Káva Crealto inspirovaná vysokou gastronomií | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Káva Crealto inspirovaná vysokou gastronomií

11. 9. 2012

Společnost Nespresso nabízí milovníkům kávy novinku Crealto v nebývalé síle a s nezvyklou chuťovou stálostí. Tato vytříbená limitovaná edice je dostupná jen několik zářijových týdnů. Vznikla díky setkání Alexise Rodrigueze, kávového experta společnosti Nespresso, a Maura Colagreca, michelinskou hvězdou oceněného šéfkuchaře, které spojují vysoké nároky na kvalitní suroviny i společná vášeň tvořit.

Specifický typ pražení

Alexis Rodriguez se inspiroval pomalým vařením při nízké teplotě a vytvořil směs káv Arabica ze Střední a Jižní Ameriky a Indonésie. Ty jsou ideální pro tento specifický typ pražení. Díky delšímu pražení (třikrát delšímu, než je ve společnosti Nespresso zvykem) a nízké teplotě se teplo dostane až do středu každého zrnka, a uvolní se tak jeho plná chuť. Je tomu jako u vaření, kdy delší a pečlivý proces umožňuje extrakci všech vůní a chutí.

  • Crealto je kombinací slov „Createur“ a „Alto“, která referují k vysoké gastronomii. Nová káva limitované edice bude uzavřena v žíhané hnědo-bílé kapsli – její design připomíná práci kuchařů zdobících své výtvory. Crealto bude dostupné za 113 Kč v Nespresso Boutique a na www.nespresso­.com.

Mauro Colagreco, stoupající hvězda špičkové gastronomie s kořeny v Itálii i Argentině, je zastáncem kreativity v kuchyni, kde používá pouze ty nejlepší suroviny. V roce 2012 získal za svou moderní a invenční kuchyni již druhou michelinskou hvězdu.

Pomerančové osvěžení

Ingredience:

  • 2 kapsle kávy Crealto (2× 40ml)
  • pomerančový sirup (100 g cukru + 10 cl vody + pomerančová kůra)
  • 2 hřebíčky
  • pomerančová kůra z 1/4 chemicky neošetřeného pomeranče
  • drcený led
  • 2 kostky ledu

Postup: V hrnci na mírném ohni svaříme všechny ingredience na sirup. Necháme 5 minut odpočinout, pak propasírujeme. Naplníme Lungo sklenici drceným ledem 3 cm pod okraj. Přidáme pomerančovou kůru a zalijeme 50 ml pomerančového sirupu. V šejkru připravíme espresso ze dvou kapslí Crealto, přidáme 2 hřebíčky a 2 kostky ledu. Pořádně protřepeme a směs opatrně nalijeme přes cedník na drcený led.


publikováno: 11. 9. 2012, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: akce, káva, nápoje, VIP

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+