Avokádová pomazánka ke snídani | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Avokádová pomazánka ke snídani

24. 8. 2021

Avokádo je hvězdou zdravých potravin a jeho konzumace přináší celou řadu výhod pro náš organismus. Připravte si svěží pomazánku právě z této superpotraviny. Hodit se vám bude na zahradní párty nebo jako rychlá svačinka během dne.

Ingredience:

● 1 zralé avokádo

● 3 uvařené vejce

● 2 lžíce zakysané smetany

● 1 lžíce olivového oleje

● 2 lžíce nasekané jarní cibulky

● 1 lžička šťávy z citronu

● sůl a pepř

● Křehké plátky grahamové Bonavita

Postup:

  1. Nejprve si rozkrojíme avokádo a pomocí lžičky vydlabeme do připravené mísy. V míse ho rozmačkáme vidličkou.
  2. Uvařené vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme k avokádu.
  3. Poté přidáme zakysanou smetanu, olivový olej, nasekanou jarní cibulku a šťávu z citronu.
  4. Nakonec osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a podáváme s grahamovými křehkými plátky.

publikováno: 24. 8. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: ovoce, snídaně, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+