Kapr se zelím | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Kapr se zelím

8. 1. 2013

Ryby z rybníků patří v Jihočeském kraji k tradičním pokrmům, takže tu vymýšlejí různé úpravy. Pochutnejte si na místní pochoutce dušeném kaprovi v zelí. Jeho přípravu zvládnete hravě.

Doba přípravy: 2 hodiny

Ingredience na 5 porcí: 500 g kapra, 500 g kysaného zelí bílého firmy Zemědělský podnik Malše (oceněné značkou Regionální potravina Jihočeského kraje, 50 g sádla, 100 g cibule, 15 g sladké a pálivé papriky, 200 ml šlehačky, 100 ml zakysané smetany, 250 ml rybího vývaru, sůl, drcený kmín, pepř

Postup:

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme sladkou i pálivou papriku, krátce zpěníme a zalijeme rybím vývarem. Přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Zjemníme šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou. Očištěného kapra pokrájíme na větší kousky (jako na guláš), vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, lehce opepříme, podlijeme rybím vývarem, vložíme do trouby a upečeme do poloměkka. Kousky kapra servírujeme na hnízdě z podušeného zelí.


publikováno: 8. 1. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: ryby, vaříme, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+