Milujete asijské pokrmy? | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Milujete asijské pokrmy?

18. 11. 2022

Štěpán Návrat je známým kuchařem a gastronomickým vizionářem. Jako jeden z prvních začal s asijskými kurzy vaření u nás. Rovněž právě on byl průkopníkem rozvozů hotových jídel. Dnes je to již normální, ale před léty to byl počin. V portfoliu má 3 úspěšné restaurace, a to autentickou asijskou nesoucí název Café Buddha. Druhou je fine dining Benjamin, který je v celé České republice unikátní. Řízené degustace okolo jednoho stolu se šéfkuchařem v čele. Nejnovějším projektem je PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v Praze s asijskou kuchyní z českých surovin. Fusion nebývalého stylu.

„Mám rád výzvy a věřím v kvalitu. Když jsem dostal nabídku spolupracovat s Živinou, neváhal jsem ani okamžik,“ říká Štěpán Návrat. Živina je firma, která vyrábí báječné produkty v top kvalitě. Stojí za ní gastromilovník Martin Kudera, který se ve světě projedl k vytříbeným chutím. Ty využil a vzniklo portfolio, které zahrnuje v první řadě kimchi, které vdechlo Živině život.

Kimchi je vyhlášené a vyráběné v několika příchutích. Co takhle kimchi fenykl nebo kimchi omáčka? Vše vyrábí Živina v prvotřídní kvalitě. „Baví mě, jak kimchi brní na jazyku,“ dodává s úsměvem Martin Kudera. Nabídka dále obsahuje pesta, salsy, chutney, oříšková másla a krémy, kečupy, hořčice, nakládanou zeleninu a probiotické a ochucené octy. Vše se pěstuje a vyrábí v Přerově, kde má Živina svůj kus země, o který pečuje. Nabídka se neustále rozrůstá a nyní vznikla edice ve spolupráci s gastro odborníkem Štěpánem Návratem.

Martina a Štěpána spojuje několik věcí. Oba milují gastronomii a za dobrým soustem jsou ochotni cestovat na kraj světa. Jejich srdcovou kuchyní je ta asijská. Oba milují restaurační život a současně si dokáží doma v kuchyni užít vaření plnými doušky. Z jejich společného úsilí vznikla speciální edice kvalitních produktů, které promění obyčejné domácí vaření na gastronomický počin. Doma nebo v restauraci, vždycky musí být každé jídlo perfektní a se zážitkem. Odbýt se nekvalitním jídlem má vždy následek, a to neuspokojení a zklamání.

Proto vznikly produkty, které slouží jako poctivý základ pro asijské jídlo. Čerstvé suroviny ve skleničce, které promění obyčejné jídlo v asijskou delikatesu během 15 minut. Nová edice obsahuje Korejskou chilli omáčku, kterou Štěpán ve svých restauracích dovedl k dokonalosti. Následuje Pad Thai omáčka, díky níž budou doma chutnat nudle světově. Další v řadě je Sladká chilli omáčka v klasické i pálivé verzi. Kdo miluje vietnamskou kuchyni, zbystří u Vietnamské BBQ omáčky. Předpokládaným bestsellerem bude kari, které má hned několik podob, a to Thajské zelené kari, Vietnamské žluté kari, Balijské kari, Indonéské rendang kari a Thajské červené kari. Edici zakončuje Miang dresing a Svěží tahini medová zálivka. Všechny tyto produkty pomůžou během pár lžiček učinit z všedního jídla asijskou prvotřídní bombu na talíři.

Živina od Štěpána Návrata stojí za ochutnání!

www.zivina.cz


publikováno: 18. 11. 2022, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: byliny, koření, polévka, vaříme, večeře, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+