Gurmáni sladí koňakovým cukrem | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Gurmáni sladí koňakovým cukrem

8. 11. 2010

V pražské restauraci La Bodeguita del Medio byla představena horká novinka na světovém trhu a zároveň limitovaná edice exkluzivního koňakového domu Rémy Martin v podobě vánoční sněhové nadílky – Coeur de Cognac Summer Snow. Jde o lehký prášek získaný speciální metodou vymrazování koňaku. Obsahuje 6% alkoholu a jeho aroma je prosluněno meruňkami a broskvemi.

Na dezerty

Tento tzv. letní sníh je určen pro přední gastronomická zařízení jako cenná surovina pro výrobu či dochucení lahodných dezertů. Summer Snow se tedy používá jako cukr a dokonale vyjadřuje lahodnou sladkost Coeur de Cognac.

Ocenění od sommelierů

„Z počátku jsem na koňakový prášek nahlížel s opovržením, ale po osobním prožitku plnohodnotné koňakové vůně a chuti, jsem se musel sklonit před mistrovským dílem francouzského koňakového domu Rémy Martin,“ prohlásil Aleš Pokorný, člen Asociace sommelierů ČR, který byl osobně na tiskové konferenci přítomen a provedl odbornou degustaci koňaku. „V koňaku Coeur de Cognac lze rozpoznat typickou vůni zralého letního ovoce, doplněnou hebkostí a sladkostí, která zmírňuje chuť alkoholu,“ dodal Pokorný.

V kazetě s koňakem

Jemné vločky Summer Snow se jako exkluzivní produkt této limitované edice nacházejí v kazetě oranžové barvy hned vedle lahve Coeur de Cognac. Jsou uloženy ve dvou dózách, pečlivě zabalené v bílém koženém pouzdru a doplněné o odměrnou lžičku vyrobenou na míru.

Ideální sladká tečka

Prášek Summer Snow byl v České republice vůbec poprvé vyzkoušen v pražské restauraci La Bodeguita del Medio, kde byl využit v rámci přípravy jemných dezertů z koňaku Coeur de Cognac. Dezerty připravil Jaroslav Zahálka – hlavní šéfkuchař společnosti Gastro Group, jež restauraci La Bodeguita del Medio provozuje. „Kulaté hebké aroma Coeur de Cognac dokonale doplňuje sladkou chuť, a proto se výborně hodí na závěr jídla. Ovocný nádech a vláčnost se úžasně hodí k velice složitým i nadmíru jednoduchým moučníkům,“ uvedl k produktu šéfkuchař Gastro Group Jaroslav Zahálka.


publikováno: 8. 11. 2010, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, lahůdky, nápoje, restaurace

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+