovšem i vysoké kalorické zatížení organismu. Nemluvě o lepku, který čím dál více lidí vyřazuje ze svého jídelníčku.


Pšeničná, rýžová nebo pohanková. Odkud se vzaly?

8. 7. 2022

Naše oblíbená pšeničná hladká mouka je typická výhradně pro nás. Ve světě ji prakticky neseženete. Naopak třeba rýžová mouka, pocházející původně z oblasti Číny je ve světě poměrně rozšířená. Stejně tak mouka pohanková, která je skvělá nejenom na sladké pečení.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+