Nové omáčky Dolmio vám pomohou navařit pravou Itálii | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nové omáčky Dolmio vám pomohou navařit pravou Itálii

11. 4. 2013

Společnost Mars uvádí na český trh novou značku omáček na těstoviny Dolmio inspirovanou italskou kuchyní. Čtyři druhy omáček jsou vyrobeny z čerstvých a 100 % přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv. Každá sklenička obsahuje deset šťavnatých rajčat, která chutnají stejně, jako kdybyste si je vypěstovali na zahrádce. Přeneste si kousek Itálie do své kuchyně a vychutnejte si vynikající a rychlé jídlo u rodinného stolu. Zkuste s námi uvařit lasagne.

Originální receptura

Dolmio přináší nejlepší čerstvé suroviny italské kuchyně: rajčata plná jižního slunce, aromatickou bazalku, nejjemnější olivový olej a špetku česneku a bylinek. Voňavá variace vybroušená dodá každému pokrmu ten správný šmrnc a probudí vzpomínky na horké letní dny.

Vybere si každý

Bolognese Original sází na tradici, Bolognese Low Fat zaujme vyznavače zdravého životního stylu a Bolognese Česnek&Cibule se zavděčí milovníkům výrazné chuti. Dolmio Lasagne – vrstvené těstoviny s lahodnou omáčkou Lasagne patří k neoblíbenějším a nejtradičnějším italským pokrmům. Omáčka Dolmio Lasagne v kombinaci s masem a sýrem se jednoduše proloží vrstvami plochých těstovin a zapeče se v troubě.

  • Nové omáčky Dolmio (500 g) najdete v supermarketech za doporučenou cenu 49,90 Kč.

Celerovo-krůtí lasagne s drcenou bazalkou

Suroviny pro 4 osoby

• 2 celery (1 kg oloupaného celeru)

• 450 g mletého krůtího masa (můžete použít i vepřové nebo hovězí)

• 500 g / 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese Lasagne

• 50 g strouhaného parmezánu

• 20 g čerstvých bazalkových listů

• 2 stroužky česneku

• sůl

• olivový olej

Postup:

Maso orestujte krátce na troše oleje, vmíchejte omáčku Dolmio, osolte a odstavte. Oloupaný celer nakrájejte na co nejtenčí plátky, vhoďte do vroucí vody, přiveďte opět k varu a povařte 5 minut. Sceďte a nechte důkladně okapat. Dortovou formu o průměru 27 cm vymažte zlehka olejem a vyskládejte na dno rovnoměrně třetinu celerových plátků. Osolte je a rozprostřete na ně polovinu masové směsi. Pokračujte další vrstvou celeru, osolte a rozprostřete druhou polovinu masové směsi a zbylé plátky celeru. Posypte strouhaným parmezánem, pokapejte olivovým olejem. Dno formy zabalte do dvou plátů alobalu a důkladně utěsněte, aby neodkapával olej do trouby a nepřepaloval se. Vložte do rozehřáté formy na 200 stupňů C a pečte asi 35 minut až je povrch zlatý. Bazalkové listy spolu se stroužky česneku a dvěma špetkami soli rozdrťte v hmoždíři nebo v sekací nádobě tyčového mixéru. Smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a podávejte k celerovým lasagním.


publikováno: 11. 4. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: místní speciality, nákupy, ochucování, omáčka, vaříme, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+