Kabátův Kornetový šátek z celozrnné mouky se stévií | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Kabátův Kornetový šátek z celozrnné mouky se stévií

28. 1. 2015

Splněný sen labužníků, kteří shazují nadbytečná kila, diabetiků a zkrátka všech, kteří vyznávají zdravé pečivo. To je unikátní Kabátův Kornetový šátek, který nemá přidaná zahušťovadla a stabilizátory, je upečený z celozrnné mouky a místo cukru oslazený stévií. Pekárna Kabát tak spojuje tradiční receptury, ruční výrobu, ověřené suroviny a stoupající požadavky zákazníků na zdraví a aktivní životní styl.

Z výběrové celozrnné mouky z Polabí

Kabátův Kornetový šátek je pečený měšec plněný tvarohem. Těsto je z výběrové celozrnné mouky z Polabí, kterou Pekárna Kabát nechává už po dvacet let mlít u mlynáře Jaroslava Chochole. Díky vysokému obsahu celozrnné mouky má navíc pečivo velké množství semínek a vlákniny, která napomáhá správnému trávení, a proto je dobrou prevencí výskytu rakoviny střev.

S výborným tvarohem

Tvaroh bez emulgátorů od českých mlékařů je zdrojem kvalitních a dobře využitelných bílkovin. Ten spolu s přidanou syrovátkou podporuje proto růst a regeneraci svalové hmoty a pozitivně působí při redukční dietě. Je také bohatý na kasein – ten ovlivňuje růstovou aktivitu člověka v dospívání a plní ochrannou funkci jaterních buněk. Díky bohaté tvarohové náplni je pečivo nutričně vyvážené a jeho konzumací organismus získává jak pomalu se uvolňující sacharidy, které jsou zdrojem dlouhodobé energie, tak i proteiny. A ty jsou základním stavebním prvkem celého lidského organismu.

Se stevií

Kabátův Kornetový šátek je sladký, ale použitá stévie mu nedodává žádné kalorie. Tvaroh v pečivu je mírně doslazený třtinovým cukrem, který na rozdíl od toho řepného obsahuje žádané minerální látky. Zároveň je jeho obsah tak nízký, že pečivo vyhovuje i diabetikům. Šátek je mašlován skutečnými vajíčky bez přidaných stabilizátorů a konzervantů. Jak říká majitel pekárny, Richard Kabát: „Pečivo musí být tak poctivé, abych ho mohl dát svým dětem k snídani.“

www.pekarnaka­bat.cz


publikováno: 28. 1. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: pečení, pečivo

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+