Nová receptura rostlinných sýru | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Nová receptura rostlinných sýru

18. 10. 2021

Česká značka rostlinných produktů Tudlee vylepšila své sýrové alternativy a její zákazníci si tak nově pochutnají na nutričně vyvážených „sýrech“, které chutnají stejně skvěle, jako ty klasické z živočišného mléka. Nová receptura vznikla ve spolupráci se značkou SINEA a vztahuje se na plátkové a mazací sýry, které jsou díky novému dochucení sýrovější než kdy dřív.

Bez cholesterolu

Česká značka SINEA má od svého počátku cíl kultivovat trh s rostlinnými produkty a svým partnerům pomáhá vyvíjet ty nejchutnější produkty. I v tomto případě pomohla s vylepšením původní receptury rostlinných sýrů Tudlee. Reaguje tak na vzrůstající poptávku po zdravých potravinách bez cholesterolu. Sýry Tudlee díky jeho nulovému obsahu rozhodně nepatří jen do ledniček těch, kdo rostlinné výrobky nemohou či nechtějí jíst, ale smlsne si na nich kdokoliv.

Nová receptura plátkových sýrů má stejně jako ta původní tři příchutě ve stogramovém balení: Original, Provensálské bylinky a Uzené.

Důvodem, proč jsou sýrové alternativy značky Tudlee premiantem ve složení i v chuti, je přidání fava proteinu. Ten se získává z fava fazolí, jež nejsou tak náročné na pěstování jako sója a kromě vitamínů, vápníku a železa obsahují 5 gramů bílkovin na 100 gramů fazolí. Navíc nemá fava protein nepříjemnou pachuť, jakou lze cítit například u toho hrachového, a právě proto se budete s fava proteinem v rostlinných produktech pravděpodobně setkávat stále častěji.

Bloček Original můžete díky sýrové chuti i konzistenci nastrouhat do salátů nebo těstovin.

složení: Pitná voda, modifikované škroby, kokosový tuk, proteinový izolát z fava fazole, maltodextrin, jedlá sůl, aroma, kvasničný extrakt, barvivo. Alternativy sýrů značky Tudlee navíc neobsahují laktózu, lepek, ani palmový olej. V základu nové i původní receptury je olej kokosový, který je nyní ještě lépe ochucený. Veškerý sortiment, který zakoupíte od značek SINEA i Tudlee se navíc pyšní nulovým obsahem geneticky modifikovaných ingrediencí a výrobou v České republice.

Na pečivo i jako základ omáček při vaření určitě oceníte devadesátigramové rostlinné pomazánky, které také mají nové složení. K dostání jsou ve dvou příchutích: Cheddar Style, Tomato & Basil.

  • Tyto chutné sýrové alternativy zakoupíte v obchodech se zdravou výživou nebo třeba na Rohlík.cz.

www.tudlee.cz


publikováno: 18. 10. 2021, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, rostlinné alternativy, sýr

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+