Nové omáčky Dolmio vám pomohou navařit pravou Itálii
Společnost Mars uvádí na český trh novou značku omáček na těstoviny Dolmio inspirovanou italskou kuchyní. Čtyři druhy omáček jsou vyrobeny z čerstvých a 100 % přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv. Každá sklenička obsahuje deset šťavnatých rajčat, která chutnají stejně, jako kdybyste si je vypěstovali na zahrádce. Přeneste si kousek Itálie do své kuchyně a vychutnejte si vynikající a rychlé jídlo u rodinného stolu. Zkuste s námi uvařit lasagne.
Originální receptura
Dolmio přináší nejlepší čerstvé suroviny italské kuchyně: rajčata plná jižního slunce, aromatickou bazalku, nejjemnější olivový olej a špetku česneku a bylinek. Voňavá variace vybroušená dodá každému pokrmu ten správný šmrnc a probudí vzpomínky na horké letní dny.
Vybere si každý
Bolognese Original sází na tradici, Bolognese Low Fat zaujme vyznavače zdravého životního stylu a Bolognese Česnek&Cibule se zavděčí milovníkům výrazné chuti. Dolmio Lasagne – vrstvené těstoviny s lahodnou omáčkou Lasagne patří k neoblíbenějším a nejtradičnějším italským pokrmům. Omáčka Dolmio Lasagne v kombinaci s masem a sýrem se jednoduše proloží vrstvami plochých těstovin a zapeče se v troubě.
- Nové omáčky Dolmio (500 g) najdete v supermarketech za doporučenou cenu 49,90 Kč.
Celerovo-krůtí lasagne s drcenou bazalkou
Suroviny pro 4 osoby
• 2 celery (1 kg oloupaného celeru)
• 450 g mletého krůtího masa (můžete použít i vepřové nebo hovězí)
• 500 g / 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese Lasagne
• 50 g strouhaného parmezánu
• 20 g čerstvých bazalkových listů
• 2 stroužky česneku
• sůl
• olivový olej
Postup:
Maso orestujte krátce na troše oleje, vmíchejte omáčku Dolmio, osolte a odstavte. Oloupaný celer nakrájejte na co nejtenčí plátky, vhoďte do vroucí vody, přiveďte opět k varu a povařte 5 minut. Sceďte a nechte důkladně okapat. Dortovou formu o průměru 27 cm vymažte zlehka olejem a vyskládejte na dno rovnoměrně třetinu celerových plátků. Osolte je a rozprostřete na ně polovinu masové směsi. Pokračujte další vrstvou celeru, osolte a rozprostřete druhou polovinu masové směsi a zbylé plátky celeru. Posypte strouhaným parmezánem, pokapejte olivovým olejem. Dno formy zabalte do dvou plátů alobalu a důkladně utěsněte, aby neodkapával olej do trouby a nepřepaloval se. Vložte do rozehřáté formy na 200 stupňů C a pečte asi 35 minut až je povrch zlatý. Bazalkové listy spolu se stroužky česneku a dvěma špetkami soli rozdrťte v hmoždíři nebo v sekací nádobě tyčového mixéru. Smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a podávejte k celerovým lasagním.