Melounové pochoutky dodají vašemu létu šťávu
Vychutnejte si léto do poslední kapky s lahodnými ršťavnatými melouny Bouquet. Sladké ovoce, které vyrostlo ve slunném Španělsku, nejen skvěle chutná, ale také se dobře připravuje. Je totiž bez pecek – díky speciálnímu šlechtění obsahuje jen malé množství měkkých jadérek. Ušetřete čas při vaření a dopřejte si nezapomenutelnou letní hostinu díky originálním receptům.

Salát ze dvou druhů melounů Bouquet se sýrem feta
Připravte si:
200 g červeného melounu Bouquet
200 g žlutého melounu Bouquet
200 g sýru feta
200 g polníčku
1 lžíci černých sezamových semínek
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
pepř
špetku soli
Postup:
Salát opláchněte a nechte okapat. Pak ho dejte do velké mísy. Melouny a fetu nakrájejte na kostky. Přidejte k salátu. Poté ho zakapejte olejem, citronovou šťávou, přidejte špetku soli, trochu pepře a sezamová semínka. Vše opatrně promíchejte a rozdělte do misek.

Melounová limonáda s mátou
Budete na ni potřebovat:
300 g melounu Bouquet
2 l perlivé vody
hrst jahod
2 citrony
hrst čerstvé máty
Postup:
Asi 100 g melounu rozmixujte s několika lístky máty. Vložte do džbánku, přidejte zbylou mátu, zbytek nakrájeného melounu, jahody a na plátky nakrájený citron. Přilejte perlivou vodu, přidejte led a podávejte.

Melounová omáčka ke grilovaným masům
Připravte si:
200 g melounu Bouquet
2 lžíce pasírovaných rajčat
2 stroužky česneku
1 chilli papričku
1 lžičku třtinového cukru
1 lžičku škrobu
2 snítky tymiánu
sůl, pepř
Postup:
Meloun rozmixujte. Dejte ho do rendlíku, přidejte nasekanou chilli papričku, rajčata, prolisované stroužky česneku, škrob, sůl, pepř, cukr a lístky tymiánu. Metličkou vše prošlehejte. Pomalu přiveďte k varu a za stálého míchání vařte pár minut. Hotovou omáčku podávejte ke grilovanému masu.
Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.
- Melouny Bouquet jsou k dostání v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.