Ochutnejte nový tuňákový salát | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Ochutnejte nový tuňákový salát

23. 10. 2020

Podzimní sezóna vrcholí, a to je čas, kdy se víc než kdy jindy hodí zdravá a rychlá svačina. V ideálním případě vhodná pro děti i pro dospělé. Rio Mare Insalatissime je sázkou na jistotu, jednak díky kvalitním a zdravým surovinám, ale především proto, že prostě skvěle chutná!

Rychlá večeře

Praktické balení vhodné na cesty, v lehké misce vhodné pro přímou konzumaci, opatřené snadným otevíráním. To vše při zachování čerstvosti, chuti i výživových hodnot, bez přidaných konzervantů! A co víc – nezradí vás ani pokud potřebujete uvařit rychlou večeři, stačí trocha fantazie, čerstvé zeleniny, rýže nebo těstoviny a parádní jídlo je na stole raz dva.

Na výběr je šest variant

Saláty kombinují tuňáka s vybranou zeleninou, případně luštěninami, kuskusem nebo rýží. Pánové pravděpodobně ocení ostřejší verzi Mexico a Texana, pro dámy je zde španělská Paella nebo salátek s kuskusem, rajčaty a cizrnou. Děti si jistě zamilují sladkou kukuřici doplněnou o baby mrkvičku, hrášek a najemno nakrájené olivy.

Letošní novinka Tuňákový salát ČOČKA se žlutou mrkví a rajčaty splňuje ty nejvyšší nároky – jednoduchost, střídmost co do počtu použitých surovin a jedinečnost. Žlutá a oranžová mrkev, spolu s nadrobno pokrájenými rajčátky, už jen dodávají této receptuře, která hraje všemi barvami a lahodí tak i oku, punc dokonalosti. Tato novinka je perfektní volbou pro zdraví.

Čočka je v současné době v gastronomii velmi populární. Patří mezi luštěniny, které jsou přirozeně bezlepkové a představují celosvětově nejoblíbenější zdroj rostlinných bílkovin, významných kromě jiného pro tvorbu svalů, ke snížení krevního tlaku a cholesterolu.

Je navíc bohatým zdrojem železa a kyseliny listové, tedy látek, které pomáhají předcházet chudokrevnosti, dále selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6. Díky obsahu důležité vlákniny skvěle zasytí, zároveň však je lehce stravitelná a téměř bez kalorií.

www.riomare.cz


publikováno: 23. 10. 2020, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: ryby, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+